T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Etiket Sonuçları: söyleşi

Ara

Ara

Kas

Kabataş Erkek Lisesi şair olmak ve öğretmen kalmak üzerine şair öğretmenleri ağırladı.

May

Fikr-i Takip projemizin son etkinliği olarak İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden Prof. Dr. Yücel Bulut ile Oryantalizmin Kısa Tarihi kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Hocamıza ve katılan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz

Nis

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çağrı Erhan "21.Yüzyılda Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası" başlıklı bir söyleşi ile öğrencilerimizle buluştu.

Mrt

Sayın Himmet Karadağ sanal para ve ekonomi konusunda öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı. Eski İstanbul Borsası Başkanı Sayın Himmet Karadağ, Beşiktaş Kaymakamımız Sayın Önder BAKAN ´a katılımları için teşekkür ederiz.

Mrt

Beşiktaş İlçe Miili Eğitim Müdürlüğü 2023 Eğitim Vizyon Belgesi kapsamında Vizyon Buluşmaları toplantısında bugün "Yapay Zekayı Yönetmek" konulu söyleşi de İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem Usta'yı dinledik. Günümüz dünyasında ve geleceğimizde önemli bir yere sahip olan veri ve yapay zeka konusundaki faydalı bu söyleşi için Dr. Muharrem Usta'ya, bu söyleşinin hazırlanmasında emeği geçen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi yönetimine teşekkür ederiz.

Mrt

Kabataş´ta Fikri Takip Projesi kapsamında Vakıfbank Kültür Yayınları Yayın Müdürü Dr.Hasan Aksakal´ın katıldığı "Tanzimattan Günümüze Türk Modernleşmesinin Karakteri" konulu söyleşi programı düzenlendi.

Mrt

Kabataş Değerler Kulübü, bugün "Hayat Kurtarınca Güzel" konulu şöyleşi ile Yeryüzü Doktorları´nı okulumuzda misafir etti. Öğrencilerimizin yoğun ilgi gösterdiği programda doktorluk mesleği her yönüyle ele alındı.

Şbt

Kabataş Erkek Lisesi Çevre kulübü olarak Greenpeace Saha Operasyonları sorumlusu Cansu Yılmaz´ı ağırladık.Kendilerine katıldıkları için çok teşekkür ederiz.

 

Ara

Beşiktaş Milli Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen "Şiir Okulda" projesi kapsamında Yahya Kemal Beyatlı' yı anma programına Şiir Kulübü öğrencilerimizle katıldık. Farklı okullardan öğretmen ve öğrencilerin de katıldığı programda çağdaş Türk şiirinin usta şairlerinden Haydar Ergülen " Türk Şiirinde Bir Zirve: Yahya Kemal " adlı bir ders de yaptı. Haydar Ergülen, Yahya Kemal'in hayatından anekdotları aktarırken şairin bilinmeyen yönlerini de katılımcılara anlattı. Program sonunda İstanbul Devlet Türk Müziği sanatçıları Yahya Kemal'in şiirlerini seslendirdi. Konukseverliğinden dolayı Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi idaresine öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say, Yazılım Kulübü öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Say, öğrencilerimize Yapay Zeka ve Türkiye'de Bilişimin Geleceği hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilerimizin merak ettiği soruları cevaplandırdı.

Kas

Kabataş Erkek Lisesi Şiir Kulübü öğrencileri olarak Beyazıt Devlet Kütüphanesi´nde düzenlenen "Yahya Kemal Şiiri" programına katıldık.

May

Okulumuz kültür sanat şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerden biri de Cem YILMAZ ve İskender PAYDAŞ söyleşisi idi. Söyleşi müzik öğretmenimiz Özgen ZEYBEK yönetimindeki çok sesli koromuzun müzik ziyafeti ile başladı. Yoğun ilgi ve sıcak bir sohbet havasında gerşekleşen söyleşide misafirlerimiz öğrencilerimizin sorularını cevapladılar.

Nis

Türk edebiyatının çınarlarından cumhuriyetle aynı yaşta olan gazeteci-yazar Hıfzı Topuz, okulumuz Edebiyat zümresinin davetiyle Kabataş Erkek Lisesine söyleşiye geldi. Hıfzı Topuz, 1930´lu yıllarda günümüze kadar geçen süreçte siyasetten, edebiyattan ve gazetecilik yaşamından bahsetti. Atatürk´ü sağlığında gören bir aydın olarak Atatürk´le ilgili anılarından bahseden Hıfzı Topuz, 1940´lı-50´li yıllarda Orhan Kemal, Nazım Hikmet, Halit Fahri Ozansoy, İsmail Habib Sevük, Abidin Dino gibi şair ve yazarlarla aralarında geçen sohbetlerden anekdotlar aktardı. 1959´dan 1983´e kadar Paris´te UNESCO genel merkezinde özgür haber dolaşımı şefi olarak çalışan Hıfzı Topuz, uluslararası gazetecilik meslek örgütlerindeki çalışmaları ve Afrika kıtasındaki eğitim seminerlerinde başından geçen ilginç olaylara değindi. Öğrencilerin ilgiyle takip ettiğiHıfzı Topuz, söyleşi sonrasında kitaplarını imzaladı.

Ock


Kabataş Erkek Lisesi Genç Liderlik Kulübü, Dünyanın 1001 hali sunucusu Emin Çapa´ yı 245 Kabataşlı öğrencinin katılımı ile okulumuzda ağırladı. Günümüzdeki gelişim ve değişimlerin liderlik üzerindeki etkilerinden bahsedildi. Emin Çapa ile teknoloji ve mesleklerin gidişatı hakkında konuşuldu ve öğrenciler gelecek planlarını bir başka bakış açısından daha görerek yeniden gözden geçirdiler. Öğrencilerden gelen büyük ilgi sonucu konferans çıkışında öğrencilerin bir kısmı Emin Bey´e ekstra sorular yönelttiler. Emin Çapa tarafından bu yoğun istek üzerine Kabataşlıları kırmayarak ekstra bir soru cevap kısmı yapıldı ve bizim kafamızdaki soruları cevaplamamıza yardımcı oldu.

Kas

TARİH KULÜBÜMÜZÜN KONUĞU SAYIN VEYSEL DONBAZ

Sümerce, Akadca, Asurca, Babilce ve Hititçe. Veysel Donbaz, 5 ölü dil biliyor. Türkiye'nin sayılı Sümerologlarından. Bugüne kadar çivi yazısıyla yazılmış 10 bine yakın kil tablet okudu. Envanterini tuttuğu tablet sayısı 60 bin. Uzun yıllar İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde Tablet Arşivi şefliği yapan Donbaz, artık emekli ama hâlâ yoğun ve bu yoğunluğunda bize zaman ayırdı öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kas

Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Kulübü KEL´TT, her ay düzenli olarak yapmayı planladığı söyleşilerinden ilkini tiyatro sanatçısı ve seslendirmen Deniz Salman ile gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında yaptığı seslendirmelerden örnekler ve oyunlardan tiratlar da sunan sanatçı, tiyatroya gönül vermiş öğrencilere bu sanatla ilgili bir takım tiyolar da verdi.

May

Okulumuz Tarih kulübünün düzenlemiş olduğu "FATİH VE FETİH" konulu söyleşimiz öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Söyleşi tarihçi yazarımız sayın Erhan Afyoncu´nun İstanbul´un fethinin fikri temellerini derinlemesine analizi ile başladı, akabinde öğrencilerimizin sorularına verdiği cevaplarla devam etti.

Söyleşi sonrası öğrencilerimiz kitaplarını imzalatma imkanı elde ettiler.

 

Programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

 OKULUMUZUN KURUCUSU SULTAN II. ABDÜLHAMİD HAN´I Prof Dr VAHDETTİN ENGİN İLE ANDIK

 YER:KABATAŞ ERKEK LİSESİ HAMDİ SAVER SALONU

 

Prof.Dr. Vahdettin Engin

 

Yakınçağ Osmanlı tarihi uzmanı olan ve özellikle Sultan Abdülhamit dönemine ve Türkiye´de ulaşım tarihine ilişkin araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Vahdettin Engin, 1956 yılında Kocaeli'nin Yarımca ilçesinde doğdu.[1] İlköğrenimini Yarımca'da tamamladı. 1977 yılında Galatasaray Lisesi´ni bitirdi ve 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Kürsüsü'nden mezun oldu.[1] 1983 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı.[1] 1986 yılında "Ahmet Rıza Bey ve Siyasi Faaliyetleri" konulu yüksek lisans tezini, 1992 yılında "Rumeli Demiryolları" konulu araştırması ile doktora çalışmasını tamamladı. 1995 yılında doçent, 2002'de profesör unvanını aldı. Halen aynı üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü´nde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Prof. Engin, 2000 yılında çıkan Tünel kitabıyla Türk Tarih Kurumu Ödülü´ne layık görülmüştür.[1] Son dönemde Dr. Theodor Herzl´in II. Abdülhamit ile Filistin´de bir Yahudi devleti kurulması için yaptığı gizli görüşmelerin ayrıntılarını belgeleriyle açığa çıkaran Pazarlık adlı kitabı sayesinde basında ses getirmiştir. Engin, aynı zamanda haftalık Habertürk Tarih dergisi yazarıdır. Galatasaray Spor Kulübü´nün kuruluş belgesini bulan Engin, sıkı bir Fenerbahçe taraftarıdır. Emel Engin´le evlenmiştir ve bir tane kız çocuğu vardır.

Eserleri

  • Pazarlık, 2010
  • Cumhuriyetin Aynası Osmanlı, 2010
  • Kurtlar Sofrasındaki Osmanlı, 2009
  • Sultan II. Abdülhamid ve İstanbul´u, 2008
  • II. Abdülhamit ve Dış Politika, 2005
  • Tünel'den Füniküler'e
  • 1868´den 1923´e Mekteb-i Sultani, 2003
  • Sultan Abdülhamid ve İstanbul´u, 2002
  • Tünel, İstanbul, 2000
  • Sadrazam Kamil Paşa´nın Oğlu Hilmi Kamil Bayur´un Galatasaray Lisesi Anıları, 1995
  • Rumeli Demiryolları, 1993

Şbt

Son İstanbul Çelebilerinden Kültür tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, 24 Şubat 2016 tarihinde bir çok baskı yapan kitabı "Ayaklı Kütüphaneler" ile ilgili bir söyleşi için okulumuz öğrencileriyle buluşacak. Sosyal ve kültürel tarihçiliğimizin en önemli isimlerinden Gürlek, 13:15´te okulumuz Hamdi Saver salonunda vereceği seminer sonrası öğrencilerimize kitaplarını imzalayacak.

BİLETLER ÜCRETSİZDİR, İSTANBUL KULÜBÜ TARİH KULÜBÜ VE MÜDÜR YARDIMCILARIMIZDAN TEMİN EDİLEBİLİR.