Ekm

10.sınıf öğrencileri edebiyat ve tarih öğretmenlerinin rehberliğinde İstanbul'un ödüllü bir müzesi olan Türk ve İslam Eserleri Müzesi'ni gezdi.

Türk ve İslam sanatları eserlerinin toplu şekilde sergilendiği ilk Türk müzesi olma özelliğine sahip Türk ve İslam Eserleri Müzesi, 1913 senesinde yapımı tamamlanmış, İslam Vakıfları Müzesi (Evkaf-ı İslamiye Müzesi) adı altında hizmet vermeye başlamıştır. Cumhuriyet ilan edildikten sonra da bugünkü adını (Türk ve İslam Eserleri Müzesi) almış ve 1983 senesinde bugünkü İbrahim Paşa Sarayı'na taşınmıştır.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi çeşitli ödüllere de layık görülmüştür. 1984 senesinde Avrupa Konseyi Yılın Müzesi Yarışması'nda Jüri Özel Ödülü, 1985 senesinde ise Avrupa Konseyi – UNESCO ortaklığında çocuklara kültür mirasını sevdirmek için yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ödüle layık görülmüştür. 40 bini geçen eser sayesinde İslam dünyasının hemen her dönemini yansıtmayı başaran müze, dünyanın sayılı müzelerinden biri olarak gösterilmektedir.

Ekm

Tüm insanlık tarihinin anlaşılmasının sanat formlarına ( edebiyat, müzik, görsel sanatlar, dans, drama) bakarak gerçekleştiğini göz önünde bulundurursak, aslında, sanat eğitiminin ne denli önemli olduğunu anlayabiliriz. Sanat hayata hayalgücü katar, ve hayalgücüne hayat katar. Sonuç olarak, çocukların sosyal, duygusal, entelektüel ve kişisel gelişimleri için sanat aktivitelerine dahil edilmesi olmazsa olmazdır.Bizlerde bu düsturdan düsturdan yola çıkarak,öğrencilerimizle 16.. İstanbul Bienali gedik ve doğa için neler yapmamız gerektiğini çok daha iyi içsellestirdik. Çünkü biz biliyoruz ki insan duyduğunu unutur,gördüğünü hatırlar.

Ekm

Tiyatro Fil'in genel sanat yönetmeni Mustafa Poyraz, okulumuz Destination Imagination kulübü öğrencileriyle sahne sanatları ile ilgili atölye çalışması gerçekleştirmiştir.

Ekm

Slovakya Ankara Büyükelçisi Sayın Anna Turenicova ve İstanbul Başkonsolosu Sayın Veronika Lombardini 18 Eylül Çarşamba günü Slovakya Milli Günü ve Çekya İstanbul Başkonsolosu Sayın Jiri Cistecky 25 Eylül Çarşamba günü Çekya Milli Günü'ne katılım için okulumuzda davetiye gönderdiler.

Eyl

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da 1882 yılında kurulan Gimnazija Obala Lisesi ile tarih, eğitim ve kültür içerikli kardeş okul anlaşması imzaladık.

Eyl

Slovakya Ankara Büyükelçisi Sayın Anna Turenicova ve İstanbul Başkonsolosu Sayın Veronika Lombardini 19 Eylül Perşembe günü okulumuza ziyarette bulundu.

Eyl

Kabataş Erkek Lisesi öğrenci şehitlerimizin ve diğer şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, Dünya barışına katkı sunmak, Türkiyemizin tanıtımına en güzel bir şekilde destek verip Milletler arasında "Dostluk ve Gönül Köprüsü" kurmak ve öğrencilerimiz için çeşitli eğitim fırsatlarına kapı açmak niyetiyle "Kardeş Okul" anlaşması imzalama Projemizde Kore Seul'den Sangmoon Lisesi ile tarih, eğitim ve kültür içerikli kardeş okul anlaşmasına imza attık.

Eyl

Almanya Erlangen'de bulunan 1873 yılında kurulan Christian-Ernst Lisesi ve Kabataş Erkek Lisemiz arasında ki tarih, eğitim ve kültür içerikli kardeş okul anlaşması her iki okul müdürünün imzasıyla yürürlüğe girmiştir.

Eyl

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da 1907 yılında kurulan ve ülkenin en iyi lisesi olarak kabul edilen Slobodan Skerovic Lisesi ve Kabataş Erkek Lisemiz arasında ki tarih, eğitim ve kültür içerikli kardeş okul anlaşması her iki okul müdürünün imzasıyla yürürlüğe girmiştir.