Nis

103.doğum yıldönümünde Kabataş Erkek Lisesinden mezun ve öğretmenlik de yapmış şair Behçet Necatigil, hayatının özel yönleri ve edebiyat serüveni ile Hazırlık B sınıfı öğrencilerinin hazırladığı panelle anıldı.

Danışmanlığını edebiyat öğretmeni Emrah Ayhan´ın, moderatörlüğünü Ilgın Çelikel ve Ahmet Hatipoğlu´nun yaptığı ve oldukça hareketli diyaloglara sahne olan panelin konuşmacıları yine hazırlık B sınıfından Arda Duygu, Nil Yenilmez, Yavuz Selim Vurgun, Alper Osman Kuyucu, Kılıçaslan Yavuzaslan ve Yağmur Tekin idi.

Nis

Coğrafya öğretmenimiz Abdullah Pural ile birlikte İstanbul temalı genel kültür yarışmamızın ikinci aşamasını gerçekleştirdik.

Nis

Genesis bu sefer de birden fazla birinciliğe aynı anda imza attı. Vefa Lisesinin düzenlemiş olduğu Bilim Şenliği kapsamındaki Startup yarışmasında Genesis olarak hem İnsan Kaynakları hem de Pazarlama alanında birincilik aldık. Bu güzel etkinlik için kendilerine çok teşekkür ederiz.

Nis

Kabataş Erkek Lisesi Havacılık kulübü Milli Takım´dan hocamız İsmail Keskin´le çalışmalarına devam ediyor.

Nis

abataş Erkek Lisesi Golf Takımı olarak Ataşehir Golf Kulübündeki antrenmanımızı gerçekleştirdik. Golf takımımız yavaş yavaş oluşuyor.

Nis

12-15 Nisan tarihleri arasında Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen 56 Ülkeyi temsil eden 224 Lise Öğrencisi Delegenin katıldığı, "İslam Bilim Tarihi Işığında Geçmişin İhyası Geleceğin İnşası" başlıklı II.Uluslararası Model İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi MODELOIC 2019 Zirvesine okulumuzu temsilen Zehra Ceyhan ve Eslem Sena Varank katıldı. İngilizce ve Arapça olarak iki dilde gerçekleştirilen zirve, 4 gün süren panel, komite ve çeşitli oturumların ardından sona erdi. Emeği geçen tüm kurumlara teşekkür ederiz.

Nis

Tekirdağ CIP olarak ilk günümüzde ilk olarak Çorlu belediye başkan yardımcısı Kemaleddin Avcı ile bir görüşme gerçekleştirdik. Projemiz boyunca yapacağımız etkinlikler hakkında konuştuk. Daha sonra Yenice sahiline giderek sahil temizliği yaptık. Bu etkinlik sırasında ekip çalışmasını deneyimleyerek öğrendik. Ayrıca çevreye karşı duyarlılığımızı arttıran bir etkinlik oldu. Çöp torbalarını kamyonete yerleştirirken çevre halkı tarafından takdir edilmemiz bizi en çok etkileyen an oldu.
2. gününde Süleymanpaşa Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileriyle beraber çok keyifli bir yemek atölyesi gerçekleştirdik. Değerli bilgilerini bizimle paylaşan öğretmen ve öğrencilerle beraber hem yeni beceriler kazandık hem de yeni arkadaşlıklar kazandık. Süleyman Paşa TMAL Müdürü Sayın Oğuz Günaçan'a Müdür Yardımcıları Yasemin Erbir Yıldız'a ve Pınar Pelik Şengül'e ayrıca ilgileri ve konukseverlikleri için teşekkür ederiz.

Nis

Vefa lisesinde düzenlenen Model Birleşmiş Milletler konferansına Kabataş Erkek Lisesi MUN kulübü 6 komite yöneticisi, 2 basın mensubu ve 19 delege ile başarıyla katılım gösterdi. 9-E sınıfından Selin Beker en iyi delege seçilirken 4 diğer arkadaşımız da mansiyon ödülüne layık görüldü.

Nis

Kabataş JA olarak İnovaTim eğitimlerimizden ikincisini gerçekleştirdik. Gelişen ve değişen teknoloji karşında günümüzün trendlerinin dönüşümünden ve Endüstri 4.0'ın niteliklerinin anlatıldığı güzel bir eğitimdi

Nis

Enerji Verimliliği Fuarı'na Genesis olarak katılım gösterdik. Sürdürülebilir enerji alanında şirketlerin yapmış oldukları çalışmaları gözlemledik ve kendi ürün fikrimizden de bahsetme fırsatı elde ettik.
Başta TEMEV (Temiz Enerji Vakfı) olmak üzere de birkaç dernekle olumlu bağlantılar kurduk.

Nis

Maltepe Üniversitesi ve Roman Kahramanları Dergisi iş birliği ile sürdürülen IV. Roman Kahramanları İstanbul Edebiyat Festivali kapsamında düzenlenen panele okulumuz Kabataş Erkek Lisesi ev sahipliği yaptı.Türkiye'nin sayılı edebiyat organizasyonlarından biri olan bu festival 2019 yılında "İstanbul" temasına uygun etkinliklerle ele alındı.
Roman Kahramanları Festivali kapsamında, okulumuz resim öğretmeni Hakan Sümer tarafından hazırlanan Bir Romandı İstanbul isimli kısa film, seyredildikten sonra programımız panelle devam etti.
Etkinliğimizin ilk oturumu "Soğuk Savaş Döneminde İstanbul´da Edebiyat" başlığıyla gerçekleşti. Sayın Oğuz Şenses başkanlığındaki oturumda, Sayın Adnan Tekşen konuşmacı olarak yer aldı.İkinci oturum "Bir Bahçe Asılmış Şehrin Yüzüne: Çocuktaki İstanbul" konulu oturumla Sayın Derya Güllük söz aldı.
Festivalin Kabataş Erkek Lisesi ayağı Sayın Burak Koç´un "Aylak Adam" Romanında İstanbul´un Dört Mevsimi ve Kentin Karıncalaşmış İnsanları konulu oturum ile son buldu.

Nis

Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan origami sanatını bizlere tanıtmak üzere sevgili dostumuz Kiyoe Kurokawa okulumuza geldi.12.sınıf öğrencimiz Ceylin Özgür Erzen ile birlikte bir Japon halk ezgisi olan Sakura (Kiraz Ağacı )şarkısını da seslendirdiler.

Nis

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezgin Sarıkaya okulumuzda tıp ile ilgilenen 10-11-12. Sınıftan 70 öğrencilerimiz ile "TEMEL YAŞAM DESTEĞİ TEORİK ANLATIMI VE ACİLDE DOKTORUN BİR GÜNÜ" konusunda seminer vermiştir. Ardından küçük gruplar halinde öğrencilerimizin ilk yardım konusunda uygulama yapmasını sağlamıştır. Tıp bölümüne ilgi duyan öğrencilerimizin uygulamayı görmesi ve meslek seçimlerinde daha bilinçli karar vermeleri sağlanmaya çalışılmıştır.

Nis

Mezunlarımızın 50. Yıl plaket töreni okulumuzda gerçekleştirildi. 50. Yıl törenimize iştirak eden tüm mezunlarımıza bir kez daha saygılarımızı iletiyoruz. Katılımları için teşekkür ediyoruz.

Nis

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çağrı Erhan "21.Yüzyılda Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası" başlıklı bir söyleşi ile öğrencilerimizle buluştu.