May

19 Mayıs 1919´ un 100. yılında Kabatas Erkek Lisemize gençliğin armağanı Türkiye Şampiyonuyuz.
Kabataş Erkek Lisesi olarak katıldığımız ve son 3 senedir emek verdiğimiz Kürek sporunda bu senede gençlerimizin çalışmaları zayi olmadi. Genç A Erkekler iki çifte(2x) ve genel kategoride Türkiye Şampiyonu oldular. Sporcularımızdan başı çeken Gence Umut Demirkaya-Berkay Pamuk özelinde tüm sporcularımıza, hocamiz Mustafa Kemal Safçı´ya, desteği için Baki Çöp´e, maddi manevi yardımları için Hospitadent´e, Kenan Pamuk´a, KELEV´e ve Müdürümüz Selman Küçük´ e teşekkür ederiz.

May

Okulumuzun Sinema Kulübü sorumlu öğretmenimiz Sayin Hakan Sümer´in rehberliğiyle çekilen, senaryosu ve yönetmenliği 12.sınıf öğrencimiz Ilgın Yılmaz´a ait olan insanın emeğine yabancılaşması temalı "Elleriniz" adlı kısa film dün yapılan Galatasaray Kısa Film Yarışması´nda 1.lik ödülü almıştır.Ayrıca Seyfi Teoman ve Notre Dame de Sion Kısa Film yarışmalarında da jüri özel ödülü almaya hak kazanmıştır. Kutluyoruz.

May

DAAD (ALMAN Akademisyen Değişim Servisi) tarafından verilen Almanya’da yüksek öğrenim için bu yıl tam burs hakkı kazanan iki öğrencimiz oldu: Berrenur Uçar (12 F) ve Elif Sude Yılmaz (12 F)ı tebrik ediyor ve eğitiminde başarılarının devamını diliyoruz. DAAD tarafından verilen tam burs sayısı dünya genelinde 117 ve Türkiye genelinde toplam sayi bu yıl 10´dur. Öğrencilerimizi kutluyoruz.

May

11B sınıfı öğrencimiz Gökhan Uysal, Haydarpaşa Lisesinin düzenlediği "Metropolde Yaşam" konulu liseler arası fotoğraf yarışmasında 1.olmuştur. Öğrencimizi kutluyoruz.

May

9F sınıfı öğrencimiz Selin KÖSEBAY Okçuluk Klasik Yay Genç Bayan dalında İstanbul 2.si olmuştur. Öğrencimizi tebrik ediyoruz.

May

11 A/C/F sınıfları Edebiyat öğretmenleri Melike Selcan BATIR eşliğinde Aşiyan Müzesini ve Boğaziçi Üniversitesini ziyaret etti. Üniversitedeki bölümler, fiziki imkânlar, sosyal etkinlikler, burslar ve yurt dışı çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerden sonra gezimiz tamamlanmıştır. Boğaziçi Üniversitesinde okumakta olan mezunlarımız da öğrencilerimize eşlik etmiştir.

May

2018-2019 Türkiye Okul Sporları Grup yarışmaları Yalova grubu Genç Genel Kategorisinde okul satranç genel takımımız bölgesinde 2. olarak Karaman’da yapılacak Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır. Hedef Türkiye Şampiyonluğu.
Öğrencilerimiz:

• Sude HEREKLİOĞLU
  • Kayra KAMER
  • Egemen GÜMÜŞKAYA
  • Mustafa Başar KAT
  • İsmail Said ÇAKIR
  • Ali Arhan PALA

May

2018-2019 Türkiye Okul Sporları Grup Yarışmaları Yalova grubu Genç Kız Kategorisinde okul kız satranç takımımız namağlup bölgesinde Şampiyon olarak Karaman’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır. Hedef Türkiye Şampiyonluğu.
Öğrencilerimiz:

• Selin ATABEYOĞLU
  • Cemre ÇETİN
  • Damla ELMALI
  • İremsu GÜNYÜZ

May

1. Psikoloji Günü (11.05.2019) okulumuzda gerçekleştirildi.

May

Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kod Savaşları Yarışmasında hazırlık sınıfları öğrencilerimizden Muhammet Faik Ekiciler ve Yavuz Selim Vurgun’ dan oluşan takımımız turnuva da 2. oldular. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

International Telecom Union liderliğinde yapılan, Cisco tarafından da 52 ülkede her yıl düzenlenmekte olan ‘Girls Power Tech Day– Bilişimde Kızlar Günü 2019’ etkinliğine MEB BT Eğitimleri Protokolü kapsamında okulumuzda CİSCO Eğitimi alan kız öğrencilerimiz ile katılım sağladık. Etkinlikte günümüz ve gelecek teknoloji trendleri hakkında fikir alışverişi yaptık, teknoloji sektöründe fırsat eşitliği ve çeşitlilik amacı ile kariyer olanakları hakkında kız öğrencilerimizi bilgilendirerek güzel bir gün geçirdiler.

May

Okulumuz tiyatro kulübü sunar. Gösteri tarihleri;
  • 13 Mayıs Pazartesi Kağıthane Sahnesi saat 19.00
  • 14 Mayıs Salı günü saat 13.00 okulumuzda
  • 17 Mayıs Cuma günü saat 17.00 okulumuzda

May

Fikr-i Takip projemizin son etkinliği olarak İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden Prof. Dr. Yücel Bulut ile Oryantalizmin Kısa Tarihi kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Hocamıza ve katılan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz

May

Kabataş Erkek Lisesi Çoksesli Korosu katıldığı SANSEV 7. İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali’nde En İyi Koro Şef Uyumu ödülüne layık görülmüştür.