Ekm

Slovakya Ankara Büyükelçisi Sayın Anna Turenicova ve İstanbul Başkonsolosu Sayın Veronika Lombardini 18 Eylül Çarşamba günü Slovakya Milli Günü ve Çekya İstanbul Başkonsolosu Sayın Jiri Cistecky 25 Eylül Çarşamba günü Çekya Milli Günü'ne katılım için okulumuzda davetiye gönderdiler.

Eyl

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da 1882 yılında kurulan Gimnazija Obala Lisesi ile tarih, eğitim ve kültür içerikli kardeş okul anlaşması imzaladık.

Eyl

Slovakya Ankara Büyükelçisi Sayın Anna Turenicova ve İstanbul Başkonsolosu Sayın Veronika Lombardini 19 Eylül Perşembe günü okulumuza ziyarette bulundu.

Eyl

Kabataş Erkek Lisesi öğrenci şehitlerimizin ve diğer şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak, Dünya barışına katkı sunmak, Türkiyemizin tanıtımına en güzel bir şekilde destek verip Milletler arasında "Dostluk ve Gönül Köprüsü" kurmak ve öğrencilerimiz için çeşitli eğitim fırsatlarına kapı açmak niyetiyle "Kardeş Okul" anlaşması imzalama Projemizde Kore Seul'den Sangmoon Lisesi ile tarih, eğitim ve kültür içerikli kardeş okul anlaşmasına imza attık.

Eyl

Almanya Erlangen'de bulunan 1873 yılında kurulan Christian-Ernst Lisesi ve Kabataş Erkek Lisemiz arasında ki tarih, eğitim ve kültür içerikli kardeş okul anlaşması her iki okul müdürünün imzasıyla yürürlüğe girmiştir.

Eyl

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da 1907 yılında kurulan ve ülkenin en iyi lisesi olarak kabul edilen Slobodan Skerovic Lisesi ve Kabataş Erkek Lisemiz arasında ki tarih, eğitim ve kültür içerikli kardeş okul anlaşması her iki okul müdürünün imzasıyla yürürlüğe girmiştir.

Eyl

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı nedeniyle okulumuzda tören düzenlendi.

Haz

"Galiçya Cephesi Şehitlerimiz" ve 1.Dünya Savaşında diğer cephelerde şehit düşen askerlerimiz ve halkımız hatırasına öğrenciler ve öğretmenlerden oluşan 13 kişilik heyetimiz 10 - 17 Haziran 2019 tarihleri arasında Polonya'ya tarih, eğitim ve kültür içerikli bir ziyarette bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı himayelerinde bulunan ziyaretimizin resmi sponsorları da şu şekildedir; TİKA, THY, Gülermak A.Ş ve Yunus Emre Enstitüsü.

Haz

Okul sporları Türkiye Satranç Şampiyonasında Kabataş Erkek Lisesi kızlar kategorisinde 2 .olarak bu seneyi de kupayla taçlandırarak bizleri gururlandırdı.
Satranç Takımımız;

• Selin Atabeyoğlu
  • Cemre Çetin
  • Damla Elmalı
  • Bilge Sönmez
  • İremsu Günyüz
  • Sude Hereklioglu
  • Kayra Kamer
  • Egemen Gümüşkaya
  • Mustafa Başar Kat
  • Ali Arhan Pala
  • İsmail Said Çakır

Haz

Okul Mezunlar Derneğimiz Hazirlik, 9.sinif, 10.sinif , 11.sinif tüm sınıf düzeylerinde sınıf birincilerine 300*12 ay ,sınıf ikincilerine 300*10 ay , sınıf üçüncülerine 300*8ay ayrica Mezun olacak okul birincisine 500*12, okul ikincisine 500*10, okul üçüncüsüne 500*8 ay başarı bursu vererek ödüllendirmiştir.Kabataş Erkek Liseliler Derneği Süleyman Seba Burs Fonundan toplamda 51.000 TL başarı bursu vermiştir. Öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz. Öğrencilerimizi ve onlara destek olan okulumuzun tüm paydaşlarını kutluyoruz.

Haz

Okulumuz IB okulu olması konusunda bugün Milli Eğitim Bakanlığımız Daire başkanımız başkanlığında Uluslararasi IP Bölge sorumlusu ve eğitimciler ile IB konusunda Vefa Anadolu Lisesinde düzenlenen toplantıya katıldık. Okulumuzun IB okulu olması konusunda yol haritasını belirledik. Okulumuzda AP ile birlikte IB programının uygulanması için bakanligimizdan gerekli olurları almak için bu hafta gerekli yazışmalar yapılacaktır. Okulumuza ve öğrencilerimize şimdiden hayırlı olsun.

Haz

Kabataş Erkek Lisesi-Değerler Kulübü ve Robotik Kulübü öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte, "Tarihine bak, geleceği yaz!" ilkesinden hareketle hazırlanan "Cezeri'nin Olağanüstü Makineleri Sergisi'ni" ziyaret etti. Robotik, Sibernetik ve mekanik biliminin kurucusu kabul edilen Cezeri; birikimi, icatları, bakış açısı ve sanatsal mühendislik felsefesi itibariyle elliden fazla makine ve aracın teknolojik tasarımlarını yapmış ve bu makineleri teorik planlamada bırakmayıp üretmiş ve çalıştırmıştır. Cezeri'nin olağanüstü makineleri ve buluşları bugün bile insanlığa ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Haz

Istanbul Erkek Lisesi'nin düzenlediği spor festivalinin Futbol Turnuvasında Okul Futbol takımımız beden eğitimi öğretmenlerimiz önderliğinde şampiyon olmuştur. Hepsini teker teker tebrik ederim. Futbol takımımız bu sezon katıldığı 5 turnuvadan 4 kupa(2 tane birincilik, 1 tane ikincilik, 1 tane üçüncülük) kazanarak üstün bir performans sergilemiştir. Bu maçta bizi yalnız bırakmayan, tek maçlık kalemizi koruyan Yavuz Emre Özbek'e ve aynı zamanda bu turnuvayla birlikte jübilesini yapmış olan kaptanımız İsmail Özcan ve Ahmet Emre Karagöz'e 4 yıl boyunca verdikleri emekler için teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda düzenlediğimiz Arduino Uygulamaları kursumuzu son dersimiz ile tamamladık. Kurs kapsamında yaklaşık 70 saatlik eğitim alan öğrencilerimiz montajını yaptıkları araç için yazdıkları kod ile kurslarını tamamladılar. Kurs kapsamında elektronik, mekanik ve kod kısmında bilgilerini geliştirdiler ve üstün gayretleri ile kursu tamamladılar. Robotik çalışmaları ve kod yazma konusunda yanan merak ateşleri ile geleceğin teknolojileri konusunda yeni alanlar için çalışacak öğrencilerimize başarılar dileriz.