Etiket Sonuçları: müzik

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümüne özel yazdıkları türküyü besteleyen Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ve müzik öğretmenleri, dönem kostümleriyle klip çekti. Sınıf sahneleri okul içindeki sıralarda ve greenbox tekniğiyle görsel sanatlar öğretmeni Hakan Sümer tarafından, dış çekimler Riva'da tamamlandı.

May

Çanakkale Cephesi'ne Kuzey Makedonya ve Kosova'dan gönüllü olarak gelip mücadele eden Kahramanların ve tüm Askerlerimizin hatırasına 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Kuzey Makedonya ve Kosova'da Anma Konserleri sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Çanakkale Türküsü'ne özel bir klip hazırladık.

May

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadele'yi başlatmasının 100. yılı dolayısıyla Kabataş Erkek LisesiVefa Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde (1912 - 1923) yaşanan savaşlarda şehit düşen kahramanlarımız hatırasına 17 Mayıs 2019 da Anma Konseri düzenledi.

May

Bu yıl Kabataş Müzik Kulübü pek çok etkinlik yaptı.Okulumuza renk katan,özveriyle ve sevgiyle tüm çalışmalarımızda bize destek veren güzel öğrencilerimize sonsuz teşekkürler.
1.Beşiktaş İlçesi Liselerarası Müzik Yarışması 1.si
2.Okan Üniversitesi Liselerarası Müzik Yarışması 4.sü
3.Behçet Necagil Bestelenmiş Şiirleri Albümü

Şbt

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Gençliği'ne armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100.yıldönümünde "Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde şehit düşen öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz" hatırasına Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Kabataş Erkek Lisesi, Vefa Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi'nden öğrencilerden oluşan koro Anma Konseri sunacaktır. Anma Konserimiz vesilesiyle Osmanlı İmparatorluğumuz dönemindeki Balkan Savaşları'ndan Türkiye Cumhuriyetimizin kurulduğu 29 Ekim 1923 tarihine kadar geçen dönemde (1912 – 1923) Vatanımızın selameti için cepheye GÖNÜLLÜ giden lise öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin KAHRAMANLIK, FEDAKARLIK ve VATANPERVERLİKLERİ anlatılacaktır.

Ara

Türkiye genelinde ki liselerin birçoğu başta Balkan Savaşları olmak üzere Çanakkale, 1.Dünya Savaşı'nın diğer cepheleri ve Kurtuluş Savaşı'na çok sayıda öğrenci ve öğretmenini göndermiştir. Bu süreçte çok fazla sayıda lise öğrencimiz ve öğretmenimiz vatanın selameti için şehit düşmüştür. Yedi tepe üzerine kurulu payitahtımız İstanbul'u işgal etmek için saldıran yedi düvele meydan okuyan liseli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz hatırasına 17 Mayıs 2019 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda yedi türkülük bir anma konseri ve kısa bir tiyatral gösteri düzenlenecektir. Konser günü Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde öğrencilerini ve öğretmenlerini şehit veren liselerden resim, fotoğraf ve tarihi belgelerde bir alanda sergilenecektir. Bu kapsamda Anma Konseri hazırlıkları için 21 Aralık 2018 tarihinde biraraya gelen 3 tarihi lisemizin öğrencileri ve öğretmenleri "Şu kışlanın kapısına" ve "Çanakkale Türküsü" nü seslendirdi.

Ara

Okulumuz ve Beyazay Derneği ortak organizasyonu Engelleri Müzikle Aşalım Konseri Cemal Reşit Rey salonunda yapıldı. Konserde bizleri yalnız bırakmayan Beşiktaş Kaymakamımız Sayın Önder ARPACI´ya teşekkür ederiz. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ekm

Boşuna demiyoruz eğitim insanoğlunun kendini tanıması için en büyük araçtır. Egitim insanin kendine yaptiğı yolculuktur.Biz insanoğlu yetistiriyoruz.
Kabatasli gençler duyarlı farklı olsun , paylaşmanın sevginin erdemli olmanin guzelliginin herzaman farkinda olsunlar diyerek sadece akademik bir eğitim değil sosyal bir eğitimde vermeye calisiyoruz.
Her Kabatasli okulumuzdan mezun olurken topluma karşı sorumluluk sahibi ve duyarlı gençler olarak mezun olurlar.
Bu özellikleri kazanmalarindaki şifre bu okulda aldıkları eğitimde gizlidir. Ögrencilerimiz yasayarak deneyimleyerek ögrenirler.
Fotoğralara bakınca ne demek istediğimi anlayacaksınız.
Kabatasli öğrencimizi ve ögretmenlerimizi kutluyorum. Her biriniz çok kıymetli ve özelsiniz.
Bu ve benzeri bir çok proje bu sene hepimizi bekliyor.
Beyazay derneği ile Görme engelli ogrencilerimiz ile ortak bir konser vereceğiz.
Çocuklar gülerse yüreklerimiz güler, gelecek güler ...

May

Okulumuz kültür sanat şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri de Cem YILMAZ ve İskender PAYDAŞ söyleşisi idi. Söyleşi müzik öğretmenimiz Özgen ZEYBEK yönetimindeki çok sesli koromuzun müzik ziyafeti ile başladı. Yoğun ilgi ve sıcak bir sohbet havasında gerşekleşen söyleşide misafirlerimiz öğrencilerimizin sorularını cevapladılar.

TRT Müzik kanalı yeni programı LİSEDE MÜZİK´İN ilk bölümünü okulumuzda çekti.