Ekm

Fırat Gencan´ın "Ve İnsan/ Kavanozda Balık Misali" dipnotlu çizimini ikinci sayısının kapağına taşıyan isKELe Fanzin´in yeni sayısı okurlarıyla buluştu.
Edebiyat öğretmeni Emrah Ayhan´ın danışmanlığını yaptığı fanzin´in sene sonuna kadar çıkan sayılarının büyük boy ve renkli olarak ciltlenmesi planlanıyor.
Bu sayıda şiirleriyle Yankı Yüksel, Abdullah Uçar, Emre Can Küçükyıldız, Venüs Ertürk, Ebrar Nur Yüzer, Asya Uçak, Defne Çetenay Çelem; düzyazılarıyla Beyda Yüksel, Çağla Selek, Ahmet Konyalıoğlu ve Roza Öztürk dergiye imzasını atanlar.

Ekm

Dünya’nın her yerinden Türkiye’ye çeşitli Üniversitelerde Değişim Programları kapsamında okumaya gelen Yabancı öğrenciler, Kabatas East Asia & World Project çerçevesinde daha iyi ve daha barışçıl bir dünya nasıl kurulabilir sorusunun cevabı için okulumuzda öğrencilerimizle bir araya gelmeye başladı. Öğrencilerimizin dünya hakkındaki vizyonlarını geliştirip onlara dünya çapında çeşitli eğitim fırsatları da sunmayı hedefleyen etkinlikler 5 Ekim 2017 itibariyle başlamış olup her ay düzenli olarak devam edecektir.

Ekm

KIZILAY GENELMÜDÜRLÜĞÜ VE BEŞİKTAŞ ŞUBE İŞBİRLİĞİ İLE BU GÜN ÖĞRENCİLERİMİZE DEPREMDEN KORUNMA KONULU SEMİNER VERİLDİ. SEMİNERİ KIZILAY-YEŞİLAY KULÜBÜ VE SİVİL SAVUNMA KULÜBÜ ORGANİZE ETTİ.

Ekm

Bisikletliler Derneğinin 15 Ekim’de Dünya Kalp Günü bisiklet turuna okul bisiklet kulübümüz ve gönüllü öğrenciler öğretmenimiz Sedat TEMEL´İN organizasyonu ile katıldı. Türk Kalp Vakfı, Kalp ve beyin sağlığı koruma derneği ve Kadıköy Belediyesi işbirliğince yapılacak olan bisiklet turu Kalamış Parkı’ndan başlayacak ve Caddebostan, Sahil yolu, Bağdat Caddesi boyunca devam edecek.

Ekm

Bugün İstanbul Kulübümüz Haliç´in tarihi semtlerine bir gezi düzenledi. Öğretmenlerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen gezimizde eski istanbul evlerini ve tarihi mekanlarını yeniden keşfettik.

Ekm

´´BEYKOZLU MOZART´´ Olarak kamuoyunda tanınmış ve müzik öğretmenimiz Özgen ZEYBEK tarafından keşfedilen  YUNUS YAZAR okulumuzu ziyaret etti. Öğrencilerimiz için mini bir konserverdi

Doğuştan üstün bir yeteneğe sahip olan Yunus otizimli ve üstün bir müzik kulağına sahip.

Ekm

Tarih kulubumuzun kabataslı herodotlar etkinliği PERŞEMBE günü 12.15–12.40  arasında kimya anfisinde gercekleştirildi. Öğrencimiz AYBARS KAĞAN BAŞARAN´IN sunumu ile gerçekleştirilen etkinik öğrencilerimizden yoğun ilgi gördü.

Ekm

Öğrencimiz Begüm Yavuz DSD Okulları arası Almanca Okuma Yarışmasında iki öğrenci ile birlikte birinciliği paylaştı.

Ekm

Avustralya’nın Ankara Büyükelçiliği ve Kabatas Uzak Doğu Asya & Dünya Kulübü işbirliği ile okulumuzda etkinlik düzenlendi. Avustralya Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Avustralya ve Türkiye arasındaki ilişkiler hakkında öğrencilerimize seminer verdi. Ayrıca ülkesindeki eğitim fırsatları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Büyükelçi’nin ziyareti sırasında kendisine Çanakkale Savaşı döneminde Kabataş Erkek Lisesi’nde okuyan birçok öğrencinin cepheye gittiği, Vatan’ın selameti için bazı öğrencilerimizin şehit düştüğü ve  okulumuzun bahçesinde şehit öğrencilerimizin hatırasına dikilen Çanakkale Şehitler Anıtı’nın yer aldığı anlatıldı.

Ekm

Geçen sene edebiyat öğretmenimiz Emrah Ayhan yönetiminde kurulan ve sıradışı okumalar yapan isKELe grubu, bu sene de etkinliklerine devam ediyor ve "Her Çarşamba Saat 15:03´te Hayatın ve Kendimizin iskelesinde Buluşalım" diyerek farklı bir tarzda kitap, film, gezi, tiyatro, şiir ve şahsiyet okumaları yapmak isteyen herkesi etkinliklerine davet ediyor.

Ekm

FİZİK,KİMYA,BİYOLOJİ VE MATEMATİK OLİMPİYAT HAZIRLIK KURSLARI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVLARI YAPILDI

Ekm

Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Kulübü KEL´TT, edebiyat öğretmenlerimiz Emrah Ayhan ve Cihat Ünal rehberliğinde atölye çalışmalarına başladı. Kulüp üyeleri, tiyatro üzerine çok şey öğrenirken yaratıcı drama ve  doğaçlama performansları ile de daha şimdiden konuk izleyicilerini kendilerine hayran bırakıyorlar. Atölye çalışmalarına aktif veya izleyici olarak katılmak isteyenler için her pazartesi ve perşembe Hamdi Saver Salonu´ndalar.

Ekm

Japon Kültür Merkezinin düzenlediği "Comikon Manga Festivali"nde hem çizgi roman, hem de Japonca şarkı dalında yarışma bölümüne seçilen Öğrencimiz Ceylin Özgür Erzen "Şeker Kız Candy" şarkısıyla birinci oldu.

Ekm

İngilizce bölümümüz tarafında yürütülen çalışma ile öğrencilerimiz "SAT" sınavlarına hazırlanacak