Tekirdağ CIP olarak ilk günümüzde ilk olarak Çorlu belediye başkan yardımcısı Kemaleddin Avcı ile bir görüşme gerçekleştirdik. Projemiz boyunca yapacağımız etkinlikler hakkında konuştuk. Daha sonra Yenice sahiline giderek sahil temizliği yaptık. Bu etkinlik sırasında ekip çalışmasını deneyimleyerek öğrendik. Ayrıca çevreye karşı duyarlılığımızı arttıran bir etkinlik oldu. Çöp torbalarını kamyonete yerleştirirken çevre halkı tarafından takdir edilmemiz bizi en çok etkileyen an oldu.
2. gününde Süleymanpaşa Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileriyle beraber çok keyifli bir yemek atölyesi gerçekleştirdik. Değerli bilgilerini bizimle paylaşan öğretmen ve öğrencilerle beraber hem yeni beceriler kazandık hem de yeni arkadaşlıklar kazandık. Süleyman Paşa TMAL Müdürü Sayın Oğuz Günaçan'a Müdür Yardımcıları Yasemin Erbir Yıldız'a ve Pınar Pelik Şengül'e ayrıca ilgileri ve konukseverlikleri için teşekkür ederiz.
Kars CIP/THP ekibi olarak ikinci gün sabahtan Kars Valisi Türker ÖKSÜZ´ü ziyaret ettik ve CIP/THP kulübümüzden ve projelerimizden bahsettik. Ardından Boğatepe Köyü´ne gittik ve burada peynir yapımını gözlemleme fırsatımız oldu. Vakumlama, kaşar temizleme ve paketleme, un paketleme, temizlik, bal dökme gibi işlerde yardımcı olduk. Buradan ayrıldıktan sonra da donmuş Çıldır Gölü´ne gidip doğal güzelliği inceleme fırsatı elde ettik.
Kars CIP/THP ekibi olarak üçüncü günümüzde Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan ALTUN ile Kars Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın ACAY´ı makamlarında ziyaret ettik. Ardından Kars´a bağlı Kağızman ilçesine gittik ve burada Yunus Emre Anaokulunda çocuklarla keyifli vakit geçirdik. Çocuklara aldığımız eğitsel oyunları,onlarla birlikte oynadık. Bunun yanı sıra yüz boyama, hamurla oynama, boyama ve yap-boz yapma gibi faaliyetler gerçekleştirdik. Buradan çıktıktan sonra da bize bu projenin gerçekleşmesine büyük katkıda bulunan ve yardımcı olan Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Bayşar´ı makamında ziyaret ettik. Ardından Kağızman Kaymakamı Ercan Öter ile de tanışma fırsatı elde ettik. Son olarak da Kağızman´daki Atatürk Ortaokulu ve Kazım Karabekir Ortaokulundaki 8. sınıf öğrencilerini ziyaret edip okulumuz hakkında bilgilendirdik. Liseye Geçiş Sınavı ile ilgili birkaç tüyo vererek yollarına ışık tuttuk.
Kabataş Erkek Lisesi CIP/THP kulübü kapsamanında 3-10 Mart tarihinde Kars´a gitti. Dokuz öğrenci ve bir öğretmenden oluşan ekibimiz, bugün Kars merkeze bağlı Hacıveli Köyü´nü ziyarette bulundu. Bu kapsamda köydeki Hacıveli İlkokulunda Melike Selcan Batır sorumluluğundaki öğrencilerimiz ilkokul öğrencileriyle çeşitli aktiviteler yaptılar. Okula gitmeden önce alınan kırtasiye malzemeleriyle çocuklar el becerilerini geliştirmeye yönelik eğlenceli faaliyetlerde bulundular. Ardından ise okul bahçesinde oyunlar oynandı. Okulda geçirilen beş saatlik sürenin ardından köy halkı, ekibimizi evlerinde ağırladı. Son olarak günümüzü civardaki tarihi güzelliklerden olan Ani Harabeleri´nde bitirdik.
Hatay THP projemizin son ve 5. gününde öğrencilerimiz Migros´tan sağlamış oldukları 30 adet erzak kolisini belediye tarafından belirlenmiş ailelere dağıttılar. Ekonomik açıdan dezavantajlı aileler bu yardım karşısında çok mutlu oldular. Ekibimiz onlara desteğini esirgemeyen Çilem Soylu´nun da yanına giderek ona bizden küçük bir hediye bıraktı.
Daha sonra M.Ö. 300 yıllarında yapılmış olan Titus tünelini, Beşikli mağara ve kaya mezarlarını gezerek tarihi dokuyu yerinde görme imkanı buldular.
Gönüllü öğrencilerimizi bu projeyi başarıyla sonlandırdıkları için tebrik ediyor, onlarla gurur duyuyorum.
THP projemizin 4. gününde öğrencilerimiz Payas Özel Eğitim Uygulamaları Kademe 1 Okulu'nu ziyaret ettiler ve kendi aralarında oluşturdukları orkestra ve Payas Özel Eğitim Uygulamaları Kademe 1 Okulu'nun müzik öğretmeni eşliğinde ;çocuklar ile şarkılar söylediler,dans ettiler,çok keyifli vakit geçirdiler.
Daha sonra Dörtyol/Karakese'deki Karakese İlkokulu öğrencilerine hediyeler verip onlarla oyunlar oynadılar.İlk Kurşun Müzesi'ni ziyaret ettiler.
Ve projelerini gerçekleştirebilmeleri için öğrencilerimizden yardımlarını esirgemeyen Payas Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı'nı ziyaret ettiler.
Öğrencilerimiz projelerinin 4. gününde hem tarihi hem sosyal hem manevi açıdan çok değerli anılar kazandılar.
Okulumuz CIP kulübünden 10 öğrencimiz İzmir´in Bayındır ilçesinde Sosyal Sorumluluk çalışmalarına devam ediyor. Turan Köyü İlkokulundaki birleştirilmiş sınıfta öğrenim gören öğrencilerle sınıf etkinlikleri yaptılar. Bayındır Efe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezine giderek, sorumlu öğretmenler eşliğinde, çalışmalara katıldılar. Bayındır Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret ederek, kurum müdürü Hasan Sarıtaş tarafından Orman yangınları ve toplumu bilinçlendirme çalışmaları hakkında bilgilendirildiler.
Hatay THP nin 3. gününde proje liderlerimizden Nilsu Dönmez´in köy okulu için kırtasiye malzemesi bağışı yapan ortaokuluna gidip teşekkür ettiler ve bu ziyarette söyleşi yaparak vakitlerini değerlendirdiler. Yapılan bu söyleşi hem öğrencilerimize hem de okul öğrencilerine çok katkı sağladı. Yapılan bu gezi sonrasında ekibimiz Tosyalı Sevgi Evleri´ndeki çocuklarla vakit geçirmek üzere yola koyuldu. Yapılan bu geziden epey keyif alındı. Çocuklarla ilk önce eğitici drama etkinliği yapıldı ve ekibimizin anlattığı hikayeleri çocuklar canlandırdı. Akabinde çocuklarla "Just Dance" etkinliği yapıldı ve çocuklar ekibimiz eşliğinde dans ettiler ve günü burada noktaladılar.
THP projemizin 2. gününde öğrencilerimiz dünyanın en uzun sahillerinden biri olan Çevlik Sahili´ne gittiler. Hatay Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda gerçekleştirilen bu projemiz için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lüftfü Savaş`a desteklerinden ötürü teşekkür ederiz. Her ne kadar öğrencilerimizin gitmelerinin asıl nedeni çevre kirliliğinden muzdarip olan bu güzel sahilimizdeki çöpleri eldiven ve çöp poşetleri aracılığıyla toplamak olsa da bunun yanında sahilde eğlenceli vakit geçirdiler.Hatay halkı bu duruma şaşırmakla beraber ülkemizin karşı karşıya olduğu çevre kirliliği gibi önemli bir konuda farkındalık kazandılar.Bunun ardından gönüllülerimiz Musa Ağacı´nı ve Uzun Çarşı´yı ziyaret ettiler ve Hatay´ın kültürel ve tarihi değerleri hakkında bilgi sahibi oldular.
Hatay THP projesinin 2. gününde öğrencilerimiz sadece sahil temizlemekle kalmadı ve ağaçlandırma çalışmasına da katkıda bulunarak okulumuzu temsilen okulumuzun adını alan "Kabataş Erkek Lisesi Ağacı"nı diktiler. Akciğerlerimiz ve geleceğimiz olan bu güzel fidanları Hatay´a ve ülkemize armağan ettiler.
KABATAS CIP ülkemin farklı illerinde toplum görevini yapmaya gruplar halinde devam ediyor. Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerimizden Hatay THP kapsamında Hatay´a giderek gerçekleştirmiş olduğumuz faaliyetler bugün itibariyle başladı.12 kişilik öğrenci ekibimiz öğretmenimiz Gökhan Bayrakdar liderliğinde,şehrin kültürel dokusunu tattıktan sonra Altınözü İlkokulunda çocuklarla eğitici ve öğretici istasyon oyunlarının devamında ihtiyaç sahibi çocuklara gerekli yardımları FLO sponsorluğunda gerçekleştirdi. Çocuklarla geçirdikleri keyfli vaktin ardından çocuklara ihtiyaçları kapsamında kırtasiye malzemeleri ve kışlık botlar takdim edildi. Ekibimiz çocuklarla vedalaştıktan sonra es geçilmemesi gereken Hatay arkeoloji müzesini gezmeye gitti. Şehir turu St. Pierre kilisesiyle ve Hatay Arkeoloji Müziesi ile devam etti.
Kabataş Erkek Lisesi CİP Kulübü 4-9 Şubat tarihinde Gaziantep´te son derece anlamlı bir projeye imza attı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Uygar Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşen proje kapsamında öğrencilerimizle ilk günümüzde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağında hayvan dostlarımızla vakit geçirdik, hayvanat bahçesi ziyaretinde bulunduk. İlk günümüzün ikinci durağı Gaziantep Huzurevi oldu. Hayatlarına burada devam eden büyüklerimizle bol bol sohbet edip hayat tecrübelerini dinleme imkânı bulduk. Aynı gün Kendirli Gazi Kültür Merkezi ziyaretimizde ise Gaziantep´in İstiklal Harbi kahramanları Şahin Bey´i, Kılıç Ali´yi yakından tanıma imkânı bulduk.
İkinci gün Sırasöğüt İlkokulu´nun kıymetli öğretmenleri ve gözleri parlayan öğrencileri ile buluştuk. Onlarla birbirinden neşeli etkinliklere ortak olduk ve hatıra kalsın diye güzel panolar hazırladık.
Üçüncü günümüzde Sırasöğüt İlkokulu öğrencileri ile Zeugma Mozaik Müzesini ve Gezegen Evini ziyaret edip Gaziantep tarihine ilişkin güzel şeyler öğrendik.
Dördüncü günümüzde ise Gaziantep Mozaikleri Kültür ve Sanat Merkezi´nde kıymetli hocalarımızın desteği ile öğrencilerimizle mozaik çalışması yaptık.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi´nde kolları sıvayıp Gaziantep mutfağının birbirinden güzel yemeklerini yapmaya çalıştık. Daha sonra Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi´nde geçmişten bugüne Gaziantep´in zengin mutfak kültürüne ilişkin bilgiler edindik.
Gaziantep Hamam Müzesi´nde hala yaşayan hamam kültürüne dair çokça şey öğrendik.
Gaziantep´in en özel mekânlarından birine, Mutlu Kafe´ye misafir olmak her şeyden daha çok heyecan vericiydi muhakkak. Yeryüzünün incileri ile güzel oyunlar oynayıp sohbetler ettik.
Emek ve destek verenlere herkese teşekkür ediyoruz.
Kabataş CIP Kulübü olarak, İstanbul Maratonu´na sayılı günler kala Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte antrenmanımızı gerçekleştirdik.
Okulumuz CIP Kulübünün Lösemili Çocuklar Vakfı projesi altında yaptığımız çalışmaları tanıtmak, dönem içerisindeki gönüllülük faaliyetlerimizin işleyişini anlatmak amacıyla LÖSEV´den Şerife Merkit, değerli sunumunu bizlerle paylaştı.
CIP Kulübü olarak Tohum Otizm Vakfı´nı okulumuzda ağırladık. Otizm ve vakıf faaliyetleri ile alakalı sununun ardından gönüllü ekibimizle birlikte bu dönem beraber yürüteceğimiz projelerimiz hakkında planlamamız yapıldı.
Okulumuz öğrencileri, uluslararası bir proje olan CIP (Community Involvement Project) / THP (Topluma Hizmet Projeleri) kapsamında, proje koordinatörü Ezgi İzciler ve 9 öğrenciden oluşan ekip toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek üzere ISPARTA´daydı.
Sosyal Sorumluluk Kulübü kapsamında 15 Nisan 2018 tarihinde Artvin'e giden Kabataş Erkek Lisesi Coğrafya öğretmeni Abdullah PURAL, proje koordinatörü Tolga ÇORBACI ve 10 öğrenciden oluşan ekip bir hafta süren projelerini başarıyla tamamladılar.
7 Mart İlkokulu 2. Sınıf öğrencileri ile eğitici aktiviteler, Borçka Atatürk Ortaokulunda 8. sınıflarla yaklaşan sınav hakkında motivasyon konuşması, Şavşat Huzurevi´de yaşlıların özgüvenlerini ve yaşama bağlılıklarını arttırmayı amaçlayan çalışma,Şavşat Kadın Yaşam Merkezi ziyareti, Çoruh Özel ve Mesleki Eğitim İş Uygulama Merkezinde engelli bireyleri topluma kazandıracak çalışmalar, Şavşat ve Borçka Karagöl'de, Kafkasör yaylasında mıntıka temizliği ve kuş gözlem çalışmaları, Arhavi Doğal Yaşam Müzesi´nde tarihi ve sosyokültürel açıdan bilgilendirme çalışması yaptılar.
Okulumuz öğrencileri, uluslararası bir proje olan CIP (Community Involvement Project) / THP (Topluma Hizmet Projeleri) kapsamında, toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek üzere Diyarbakır´daydı.
7 - 11 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen gezide on iki öğrencimiz ve iki öğretmenimiz Diyarbakır´da bir dizi yardım faaliyetlerinde bulundular. Öğrecilerimiz ilk önce Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk Sevgi Evlerindeki çocuklarla bir gün geçirdiler, sonraki gün Diyarbakır Bağlar ilçesine bağlı Sakallı köyü ilkokulundaki kardeşleriyle buluşarak onlarla oyunlar oynayıp çocuklara hediyeler verdiler. Ayrıca gün boyu okulun duvarlarını boyayıp bir duvarını da grafiti ile süslediler. Beş gün boyunca Otizm Merkezi, Ortaokul öğrencileriyle söyleşi, tarımsal faaliyetler, hasta çocuklarla vakit geçirme gibi pek çok etkinliğe katıldılar.
Antalya, Tekirdağ, Bursa, Denizli, Malatya gibi yurdun değişik yörelerinden gelip okulumuzda yatılı olarak okuyan bu on iki öğrencimiz, bir taraftan topluma katkı sundular bir taraftan da genelde Güneydoğu, özelde Diyarbakır yöresinin insanını, yemeklerini, samimiyetini, tarihini, kültürünü tanıdılar.
Öğrencilerimiz, Diyabakır Valisi Sayın Hasan Basri Güzeloğlu´nu da makamında ziyaret ettiler. Vali Bey, bu örnek davranışlarından ötürü memnuniyetini belirtip öğrencilerimizi kutladı.
Projeyi hazırlayan 10. sınıf öğrencilerimiz Sena Basuguy ve Fırat Gencan ile İrem Nur Efe, Nail Eren, Fatma Fidanlı, Fatma Selin Alp, Jinda Yıldırım, Melih Gezer, Zübeyde Uzun, Onat Barış Ercan, Alihan Hatunoğlu ve Yankı Yüksel adlı öğrencilerimizi bu yüce davranışlarından dolayı tebrik ederiz.
Projenin sağlıklı yürütülmesinde öğrencilerimize eşlik eden Resim Öğretmenimiz Hakan Sümer ve Edebiyat Öğretmenimiz Keramettin Topkara´ya ; bu gezinin gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Mezopotamya Koleji, Mezopotamya Otizm ve Yaşam merkezi ve Mezopotamya Sağlık Lisesine çok teşekkür ederiz.
Kabataş Erkek Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü öğrencileri, CIP/THP (Community Involvement Project/ Topluma Hizmet Projesi) kapsamında 6-12 Şubat´ta Çorum´daydı. Proje boyunca öğrenciler her gün gönüllü olarak çeşitli kurumları ziyaret ettiler, oralarda çalıştılar. Öğrencilerimiz Atıl Üzelgün Huzurevi, Sosyal Dayanışma Vakfı Aşevi, Çorum Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, Küçükincesu Köy Okulu, Osmancık Yaylabaşı Köy Okulu, İlk Arzum Rehabilitasyon Merkezi ve Toki Sevgi Evleri´ni ziyaret ettiler. Çorum Belediye Başkanı Sayın Zeki Gül´ü makamında ziyaret eden öğrencilerimiz, projeleri hakkında Belediye Başkanı Gül´e bilgi verdiler. Öğrencilerimiz kazandıkları sosyal farkındalığın yanında, Çorum´un tarihî ve kültürel ögelerini de tanıdılar. Çorum´un yanında Tokat Ballıca Mağaraları, Merzifon ve Amasya´ya da gezi düzenlediler. Edebiyat öğretmenlerimizden Melike Selcan Kalkan´ın rehberliğinde, 10. Sınıflardan Elif Begik ve Zeynep Bozoklu´nun liderliğinde; İrem Özbaba, Aylin Çiçek, Fergan Demir, Ali Emre Yaman, Öykü Bulut, Alperen Buğra Özkök, Anıl Ata Kutoğlu, Sude Koçak, Helin Korkmaz, Aylin Karapınar, Mehmet Akif İnce, Burak Narcıoğlu ve Ömür Özden Aydın adlı öğrencilerimiz projenin sonunda bambaşka hislerle, huzurla ve kıvançla okulumuza döndüler.
Okulumuz öğrencileri uluslararası bir proje olan CIP (Community Involvement Projects) THP (Topluma Hizmet Projeleri) kapsamında toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek üzere 6-11 Şubat tarihleri arasında Adana'daydı. Türkiye´de sadece Kabataş Erkek Lisesi, Robert Koleji ve Sabancı Üniversitesi tarafından yürütülen bu uluslararası projenin koordinatörlüğünü CIP Türkiye Ofisi yapmaktadır. Bu projede yer alan öğrenciler sosyal alanda gerçek ve ciddi problemlerle yüzleşip bu problemlere yapıcı çözümler üretiyorlar. Hiçbir kişisel çıkar gütmeden toplum için faydalı işler yapıp topluma karşı sorumluluklarını yerine getiriyorlar bu sayede farklı bir vizyon ve bakış açısı kazanıyorlar. Öğrenciler proje kapsamında Adana´da Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Başkent Üniversitesi Adana Uygulama ve Araştırma Merkezi Onkoloji Servisi, Aile ve Sosyal Politiklar Bakanlığı Adana Çocuk Evleri Sitesi ile Çağırkanlı Tanrıverdi İlkokuluna ziyaretler gerçekleştirdi. Edebiyat öğretmenlerimiz Yüksel Bacak ve Cihat Ünal rehberliğinde, Elif Aslı Özer ve Aleyna Atalay´ın proje liderliğinde 10. Sınıf öğrencilerimizden; Ahmet Bedirhan Demir, Sena Ezgi Basuguy, Emre Yakup Çelik, Ogün Önder, Hasan Öztekin, Mehmet Yiğit Aydın, Ege Güneş, Utku Nanto, Ayda Tuna, Pelin Bozal, İpek Aydemir'in katıldığı bu projede öğrenciler Adana ve çevresinde sosyal, kültürel ve daha birçok konuda etkinliklerde bulundu.
Öğrenciler ve öğretmenleri daha sonra kendilerine sponsor olan kurumlara teşekkür ziyaretinde bulundular. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen velilerimiz Başkent Üniversitesi Adana Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Birol Özer ve eşi Uzm. Dr. Adviye Özer, Adana Cumhuriyet Savcısı Mustafa Atalay ile eşi öğretmen Aynur Atalay´a teşekkür eden öğrencilerin son durağı Adana Valisi Sayın Mahmut Demirtaş oldu. Öğrenci ve öğretmenler kendilerine her konuda destek veren Vali Demirtaş´a teşekkür ettiler.
Öğrencilerimiz altı günün sonunda topluma karşı görevlerini yerine getirmenin verdiği mutluluk ve gururla İstanbul'a döndüler.