May

Kabataş Erkek Lisesi Şiir Kulübü tarafından“Halk Şiiri” temalı şiir dinletimiz sergilendi. 13.yy’da Yunus Emre’den başlayıp 20. yy’da Aşık Veysel ve Aşık Mahsuni Şerif’e kadar uzanan geniş bir yelpazede; Karacaoğlan, Dadaloğlu,Pir Sultan Abdal gibi Halk şiirinin en usta aşıklarının şiirlerinin okunduğu dinletimizde ayrıca izleyicilerimize enfes bir türkü ziyafeti de çekildi. Dinletide görev alan tüm öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

Kabataş Erkek Lisesi Bisiklet Takımı Türkiye Şampiyonasına katıldı. Şampiyonaya katılan öğrencilerimiz Berat Çabuk, Melih Erdoğan, Emir Berat Cömert ´i tebrik ederiz.

May

26-28 Nisan tarihleri arasında Sapanca’da gerçekleşen Türkiye Büyükler Şampiyonası ve Deniz Küreği Federasyon Kupası yarışlarında okulumuz öğrencisi Aylin Karapınar deniz küreği kadınlar 1x ve 4x+ kategorilerinde altın madalyanın sahibi olmuştur. Öğrencimizi 2 senelik kürek geçmişinde çalışma azmi ve sorumluluğuyla yakaladığı üstün başarıdan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

May

Cağaloğlu Anadolu Lisesinin düzenlemiş olduğu Ulusal Fizik Olimpiyat yarışmasında Kabataş Fizik Olimpiyat takımından Kağan Kağanoğlu 5. Olmuştur.

May

Üsküdar Ahmet Keleşoğlu Lisesinin tertip ettiği Liseler Arası Türk Dili ve Edebiyatı yarışmasında okulumuzu temsil eden 12. sınıf öğrencimiz Ahmet Uğur Konyalıoğlu 144 ogrenci arasında 4. olmuştur.

May

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri kapsamında desteklenen Fikri Takip Projesi ekibimiz 27-29 Nisan tarihleri arasında Konya´ya gezi düzenledi. Konya´nın geçmişten bugüne ulaşan kıymetlerinin yanında yaşayan kültürünü de tanıma imkanı buldular. Aynı zamanda öğretmen ve öğrencilerimiz okulumuz mezunlarından Dr. Mustafa Güçlü ile söyleşi gerçekleştirdiler. Nurettin Topçu´nun İradenin Davası, Devlet ve Demokrasi isimli kitabının tahlili de Konya´da yapıldı.

May

İstanbul ´un güzide birçok okulunun katıldığı verilen bir problemin çözümüne yönelik bir mühendislik becerisi sergilemeleri beklenen, Yıldız Teknik Üniversitesi BEST Mühendislik Yarışması finallerinde öğrencilerimiz harika bir performans sergileyerek 1. oldular. Geleceğimizin mühendis adayları hesaplamaları ve mühendislik becerileri jüriyi de kendilerine hayran bıraktı. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyoruz.

May

Bu yil 7.si düzenlenen Mun etkinliğimizin teması Genetik Mühendisligi idi. 4 gün boyunca 9 komite (250 kisi) bu konu üzerine fikirlerini paylasıp guzel tecrübeler edindiler. Biz 70 kişilik bir Kabataş Mun ekibi olarak elimizden geleni en iyi şekilde yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

May

24.Akdeniz Üniversitesi Ulusal Matematik Olimpiyatlarında Aldığımız Dereceler:
9. Sınıf Ahmet Çağdaş Girit Altın Madalya
9. Sınıf Kategorisi Hazırlık Ögrencilerimiz Bünyamin Kalaycı Gümüş
Şevket Onur Yilmaz Bronz
10. Sınıf Öğrencimiz Ramazan Semih Akgül Bronz
10. Sınıf Ögrencimiz Erman Özturk Bronz
Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyoruz .

Nis

DSD sınavında başarılı olanlara diploma töreni düzenlendik. Almanya´nın İstanbul Başkonsolosu Sayın Michael Reiffenstuel in da katılmış olduğu törende öğrencilerimize hakettikleri diplomaları büyük bir mutluluk ve gururla teslim edildi.

Nis

İTÜ VE İTÜ GVO ULUSAL EGEMENLİK SATRANÇ TURNUVASINDA okulumuz  gençler kategorisinde şampiyon olmuştur.

Nis

Köy Hizmetleri Anadolu Lisesi nin 15-19 Nisan 2019 tarihleri arasında Türkiye genelinde düzenlediği 1.Ulusal Liseler Arası Scrabble Turnuvasında okulumuz üçüncü olmuştur. Okulumuzu Scrabble Kulübü adına Elif Sude Eski, Yusuf Ecren Öner,Gülsen Deniz Kahraman,Ali Yağız Kıvrak ve Fırat Taha Bozan temsil etmiştir.