Nis

Japon kültüründe önemli bir yere sahip olan origami sanatını bizlere tanıtmak üzere sevgili dostumuz Kiyoe Kurokawa okulumuza geldi.12.sınıf öğrencimiz Ceylin Özgür Erzen ile birlikte bir Japon halk ezgisi olan Sakura (Kiraz Ağacı )şarkısını da seslendirdiler.

Nis

Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezgin Sarıkaya okulumuzda tıp ile ilgilenen 10-11-12. Sınıftan 70 öğrencilerimiz ile "TEMEL YAŞAM DESTEĞİ TEORİK ANLATIMI VE ACİLDE DOKTORUN BİR GÜNÜ" konusunda seminer vermiştir. Ardından küçük gruplar halinde öğrencilerimizin ilk yardım konusunda uygulama yapmasını sağlamıştır. Tıp bölümüne ilgi duyan öğrencilerimizin uygulamayı görmesi ve meslek seçimlerinde daha bilinçli karar vermeleri sağlanmaya çalışılmıştır.

Nis

Mezunlarımızın 50. Yıl plaket töreni okulumuzda gerçekleştirildi. 50. Yıl törenimize iştirak eden tüm mezunlarımıza bir kez daha saygılarımızı iletiyoruz. Katılımları için teşekkür ediyoruz.

Nis

Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Çağrı Erhan "21.Yüzyılda Uluslararası İlişkiler ve Türk Dış Politikası" başlıklı bir söyleşi ile öğrencilerimizle buluştu.

Nis

Kel Girişimcilik olarak Eskişehir Atayurt Kolejinin düzenlediği Atayurt Genç Girişimcilik Zirvesi´19 etkinliğine katılım gösterdik.

Nis

Geçtiğimiz yıl yayın hayatına başlayan tarih dergimiz BARBAROS yılın en iyi lise dergisi ödülünü aldı. Emeği geçen herkesi kutluyoruz.

Nis

7 Nisan tarihinde Geleneksel Tedx Kabatas etkinliğinin 3.sünü gerceklestirdik. 70 kişilik dev kadromuz pencereler temalı 8 konusmacının katılımıyla yine oldukça kaliteli bir işe imza attılar.
Konusmacılar sırasıyla;

1- Ayse Köroğlu, Aishatelier Şirketinin Kurucusu
2- Mehmet Kamil Yaroglu, Eczacı
3- Yankı Yazgan, Psikiyatri Profesörü
4- Günseli Kato, Minyatür Sanatçısı
5- Erdal Akkaya, Bağlama Virtüözü, Besteci
6- Gürkan Açikgöz, Tip 1 Diyabetli Maraton Koşucusu
7- Şahika Ercümen, Dünya Serbest Dalış Rekortmeni
8- Alp Köksal, Khan Academy Türkiye Direktörü

Nis

Otizmin farkındayız! Öğrencimizle Şehit Hüseyin Tunç Özel Eğitim İş Uygulama Okulunu ziyaret ettik. Otizmli kardeşlerimizle beraber tişört boyama etkinliği yapıp onların konserlerini dinledik.Boyadığımız tişörtleri okulumuzda giyerek otizm farkındalığına dikkat çektik.

Nis

Bu haftasonu 2.5 takımımız Kartal Masters’taydı. Sadece şu ana kadar final oynamışların ve en iyi konuşmacı olanların yarıştığı bu turnuvada Beyza ve Tuğrul yarı final oynadı, Tuana ise Robert’ten Ceyhun ile birlikte finaldeydi, şampiyon olup döndüler.

Alt dönemlerimiz ise Sosyal Bilimler’in düzenlediği çaylak turnuvasındaydı. Hulki ve Ezgi tur maçlarının hepsinden 1 çıkıp 15 puanla ilk sıradan break etseler de çeyrek finalde elendiler. Bahar Sona ve Pelinsu; Zeynep ve Alperen finalde bizi temsil ettiler.

Bu güzel turnuvalar için Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi’ne teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda Girişimcilikte ekibin ve takım çalışmasının önemini vurgulayan Bahçeşehir Üniversitesi, Vodafone, Toyota gibi firmalardan konuşmacılar ağırladığımız 20 farklı okuldan katılımcımızın olduğu CoOperate etkinliğine imza attık. Etkinlik boyunca Nescafe, Lokmacı Emin, Polonez, Çorba Konağı gibi firmaların sponsorluklarını ve desteklerini arkamıza alırken 3D tasarım, dijital pazarlama, Microsoft Office, Websitesi Tasarlama, Ürün geliştirme başlıkları altında 5 farklı workshop’u eş zamanlı olarak gerçekleştirerek büyük bir organizasyonu daha arkamızda bıraktık.

Nis

Kabataş Erkek Lisesi olarak ilk kez düzenlenen Raspberry Pi tabanlı robot yarışması PiWars’a Hazırlık sınıflarımızdan kurduğumuz roboKEL takımımızla katıldık. 7 kategoride mücadele ettiğimiz yarışmada PiNoon kategorisinde yarı final oynadık. Diğer kategoriler de öğrencilerimiz yaptıkları robotun performansı ile mutlu oldular. Oldukça eğlenceli geçen turnuva hem öğretici hem eğlenceli bir gün geçirmemizi sağladı.

Mrt

“Galiçya Cephesi Şehitlerimiz” ve diğer cephelerde şehit düşen askerlerimiz ve halkımız hatırasına öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 13 kişilik heyetimiz 17 - 24 Mart 2019 tarihleri arasında Macaristan’a tarih, eğitim ve kültür içerikli bir ziyarette bulundu. Türkiye Cumhuriyetimiz Cumhurbaşkanlığı makamı himayelerinde bulunan ve Çekya (12 - 19 Ocak 2019) , Macaristan (17 - 24 Mart 2019) ve Polonya’yı (10 - 17 Haziran 2019)  kapsayan Projemizin resmi sponsorları da şu şekildedir; Gençlik ve Spor Bakanlığı, TİKA, THY, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Enstitüsü.

Mrt

Okulumuzda Arduino ve kodlama kurslarına devam ediyoruz. Öğrencilerimiz bu haftaki derslerinde günlük hayatlarında çokça karşılaştıkları ekranların temel çalışma prensibini ve bu ekranları kodlamayı öğrendiler. Bir çok elektronik sensörün çalışma prensibini öğrenen öğrencilerimiz bu teknolojilere kod ile hükmetmeyi öğrenerek, yeni teknolojiler için fikir üretmeye devam ediyorlar.

Mrt

Kabataş´ta Fikri Takip projesi kapsamında öğrencilerimiz okumaya, anlamaya ve düşünmeye devam ediyor. Çok kıymetli Dr. Celal Fedai hocamızın katılımıyla İsmet Özel´in Taşları Yemek Yasak isimli kitabı üzerine konuştuk.

Mrt

Havacılık ve Model Uçak Kulübümüz mezunlarımızın desteği ve milli sporcuların mentörlüğünde uzun yıllar sonra tekrar canlanıyor. Gençler bu aktiivite ile hem aerodinamik bilgikerini öğrenirken aynı zamanda bir çok fizik prensibini model uçaklarında uyguluyacaklar. Başarılı mentörlerimiz İsmail Keskin, Birol Önel ve destek olan mezunlarımızdan Hüsamettin Özenç’e teşekkür ederiz