Ara

Liselerarası Satranç Turnuvası okulumuzda gerçekleştirildi. 37 takım ve 176 sporcunun yarıştığı turnuva da çekişmeli müsabakalar ve kıyasıya rekabetin sonucunda yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kuruldu. Turnuva sonucunda oluşan sıralama ise aşağıdaki gibidir.

1- Kabataş Erkek Lisesi

2- İstanbul Erkek Lisesi

3- Cağaloğlu Anadolu Lisesi

Ara

Okulumuz ve Beyazay Derneği ortak organizasyonu Engelleri Müzikle Aşalım Konseri Cemal Reşit Rey salonunda yapıldı. Konserde bizleri yalnız bırakmayan Beşiktaş Kaymakamımız Sayın Önder ARPACI´ya teşekkür ederiz. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.

Ara

İkinci genesis genç başarı şirket toplantımızı gerçekleştirdik. Ürün fikirlerinin tartışıldığı, misyon ve vizyonumuzun belirlendiği, kavram haritamızın çıkarıldığı verimli bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantımızı birer çay eşliğinde sonlandırdık.

Ara

12. Sınıf öğrencilerimiz, eğitsel rehberlik ve kariyer gelişimi bağlamında Boğaziçi Üniversitesi´ni ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz, tanıtım ofisinin 360 derecelik tanıtımının ardından, İşletme bölümü akademisyenlerini dinlediler. Öğrencilerimiz Makine ve endüstri mühendisliği alanlarında tercih ettikleri bölümleri ve akademisyenlerini ziyaret ettiler.

Ara

Okulumuzda öğrencilerimiz Arduino kursu ile hayal ettikleri üretip pratiğe dönüştürüyorlar. Arduino kurslarımız ile öğrencilerimiz hem elektronik alanındaki bilgilerini geliştiriyor hem de programlama dünyasına adım atıyorlar.

Ara

Kabataş CIP Kulübü olarak Türkan Sabancı Görme Engelliler Okuluna düzenlediğimiz ziyaretimizde; gönüllü öğrencilerimiz, görme engelli öğrencilere katıldıkları deneme sınavında okuyucu ve kodlayıcı olarak görev aldılar.

Ara

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say, Yazılım Kulübü öğrencilerimiz ile bir araya geldi. Say, öğrencilerimize Yapay Zeka ve Türkiye'de Bilişimin Geleceği hakkında bilgi verdikten sonra öğrencilerimizin merak ettiği soruları cevaplandırdı.

Ara

Urfodu Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması hafta boyunca okulumuz öğrencilerinden basvuru yapanlar farklı branşlarda sınavlara girdiler.

Ara

Kanada Parlamentosu Meclis Başkanı Sayın Geoff Regan okulumuza mektup gönderme nezaketinde bulundu.

23 /26 Kasım 2018 tarihleri arasında Enka okullarının düzenlediği ENIMUN 2018´e ( Enka Okulları Model Birleşmiş Milletler Simülasyonu) 14 delege ve 1 komite başkanlığı görevleri ile katılım sağladık. Yurt dışından birçok delegenin katıldığı uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bu konferansa 26 okul arasında katılan tek devlet okulu olduk.

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuz konferans salonunda kutlandı.

Okulumuz öğrenciileri Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi´ne gezi düzenlediler. Merkezde yetkililerden Can Kayacılar öğrencilerimize sağlık ve teknoloji hakkında bir sunum yaptı. Bu sunum ile öğrencilerimiz merkezin araştırmaları hakkında bilgi sahibi oldular.

22 Kasım 2018 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü uhdesinde gerçekleştirilen "İstanbul'u Okuyorum" Projesi kapsamında; tüm öğrencilerimiz birinci dersin ilk 15 dakikası kitap okudular.

Yurdumun Değerleri programının ilki Kabataş Erkek Lisesi erkek öğrenci yurdunda gerçekleşti.

Okulumuzu ve robotik kulübümüzü ziyarete gelen Sayın Cumhurbaşkanı başdanışmanı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu´na ve aynı zamanda okulumuz mezunu Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Baskani Sayın Prof. Dr. Göksel Aşan´a okulumuzu gezdirdik ve robotik takımımızı, projelerimizi anlattık. Yoğun programlarına rağmen bize vakit ayırdıkları ve verdikleri destek sözleri için Kabataş Erkek Lisesi olarak teşekkür ederiz.