İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Etiket Sonuçları: erasmus

Ara

2018 yılından beri Erasmus+ KA201 "Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği" kapsamında 6 ülke ile işbirliği içinde yürütülen Kişilerarası İletişim başlıklı Erasmus+ projemiz Ocak ayı itibariyle sona ermektedir.

Ara

Associated partner olarak yer aldığımız "Joint Venture of Curriculum Studies and Artificial Intelligence in Sign Language" isimli proje 2021 Yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) Proje Başvuru sonuçlarında kabul aldı.

Okul olarak bu projede; sağır Kültürü fakındalık eğitimlerine, kısa süreli işaret dili farkındalık eğitimlerine, A1 seviyesi işaret dili eğitimlerine, yapay-zeka temelli işaret dili çevirisi programının, lise düzeyinde de kullanılarak, etkinliğinin test edilmesi için bir pilot uygulama yapılmasına ve bunun gibi projede amaçlanan "toplumun her kesiminde Sağırların yaşadığı toplumsal problemlere dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak" için düzenlenecek olan benzer faaliyetler içinde yer almayı amaçlıyoruz. Projede emeği geçen İngilizce Öğretmenimiz Sn. Birgen Işık ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

Erasmus+ Programı Ana Eylem Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Faaliyeti projesi kapsamında Müdür Yardımcımız Sn.Gülay Akgül, Matematik Öğretmenimiz Sn. Dr. Ferdi Çeliker ve öğrencilerimiz çalışmalara katılmak üzere Slovakya'ya hareket ederek Müdür Yardımcımız Sn. Gülay Akgül, Öğretmenimiz Sn. Dr. Ferdi Çeliker'in koordinatörlüğünde öğrencilerimiz Slovakya'nın Banská Štiavnica şehrinde sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz projenin fikri çıktısı olan "İletişimin Kronolojisi " adlı filmin yapım çalışmasına katılıp, çalışmalarını maden ziyaretleriyle tamamlandılar. Öğretmen ve öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.

Kas