Ekm

´´BEYKOZLU MOZART´´ Olarak kamuoyunda tanınmış ve müzik öğretmenimiz Özgen ZEYBEK tarafından keşfedilen  YUNUS YAZAR okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimiz için mini bir konserverdi

Doğuştan üstün bir yeteneğe sahip olan Yunus otizimli ve üstün bir müzik kulağına sahip.

Ekm

Tarih kulubumuzun kabataslı herodotlar etkinliği PERŞEMBE günü 12.15–12.40  arasında kimya anfisinde gercekleştirildi. Öğrencimiz AYBARS KAĞAN BAŞARAN´IN sunumu ile gerçekleştirilen etkinik öğrencilerimizden yoğun ilgi gördü.

Ekm

Öğrencimiz Begüm Yavuz DSD Okulları arası Almanca Okuma Yarışmasında iki öğrenci ile birlikte birinciliği paylaştı.

Ekm

Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği ve Kabatas Uzak Doğu Asya & Dünya Kulübü işbirliği ile okulumuzda etkinlik düzenlendi. Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Avustralya ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkında öğrencilerimize seminer verdi. Ayrıca ülkesindeki eğitim fırsatları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Büyükelçi’nin ziyareti sırasında kendisine Çanakkale Savaşı döneminde Kabataş Erkek Lisesi’nde okuyan birçok öğrencinin cepheye gittiği, Vatan’ın selameti için bazı öğrencilerimizin şehit düştüğü ve  okulumuzun bahçesinde şehit öğrencilerimizin hatırasına dikilen Çanakkale Şehitler Anıtı’nın yer aldığı anlatıldı.

Ekm

Geçen sene edebiyat öğretmenimiz Emrah Ayhan yönetiminde kurulan ve sıradışı okumalar yapan isKELe grubu, bu sene de etkinliklerine devam ediyor ve "Her Çarşamba Saat 15:03´te Hayatın ve Kendimizin iskelesinde Buluşalım" diyerek farklı bir tarzda kitap, film, gezi, tiyatro, şiir ve şahsiyet okumaları yapmak isteyen herkesi etkinliklerine davet ediyor.

Ekm

FİZİK,KİMYA,BİYOLOJİ VE MATEMATİK OLİMPİYAT HAZIRLIK KURSLARI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVLARI YAPILDI

Ekm

Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Kulübü KEL´TT, edebiyat öğretmenlerimiz Emrah Ayhan ve Cihat Ünal rehberliğinde atölye çalışmalarına başladı. Kulüp üyeleri, tiyatro üzerine çok şey öğrenirken yaratıcı drama ve  doğaçlama performansları ile de daha şimdiden konuk izleyicilerini kendilerine hayran bırakıyorlar. Atölye çalışmalarına aktif veya izleyici olarak katılmak isteyenler için her pazartesi ve perşembe Hamdi Saver Salonu´ndalar.

Ekm

Japon Kültür Merkezinin düzenlediği "Comikon Manga Festivali"nde hem çizgi roman, hem de Japonca şarkı dalında yarışma bölümüne seçilen Öğrencimiz Ceylin Özgür Erzen "Şeker Kız Candy" şarkısıyla birinci oldu.

Ekm

İngilizce bölümümüz tarafında yürütülen çalışma ile öğrencilerimiz "SAT" sınavlarına hazırlanacak

Ekm

Görsel sanatlar öğretmenimiz Hakan SÜMER kordinatörlüğünde okulumuz sinama kulübü tarafından çekilen "KÜFE"  filmi  Uluslararası Marmaris Kısa Film Festivalinde birinci olmuştur. Filmin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yayın yasağı kalktığında filmimiz okul sitemizde yayınlanacaktır.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinden Kerem Dulundu Türkiye Atatürk Kupası Winsörf RS-ONE kategorisinde Türkiye Üçüncüsü olmuştur.

Öğrencimizi ve ailesini tebrikederiz.

Ekm

Felsefe kulübümüzün düzenlemiş olduğu etkinlikte "Fizik ve Felsefe arasındaki ilişki" sunumuyla Dr. Semra UÇAR konuk oldu.

Ekm

Aramıza yeni katılan kardeşlerimiz için boğaz turu gerçekleştirdik

Turda Ali Salih Köse öğretmenimizin sazından dökülen nağmelere eşlik ederken Zafer hocamızın rehberliğinde boğazın bilinmeyenlerine doğru bir yolculuk gerçekleştirdik. Okul aile birliği başkanımız Meryem hanım ve gönüllü velilerimizin ikramları ile Kabataş Erkek Lisesi ailesine yeni katılan kardeşlerimiz ile içten sıcak bir gün geçirdik. Emeği geçenlere teşekkürler.

Eyl

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ TÖRENİMİZ BÜYÜK BİR COŞKU İLE YAPILDI.

Eyl

2017-2018 Eğitim Öğretim yılında ailemize katılan yeni öğrencilerimizle, rehberlik servisimizin planladığı orta öğretime uyum programı sınıflarda yürütülmeye başlandı. Öğrencilerimizin birbirlerini,okulu, çevreyi ve okulun diğer öğelerini tanıma fırsatı bulduğu çalışmalar bir hafta boyunca sürecek etkinliklerle devam edecektir.