Kas

YDS Sonbahar 2017 İngilizce Sınavı’na herhangi bir özel hazırlık yapmadan giren 6 öğrencimiz büyük bir başarıya imza attı. Hepsi A seviyesinde not alan öğrencilerimizin sonuçları şu şekildedir;

Cem Akarsubaşı: 98.75 (1 yanlış)

Beliz Koçyiğit, Ali Kaan Sadıç, Alperen Bahar: 92.50

Mert Ilgınoğlu, Belis Koçaçoğlu,: 90.00

Kas

Cumhuriyet Bayramını muhteşem bir törenle kutladık. Hamdi Saver solonunda gerçekleştirdiğimiz törende öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin performansı muhteşemdi. Edebiyat öğretmenleri Cihat Ünal Keramettin Topkara Müzik öğretmenleri Ali Salih Köse ve Aysun Açıkalınyiğit koordinatörlüğünde hazırlanan tören Tarih öğretmenimiz Abit Yaşaroğlu´nun konuşmaları ile başladı. Törende öğrencilerimizin şiirleri okul koromuz ve zeybek gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 94´ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİ 28 EKİM 2017 CUMARTESİ GÜNÜ DÜZENLENEN ÇELENK KOYMA TÖRENİ İLE BAŞLADI.

Beşiktaş Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı önünde düzenlenen törene hazırlık sınıfı kız ve erkek öğrencilerimizle birlikte katıldık. Törende 10-F sınıfı öğrencilerimizden Selen Tuba ÖZDEMİR "Akdeniz´e Doğru" şiiri seslendirdi.

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 94´ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ve öğrencilerin sanatsal, kültürel ve bilimsel ilgilerini geliştirme ve destek olmak amacıyla EBA üzerinden  düzenlemiş olduğu belgesel yarışmasında öğrencimiz Melih Adar Alış´ın yönetmenliğini yaptığı "BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ" FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL  belgeseli Türkiye ikincisi olmuştur. Belgeselin yapımında emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Okulumuz 9F sınıfı öğrencilerinden  Yağmur Tomruk
21-22 Ekim 2017 tarihleri arasinda Yunanistan ın Orestia  şehrinde yapilan yüzme yarışlarında
200m karışık da altın
200m kurbağalama da altın
200m sırt da gümüş
200m serbest de bronz ve 4x100m serbest bayrak yarışlarında altın madalya kazanmıştır.

Ekm

Fırat Gencan´ın "Ve İnsan/ Kavanozda Balık Misali" dipnotlu çizimini ikinci sayısının kapağına taşıyan isKELe Fanzin´in yeni sayısı okurlarıyla buluştu.
Edebiyat öğretmeni Emrah Ayhan´ın danışmanlığını yaptığı fanzin´in sene sonuna kadar çıkan sayılarının büyük boy ve renkli olarak ciltlenmesi planlanıyor.
Bu sayıda şiirleriyle Yankı Yüksel, Abdullah Uçar, Emre Can Küçükyıldız, Venüs Ertürk, Ebrar Nur Yüzer, Asya Uçak, Defne Çetenay Çelem; düzyazılarıyla Beyda Yüksel, Çağla Selek, Ahmet Konyalıoğlu ve Roza Öztürk dergiye imzasını atanlar.

Ekm

Dünya’nın her yerinden Türkiye’ye çeşitli Üniversitelerde Değişim Programları kapsamında okumaya gelen Yabancı öğrenciler, Kabatas East Asia & World Project çerçevesinde daha iyi ve daha barışçıl bir dünya nasıl kurulabilir sorusunun cevabı için okulumuzda öğrencilerimizle bir araya gelmeye başladı. Öğrencilerimizin dünya hakkındaki vizyonlarını geliştirip onlara dünya çapında çeşitli eğitim fırsatları da sunmayı hedefleyen etkinlikler 5 Ekim 2017 itibariyle başlamış olup her ay düzenli olarak devam edecektir.

Ekm

KIZILAY GENELMÜDÜRLÜĞÜ VE BEŞİKTAŞ ŞUBE İŞBİRLİĞİ İLE BU GÜN ÖĞRENCİLERİMİZE DEPREMDEN KORUNMA KONULU SEMİNER VERİLDİ. SEMİNERİ KIZILAY-YEŞİLAY KULÜBÜ VE SİVİL SAVUNMA KULÜBÜ ORGANİZE ETTİ.

Ekm

Bugün İstanbul Kulübümüz Haliç´in tarihi semtlerine bir gezi düzenledi. Öğretmenlerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen gezimizde eski istanbul evlerini ve tarihi mekanlarını yeniden keşfettik.

Ekm

´´BEYKOZLU MOZART´´ Olarak kamuoyunda tanınmış ve müzik öğretmenimiz Özgen ZEYBEK tarafından keşfedilen  YUNUS YAZAR okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimiz için mini bir konserverdi

Doğuştan üstün bir yeteneğe sahip olan Yunus otizimli ve üstün bir müzik kulağına sahip.

Ekm

Tarih kulubumuzun kabataslı herodotlar etkinliği PERŞEMBE günü 12.15–12.40  arasında kimya anfisinde gercekleştirildi. Öğrencimiz AYBARS KAĞAN BAŞARAN´IN sunumu ile gerçekleştirilen etkinik öğrencilerimizden yoğun ilgi gördü.

Ekm

Öğrencimiz Begüm Yavuz DSD Okulları arası Almanca Okuma Yarışmasında iki öğrenci ile birlikte birinciliği paylaştı.

Ekm

Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği ve Kabatas Uzak Doğu Asya & Dünya Kulübü işbirliği ile okulumuzda etkinlik düzenlendi. Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Avustralya ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkında öğrencilerimize seminer verdi. Ayrıca ülkesindeki eğitim fırsatları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Büyükelçi’nin ziyareti sırasında kendisine Çanakkale Savaşı döneminde Kabataş Erkek Lisesi’nde okuyan birçok öğrencinin cepheye gittiği, Vatan’ın selameti için bazı öğrencilerimizin şehit düştüğü ve  okulumuzun bahçesinde şehit öğrencilerimizin hatırasına dikilen Çanakkale Şehitler Anıtı’nın yer aldığı anlatıldı.

Ekm

Geçen sene edebiyat öğretmenimiz Emrah Ayhan yönetiminde kurulan ve sıradışı okumalar yapan isKELe grubu, bu sene de etkinliklerine devam ediyor ve "Her Çarşamba Saat 15:03´te Hayatın ve Kendimizin iskelesinde Buluşalım" diyerek farklı bir tarzda kitap, film, gezi, tiyatro, şiir ve şahsiyet okumaları yapmak isteyen herkesi etkinliklerine davet ediyor.