Kas

10 Kasım Atatürk´ü anma törenlerimiz 9:00 da Okul Müdürümüz başta olmak üzere Vakfımızın,Derneğimizin ve Okul Aile Birliğimizin başkanları, Öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz ve bütün personelimizin katılımı ile okul bahçemizde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başladı. Saygı duruşunun ardından işaret dili eşliğinde İstiklal Marşımız okundu. Eş zamanlı olarak 15 öğrencimiz ve 1 öğretmenimiz Beşiktaş meydanda bulunan Atatürk anıtı önündeki törene katıldılar. Törenimizin ikinci bölümü Feriye tarafında bulunan salonumuzda devam etti. Hüznün ve gururun hakim olduğu törenimizde harmandalı ile coşku zirveye çıktı. Atatürk´ün sevdiği şarkılar öğrencilerimizin sesinden birbaşka anlamlı hissedildi. Çalışmalarda ameği geçen öğretmen öğrenci bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Kas

Kabataş Erkek Lisesi´nde öğretmenlik yapmış önemli edebiyatçılarımızdan Faruk Nafiz Çamlıbel´i, vefatının  43.yıldönümünde hayatı ve şiirleriyle, okulumuzdaki Faruk Nafiz Çamlıbel Müzesi´nde andık.

Kas

Siyaset Bilimi ve Hukuk Kulübümüz İstanbul Eski Defterdarı Sayın Alper KUŞ´U Hamdi Saver salonumuzda davetli öğrencilerle buluşturdu.

Kas

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Münazara eğitimlerimiz beşinci haftasında.

Kas

2016-2017 dönemi "Sessizliği Kulak Ver" projesi kapsamında işaret dili derslerimiz başlamıştır.

Kas

Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Topluluğu KEL´TT atölye çalışmalarına başladı. Oyunumuz için beklemede kalın!

Kas

Yahya Kemal Beyatlı, vefatının 58.yıldönümünde şiirleriyle iskele grubunun organize ettiği ´Kabataş Erkek Lisesi Serbest Kürsüsü´ndeydi.

Ekm

Kabataş Erkek Lisesi Almanca Bölümü öğrencilerimize geçtiğimiz yıl 10. sınıfta iken kazanmayı başardıkları DSD-I (B1) diplomaları  Adnan Dinçer Salonunda okul müdürümüz Fatih GÜLDAL,  müdür yardımcımız Süheyla ÖZTIĞ ve Almanca öğretmenlerimizin katılımıyla düzenlenen törende takdim edildi. Almanca´da B1 diplomasını alarak öğrencilerimiz Almanya´daki üniversitelerde öğrenim görmek için hazırlık sınıflarına girme hakkı elde etmişlerdir.       Sınavı kazanan öğrencilerimizi ve onları bu yolda en iyi şekilde hazırlayan öğretmenlerimizi başarılarından dolayı kutluyor ve ilerideki seviye sınavlarında başarılarının devamını diliyoruz.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılı münasebetiyle okulumuzda görkemli bir kutlama yapıldı. Düzenlenen programa okul yönetimi, öğretmenlerimiz, vakfımızın derneğimizin ve okul aile birliğimizin değerli temsilcileri, veli ve öğrencilerimiz katıldı. Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Program Akışı

- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı

- Kabataş Erkek Lisesi Tarih Öğretmenlerinden Abid Yaşaroğlu’nun konuşması

- Öğrenci Konuşması

- Mithat Cemal Kuntay’ın “On Beş Yılı Karşılarken” adlı şiirinin okunması

- Cumhuriyet Oratoryosu

- Kabataş Erkek Lisesi Korosu ve Orkestrası

- Kapanış

Ekm

Aramıza bu yıl katılan hazırlık sınıfı öğrencilerimiz için düzenlediğimiz rozet töreni 24.10.2016 Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Erkek öğrenci pansiyonumuzun adresi;

ÜSKÜDAR MİMAR SİNAN MAH.TERLİKÇİ SOK.NO:10 Üsküdar/İstanbul.

HAYIRLIOLSUN

Ekm

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZU TEMSİL EDECEK MATEMATİK OLİMPİYAT TAKIMINA YENİ KATILACAK ÖĞRENCİLER İÇİN SEÇME SINAVI

MATEMATİK ÖĞRETMENİMİZ İBRAHİM AKBAŞ VE GÖREVLİ ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN YAPILDI.

Ekm

Kabataş Erkek Lisesi Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencileri ,kulüp öğretmeni Süheyla Öztığ, Okul Aile Birliği Başkanı Meryem Öztemir ve okul müdürü Fatih Güldal “Sessizliğime Kulak Ver” projesi kapsamında Çocuk Eğitim Derneği (ÇED)i ziyaret ettiler.

Çocuk Eğitim Derneği koordinatörü Melike Argiş’in yapmış olduğu sunumda bu projeye gönül vermiş okulumuz öğrencileriyle sunuma katılmış olan konuklar bilgilendirildi.

2009 yılından bu yana okulumuz Kabataş Erkek Lisesi ve Çocuk Eğitim Derneği ile beraber yürütülen “Sessizliğime Kulak Ver” projesi kapsamında her yıl okulumuzdan gönüllü onlarca arkadaşımızla anaokul çağında işitme engeli olan pek çok kardeşimiz bir araya geliyor, çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor.Ayrıca kulübümüzde işitme engeli olan insanlarla daha rahat iletişim kurabilmeleri adına, bu projeye gönül vermiş okulumuz öğrencilerine işaret dili dersleri de verilmekte.

Gizem BOZDEMİR