Etiket Sonuçları: çanakkale

Ock

Her karışı şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın evlatları olarak, Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve okul idaresi olarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarih boyunca verdiğimiz tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz hatırasına 114 yıllık okulumuzun şanlı tarihi boyunca birçok etkinlik gerçekleştirdik.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümüne özel yazdıkları türküyü besteleyen Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ve müzik öğretmenleri, dönem kostümleriyle klip çekti. Sınıf sahneleri okul içindeki sıralarda ve greenbox tekniğiyle görsel sanatlar öğretmeni Hakan Sümer tarafından, dış çekimler Riva'da tamamlandı.

May

Çanakkale Cephesi'ne Kuzey Makedonya ve Kosova'dan gönüllü olarak gelip mücadele eden Kahramanların ve tüm Askerlerimizin hatırasına 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Kuzey Makedonya ve Kosova'da Anma Konserleri sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Çanakkale Türküsü'ne özel bir klip hazırladık.

Ara

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Çanakkale Cephesi'nde şehit olan Boşnaklar ve tüm askerlerimiz hatırasına 2020 yılı içerisinde Anma Konseri sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Nis

Çanakkale Cephesi ve diğer cephelerde şehit düşen askerlerimiz ve halkımız hatırasına öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 10 kişilik heyetimiz 2 - 10 Nisan 2019 tarihleri arasında Kanada'ya tarih, eğitim ve kültür içerikli bir ziyarette bulundu. Worldwide Cultural Exchange Program Türkiye Ofisi (WCEP Turkey) ile yürütülen 'Kabataş Erkek Lisesi Uluslararası Projeler Akademisi' kapsamında da yer alan Kanada ziyaretimizin sponsorluğunu WCEP Turkey üstlenmiştir.

Mrt

O, bir Kabataş Mektebi Sultanisi öğrencisi... Hayatını; baharında ülkesine verdi ama Çanakkale´yi de geçirmedi. 18 Mart Çanakkale Savaşları zaferimizin 104. yıl dönümü. Biz Kabataş´lıların, şehit olan ağabeylerimiz için dökeceğimiz özel bir gözyaşımız daha var.15 Mayıs sabahı Kabataşlı öğrenciler ´´ÖNCE VATAN´´ dediler. Yolculuk 3 gün sürdü. 18 Mayıs 1915 saat 16.00 gibi Arıburnu Koyundaki cephede mevzilendiler. O akşam Arıburnun kanlı gecesini yaşadı. Hilal olan ´´Ay´´ bile onlara sessizce ağladı. O gece her bir ağabeyimiz; o hilale, yıldız oldular...19 Mayıs sabahını hiçbiri göremedi. Tıpkı kendilerinden öncekiler gibi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinlikleri İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün katılımı ile okulda yapıldı. TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ. RUHLARI ŞAD OLSUN

Ara

Türkiye genelinde ki liselerin birçoğu başta Balkan Savaşları olmak üzere Çanakkale, 1.Dünya Savaşı'nın diğer cepheleri ve Kurtuluş Savaşı'na çok sayıda öğrenci ve öğretmenini göndermiştir. Bu süreçte çok fazla sayıda lise öğrencimiz ve öğretmenimiz vatanın selameti için şehit düşmüştür. Yedi tepe üzerine kurulu payitahtımız İstanbul'u işgal etmek için saldıran yedi düvele meydan okuyan liseli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hatırasına 17 Mayıs 2019 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yedi türkülük bir anma konseri ve kısa bir tiyatral gösteri düzenlenecektir. Konser günü Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde öğrencilerini ve öğretmenlerini şehit veren liselerden resim, fotoğraf ve tarihi belgelerde bir alanda sergilenecektir. Bu kapsamda Anma Konseri hazırlıkları için 21 Aralık 2018 tarihinde biraraya gelen 3 tarihi lisemizin öğrencileri ve öğretmenleri "Şu kışlanın kapısına" ve "Çanakkale Türküsü" nü seslendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 Eylül 2018 tarihinde eğitim-öğretim dönemi açılışı vesilesiyle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un da içerisinde bulunduğu bir heyetle okulumuza teşrif etmişti.

Kabataş Erkek Lisesi Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi üyesi öğrencilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza "Galiçya Şehitlerimiz" hatırasına Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne gerçekleştirmek istedikleri ziyaretlerle ilgili destek talebini içeren mektubu bizzat elden takdim etmişti.

Sayın Cumhurbaşkanımız bahsi geçen mektubu okumuş ve 1.Dünya Savaşı esnasında Osmanlı toprakları dışında en çok şehit verdiğimiz cephe olan Galiçya Cephesi'nde şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi ziyaret etmemiz adına her ülkeye 12 şer kişi olmak üzere heyetimiz için gerekli talimatları vermiştir.

Dünyada en fazla ülkeye ve en fazla noktaya uçan havayolu şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yollarımız, "Galiçya Şehitlerimiz" hatırasına gerçekleştireceğimiz Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya ziyaretlerimizin resmi sponsoru oldu.

Eyl

Kanada´dan kardeş okul edinmemize destek olan Newfoundland&Labrador Eyaleti Meclis Başkanı Perry Trimper, eşi ve beraberindeki heyetle okulumuza tekrar teşrif etti. Çanakkale Cephesi´nde hayatını kaybeden Kanadalı askerlerin hatırasına ülkemize gelen Meclis Başkanı Gelibolu ve Çanakkale ziyaretlerinden sonra yoğun programına rağmen okulumuza vakit ayırıp geldi.

Haz

Kabataş Erkek Lisesi öğrenci şehitlerimizin ve diğer şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, Dünya barışına katkı sunmak, Türkiyemizin tanıtımına en güzel bir şekilde destek verip Milletler arasında "Dostluk ve Gönül Köprüsü" kurmak niyetiyle Dünyanın 4 kıtasında 12 ülkeye ziyareti de içeren Kabataş Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi kapsamında Kabataş Erkek Lisesi camiamızın desteklerini bekliyoruz.