Etiket Sonuçları: erasmus

Eyl

"Heads up! Young Technolingua Emphatic Minds" başlıklı Erasmus+ projemiz kapsamında öğretmenlerimiz Sn.Reyhan Tavşanoğlu, Sn. Emine Türk Bostancı, Sn. DuyguElif Yalçın ve Sn. Jale Kızılel ve öğrencilerimiz çalışmalara katılmak üzere Almanya'ya hareket etti. "Erasmus+ Heads Up!" adlı projemizin ilk gününde grencilerimiz Almanya'da gruplar halinde çalışmalar yaparak dijitallesme üzerine sunumlarını gerçekleştirdi. Öğretmen ve öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuzun yürüttüğü Erasmus+ KA229 kapsamındaki projemizde yer alan atölye çalışmalarımız, Almanya ve İspanya'daki ortaklarımızın katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi. Ayrıca Beşiktaş Belediyesi bünyesinde hizmet veren ve gönüllüler yetiştiren TAP Arama Kurtarma Ekibi yetkilileri öğrencilerimizle ilk yardım, yangın söndürme, yaralı taşıma çalışmaları yaparak, öğrencilerimize deprem ve sel zamanlarında kullanılan ekipmanlar hakkında da bilgi verdi. Son olarak proje kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Sn. Dr. Seda Çelik, öğrencilerimize "Siber Zorbalık" konusunda çevrimiçi konferans verdi. Proje Koordinatörü İngilizce Öğretmenimiz Sn. Çiğdem Kirazlı ve İngilizce Öğretmenimiz Sn. Gürkan Kuru'ya katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Associated partner olarak yer aldığımız "Joint Venture of Curriculum Studies and Artificial Intelligence in Sign Language" isimli proje 2021 Yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) Projesinde İstinye Üni. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakülyesi Engelli Öğrenci Birimi işbirliğiyle eğitim çalışmaları okulumuzda gerçekleştirildi. İngilizce Öğretmenlerimiz Sn. Birgen Işık ve Sn. Yunus Erdoğan'a teşekkür ederiz.

Ara

2018 yılından beri Erasmus+ KA201 "Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği" kapsamında 6 ülke ile işbirliği içinde yürütülen Kişilerarası İletişim başlıklı Erasmus+ projemiz Ocak ayı itibariyle sona ermektedir.

Ara

Associated partner olarak yer aldığımız "Joint Venture of Curriculum Studies and Artificial Intelligence in Sign Language" isimli proje 2021 Yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) Proje Başvuru sonuçlarında kabul aldı.

Okul olarak bu projede; sağır Kültürü fakındalık eğitimlerine, kısa süreli işaret dili farkındalık eğitimlerine, A1 seviyesi işaret dili eğitimlerine, yapay-zeka temelli işaret dili çevirisi programının, lise düzeyinde de kullanılarak, etkinliğinin test edilmesi için bir pilot uygulama yapılmasına ve bunun gibi projede amaçlanan "toplumun her kesiminde Sağırların yaşadığı toplumsal problemlere dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak" için düzenlenecek olan benzer faaliyetler içinde yer almayı amaçlıyoruz. Projede emeği geçen İngilizce Öğretmenimiz Sn. Birgen Işık ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Erasmus+ Programı Ana Eylem Okul Eğitimi Stratejik Ortaklık Faaliyeti projesi kapsamında Müdür Yardımcımız Sn.Gülay Akgül, Matematik Öğretmenimiz Sn. Dr. Ferdi Çeliker ve öğrencilerimiz çalışmalara katılmak üzere Slovakya'ya hareket ederek Müdür Yardımcımız Sn. Gülay Akgül, Öğretmenimiz Sn. Dr. Ferdi Çeliker'in koordinatörlüğünde öğrencilerimiz Slovakya'nın Banská Štiavnica şehrinde sunumlarını gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz projenin fikri çıktısı olan "İletişimin Kronolojisi " adlı filmin yapım çalışmasına katılıp, çalışmalarını maden ziyaretleriyle tamamlandılar. Öğretmen ve öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.

Eyl