Etiket Sonuçları: sempozyum

Ekm

Malezya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 16-20 Ekim 2022 tarihlerinde hibrit olarak yürütülmekte olan ve 6 ülkenin bir araya geldiği (Malaysia, Türkiye, India, Indonesia, Vietnam ve Philippines) *FRSIS* (Fully Residential Schools International Symposium) için hazırlanan üç takımımız bugün 10.00-12.00 arasında prova toplantısı için organizasyonun ev sahibi okulu "Sakolah Dato' Abdul Razak" teknik ekibiyle bir araya geldi. İlk takımımızdan öğrencilerimiz Cemil TÜRK, Alya ATEŞ, M.Kerim ARLI ve Çağan Tibet POZAM ve ikinci takım öğrencilerimiz Yiğit DİL, Enginalp TOKDEMİR, Sefa Eren HAKSEVEN ve Doruk MARAŞLI (9-G/IGCSE) 18 Ekim 2022 Salı;  Kayra Ege ALTUN (9-B), Bora ALTUNSEVEN (9-A), Hasan Yavuz TOY (9-C) ve M.Furkan GÜLTEKİN (9-D) ise 19 Ekim 2022 Çarşamba günü sunumlarını gerçekleştirerek ülkemizi uluslararası platformda temsil edecek. İngilizce Öğretmenimiz Sn. Öznur Özcü'ye katkılarından ötürü teşekkür ederiz. Öğrencilerimize sunumlarında başarılar dileriz. Desteklerinden ötürü de İstanbul Kabataş Erkek Liseliler Derneğine (İSKADER) teşekkür ederiz.

Nis

Geleneksel Kabataş Erkek Lisesi 'V.Ulusal Büyüteç Tarih Sempozyumu'nun açılış programı "Endüstriyel Devrim ve Sömürgecilik" üst başlığıyla başladı. Program Müdürümüz Sn.Dr.Muharrem Bayrak, Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Sn. Prof.Dr. Selim Karahasanoğlu, Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi Yakın Çağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nuri Güçtekin'in açış konuşmalarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Özcan Türkoğlu ve Şube Müdürlerimiz Sn. İbrahim Aybek ve Sn. Selim Salih Kendir'in katılımıyla gerçekleştirildi.  Katkılarındna ötürü Tarih Öğretmenlerimiz Sn. Abid Yaşaroğlu'na ve Sn. Fikret Ünal'a teşekkür ederiz. Böylesi anlamlı etkinliğe imza atan öğrencilerimizi kutluyoruz.

Mrt

MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Tarih Kulübümüzün V. Ulusal Büyüteç Tarih Sempozyumu programının açılış konuşmacısı olarak öğrencilerimizle bir araya geldi.

Ekm

Işığın Şiiri Antalya Ulusal Antalya Sosyal Bilimler Öğrenci Sempozyumu´nda, 11G sınıfından Ogün Önder açılış oturumunda "Türkiye Turizmindeki Gelişme: Antalya Örneği" adlı bildirisini sundu.

Ekm

Vefatının 100. Yılında Sultan Abdülhamid ve dönemi sempozyumuna katıldık. Prof Vahdettin Engin. Prof İlber Ortaylı. Kültür bakan yardımcısı Haluk Dursun. Eski TBMM başkanı İsmail Kahraman ile sohbet ettik. Hazine i evrak sergisini gezdik ve oturumları takip ettik.

Nis

Türkiye'nin ilk liseler arası ulusal tarih öğrenci sempozyumu Kabataş Erkek Lisesinde gerçekleştirildi.Okulumuz Tarih Kulübü tarafından planlanan ve organize edilen 1.Büyüteç Tarih Ulusal Öğrenci Sempozyumu 8-9 Nisan 2017 tarihlerinde yapıldı.

Tarih Öğretmenimiz Sema Sunay rehberliğinde gerçekleştirilen sempozyuma İstanbul,Ankara,Antalya,Sakarya ve Erzurum'dan 12  Lise katıldı.

Mrt

25-26 Mart'ta Ted İstanbul Koleji'nin düzenlediği  1. Sosyal Bilimler Sempozyumu'na, Kabataş Erkek Lisesi  Felsefe Kulübü olarak altı öğrenciyle katılmıştır. Sempozyumda 'Toplumsal Cinsiyet Ayrımcılığı' konusu;  katılımcı öğrenciler tarafından kültür, aile, siyaset/hukuk, ekonomi, sanat           ve  eğitim alt başlıkları altında incelenmiştir.  Öğrenciler ürettikleri çözüm yollarını bildirgeler halinde sunmuşlardır. Felsefe Öğretmeni Yalçın ÖZTÜRK 'ün  rehberliğinde sempozyuma katılan Şeyma ÇOPUR, Deniz İNAN, Berk DÖNMEZ, Emine Nur KILIÇ, Atahan UYSALER, Berkin GÜVEN  başarılı sunumlarıyla  sempozyumda  dikkatleri üzerlerine çekmişlerdir. Kabataş Erkek Lisesi ailesi olarak  öğrenci ve arkadaşlarımızı başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

KABATAŞ ERKEK LİSESİ ENKA OKULLARI 4. LİSELER ARASI PSİKOLOJİ SEMPOZYUMU'NDA

Bu yıl ENKA okulları tarafından düzenlenen 4. Liseler arası Psikoloji Sempozyumu'na Kabataş Erkek Lisesi'nden 16 öğrenci katılmıştır. 26-27 Şubat 'ta yapılan sempozyum, Marmara Bölgesi'nden 22 liseden, 300'ü aşkın öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Sempozyumda öğrenciler önceden belirlenmiş 7 temayı uzman psikolog ve akademisyenlerin gözetiminde tartıştılar ve   ürettikleri    çözümleri    bildirgeler     halinde sundular. Sempozyumda   tartışılan temalar    şunlardır:

1.Özgüven gelişimi: Zorbalık deneyimlerinin birey üzerindeki etkilerinin incelenmesi.

2.      İki dilde eğitim yaklaşımının kişilik gelişimine etkileri üzerine araştırma.

3. Bağlı mıyım?  Bağımlı mıyım? Psikolojide bağlanma kuramı ve kişinin ilişkilerine yansıması. Bir olay      incelemesi.

4. Gençlerde öfke kontrolünün  saptanması;  bu  durumun nedenlerinin ve başetme yöntemlerinin              incelenmesi.

5. Duygu yönetiminde sanat terapisi uygulamalarının etkisi. Bir örnek olay incelemesi.

6. Psikolojik açıdan önyargı ve ayrımcılık olgusunun algı yönetimi ve seçimlerimize etkisinin incelenmesi./ Mor      koltuk   sendromu

7.  Çocuklarda ve gençlerde yaşanan psikolojik travmalara (ihmal, istismar ve/ veya  taciz, şiddet, felaketler vb.)   yönelik farkındalıkların ortaya çıkması ve  başetme  yöntemlerinin incelenmesi.

Bildirgelerin sunumlarından sonra   katılımcı  öğrencilere törenle  katılım belgeleri verilerek sempozyum sona ermiştir. Bu sempozyumla  tüm öğrencilerimize  farklı bir deneyim kazandıran ve keyifli bir hafta sonu geçirmelerini sağlayan ENKA okullarına, mükemmel organizasyonundan dolayı Kabataş Erkek Lisesi Felsefe Kulübü olarak teşekkür ederiz.

KABATAŞ ERKEK LİSESİ

FELSEFE KULÜBÜ