Ara

Kaligrafi kulübümüz okulumuzda bu sene faaliyete geçmekle beraber ilk senesine yirminin üzerinde öğrenci katılımlarıyla başlamıştır. Kulüp haftada bir gün(çarşamba) yapılmaktadır. Kaligrafi derslerinin eğitmeni Türkiye´nin en iyi kaligraflarından Etem Çalışkan´dır. Kulübün kurucusu ve başkanı Metin Patlı´dır. İlgili tüm öğrencileri kulübümüze bekliyoruz...

Ara

12. sınıflarımızla YKS´nin kapsamlı olarak anlatıldığı seminerimiz 04.12.2017 Pazartesi günü gerçekleşti. Geçmiş yıllardan bugüne her yıl üniversite sınavına bizzat girerek süreci yaşayan uzman eşliğinde sürdürülen seminerde öğrencilerimiz, daha etkin ve verimli hazırlık süreci nasıl geçirilir konusunda bilgilendirildirler.

Ara

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı tarafında kuruluşunun 30. yılı anısına satranç turnuvası düzenlenecektir.

9-10 Aralık 2017 tarihlerinde düzenlenecek turnuvada dereceye giren takımlara Vakfımız tarafından ödüller verilecektir.

Kas

Hamdi Saver salonunda gerçekleşen programda, açılış konuşmasını Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Sema Çimen yaptı. Programa katılan emekli öğretmenler adına ise Ayla Tığlı duygu dolu bir konuşma yaptı. Öğrencilerimiz adına da Öğrenci Meclisi Başkanı Yankı Yüksel konuştu.

Okulumuz Sinema Kulübü tarafından hazırlanan Geçmişten Günümüze Öğretmenlerimiz adlı video gösterimi büyük ilgi topladı. Program sonunda Kabataş Erkek Lisesi Öğretmen Korosu birbirinden güzel türkü ve şarkılarla misafirlerin gönlünü fethetti. Daha sonra geleneksel olarak düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü yemeğine geçildi.

Bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü´nü kutluyoruz.

Kas

Gazete Habertürk yazarı Pervin Kaplan, Türkiye’nin YGS’de en başarılı liselerinin listesini hazırladı. Kabataş Erkek Lisesi ilk sırada. İlk 100’de İstanbul’dan 37 okul var

HABERİN AYRINKILARI GAZETE SAYFASINDA

TARİH KULÜBÜMÜZÜN KONUĞU SAYIN VEYSEL DONBAZ

Sümerce, Akadca, Asurca, Babilce ve Hititçe. Veysel Donbaz, 5 ölü dil biliyor. Türkiye’nin sayılı Sümerologlarından. Bugüne kadar çivi yazısıyla yazılmış 10 bine yakın kil tablet okudu. Envanterini tuttuğu tablet sayısı 60 bin. Uzun yıllar İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde Tablet Arşivi şefliği yapan Donbaz, artık emekli ama hâlâ yoğun ve bu yoğunluğunda bize zaman ayırdı öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kas

TRT Müzik kanalı yeni programı LİSEDE MÜZİK´İN ilk bölümünü okulumuzda çekti.

Kas

Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Kulübü KEL´TT, her ay düzenli olarak yapmayı planladığı söyleşilerinden ilkini tiyatro sanatçısı ve seslendirmen Deniz Salman ile gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında yaptığı seslendirmelerden örnekler ve oyunlardan tiratlar da sunan sanatçı, tiyatroya gönül vermiş öğrencilere bu sanatla ilgili bir takım tiyolar da verdi.

Kas

İstanbul’un Japonya’da kardeş şehri olan Shimonoseki’nin Belediye Başkanı ve Japon heyeti 18 Nisan 2017 tarihinde okulumuza ziyarette bulunmuştu. İstanbul ile Shimonoseki Belediyesi arasında kardeş şehir işbirliği kurulmasının 45.yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikte Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Shimonoseki Belediye Başkanı Shintaro Maeda ve Shimonoseki Dans ve Müzik grubu yer almıştı. Kabatas Uzak Doğu Asya ve Dünya Projesi kapsamında Japon Belediye Başkanı’na, Shimonoseki’de bir kardeş lise talebi iletilmişti.

Shimonoseki Belediye Başkanı’nın talebimizi uygun görmesiyle, Shimonoseki’nin en eski lisesi olan ve 1884 yılında kurulan Shimonoseki Ticaret Lisesi ile ekte detayları bulunan kardeş lise anlaşmasına 14 Kasım 2017 itibariyle Kabataş Erkek Lisemiz imza atmış durumdadır.

Kas

Kabataş Erkek Liseliler Derneği ve Okul Aile Birliğimiz ile birlikte oraganize ettiğimiz geziye Okul müdürümüz Fatih GÜLDAL, Kabataş Erkek Liseliler Derneği başkanı Anıl CANSIZOĞLU, Okul Aile Birliği Başkanımız Meryem ÖZTEMİR,İN öncülüğünde; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimiz yoğun katılım gösterdi.

Kas

YDS Sonbahar 2017 İngilizce Sınavı’na herhangi bir özel hazırlık yapmadan giren 6 öğrencimiz büyük bir başarıya imza attı. Hepsi A seviyesinde not alan öğrencilerimizin sonuçları şu şekildedir;

Cem Akarsubaşı: 98.75 (1 yanlış)

Beliz Koçyiğit, Ali Kaan Sadıç, Alperen Bahar: 92.50

Mert Ilgınoğlu, Belis Koçaçoğlu,: 90.00

Kas

Cumhuriyet Bayramını muhteşem bir törenle kutladık. Hamdi Saver solonunda gerçekleştirdiğimiz törende öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin performansı muhteşemdi. Edebiyat öğretmenleri Cihat Ünal Keramettin Topkara Müzik öğretmenleri Ali Salih Köse ve Aysun Açıkalınyiğit koordinatörlüğünde hazırlanan tören Tarih öğretmenimiz Abit Yaşaroğlu´nun konuşmaları ile başladı. Törende öğrencilerimizin şiirleri okul koromuz ve zeybek gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 94´ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİ 28 EKİM 2017 CUMARTESİ GÜNÜ DÜZENLENEN ÇELENK KOYMA TÖRENİ İLE BAŞLADI.

Beşiktaş Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı önünde düzenlenen törene hazırlık sınıfı kız ve erkek öğrencilerimizle birlikte katıldık. Törende 10-F sınıfı öğrencilerimizden Selen Tuba ÖZDEMİR "Akdeniz´e Doğru" şiiri seslendirdi.

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 94´ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ve öğrencilerin sanatsal, kültürel ve bilimsel ilgilerini geliştirme ve destek olmak amacıyla EBA üzerinden  düzenlemiş olduğu belgesel yarışmasında öğrencimiz Melih Adar Alış´ın yönetmenliğini yaptığı "BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ" FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL  belgeseli Türkiye ikincisi olmuştur. Belgeselin yapımında emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Okulumuz 9F sınıfı öğrencilerinden  Yağmur Tomruk
21-22 Ekim 2017 tarihleri arasinda Yunanistan ın Orestia  şehrinde yapilan yüzme yarışlarında
200m karışık da altın
200m kurbağalama da altın
200m sırt da gümüş
200m serbest de bronz ve 4x100m serbest bayrak yarışlarında altın madalya kazanmıştır.