T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Isparta (CIP) Topluma Hizmet Projemiz

Okulumuz öğrencileri, uluslararası bir proje olan CIP (Community Involvement Project) / THP (Topluma Hizmet Projeleri)  kapsamında, proje koordinatörü Ezgi  İzciler ve 9 öğrenciden oluşan ekip toplumsal sorumluluklarını yerine getirmek üzere ISPARTA´daydı.

30 Mayıs- 4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşen gezide on bir öğrencimiz ve bir öğretmenimiz Isparta´da yardım faaliyetlerinde bulundular. Öğrencilerimiz gül bahçelerine daha güneş doğmadan giderek usulüne uygun olarak gül topladılar, Akdoğan Köyü İlkokulu'nda çocuklara hediyelerini verdiler ve ailelerinden ilgisiz kalmış çocuklara hem manevi hem maddi olarak yardımcı oldular. Onlarla çeşitli oyunlar oynadılar. Yaşlı Bakım ve Huzurevi'nde yaşlılarla vakit geçirdiler ve yatalak yaşlılara yemeklerini yemelerinde yardımcı oldular, onlarla kart ve tombala oyunlarını oynayarak yaşlıların enerjilerini yükselttiler. Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk Sevgi Evlerindeki çocuklarla bir gün geçirdiler onların yaşayış tarzını gözlemleyerek onların ihtiyaç duyduğu manevi sevgiyi çeşitli etkinliklerle vermeye çalıştılar. Isparta Özel Eğitim ve Uygulama Okulu'nda zihinsel engelli çocuklarla parmak boyası ile kelebek boyayarak ve oyun hamuru ile şekiller yaparak onların kas gelişimine yardımcı oldular.

İstanbul'da oturan öğrencilerimizin yanında Adana, Hatay, Samsun, Bursa ve Kocaeli gibi yurdun değişik yörelerinden gelip okulumuzda yatılı olarak okuyan bu on bir öğrencimiz, bir taraftan topluma katkı sundular bir taraftan da Isparta'nın kültürünü, yemeklerini, insanını ve doğasını tanıdılar. Öğrencilerimizi bu yüce davranışlarından dolayı tebrik ederiz.

Öğrencilerimiz, Isparta Ticaret ve Sanayi odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i de makamında ziyaret ettiler. Başkan bu örnek davranışlarından ötürü öğrencilerimizi tebrik edip memnuniyetlerini dile getirdiler ve onlara Isparta hakkında bilgiler verdiler.

Projenin sağlıklı yürütülmesinde öğrencilerimize eşlik eden Edebiyat Öğretmenimiz Duygu Elif Yalçın ; bu gezinin gerçekleşmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Isparta Belediye Başkanlığı, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Rosella ve  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Başkan Vekili Lütfu Büyükses'e çok teşekkür ederiz.

22-09-201822-09-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.09.2018 - Güncelleme: 06.12.2023 13:14 - Görüntülenme: 649
  Beğen | 4  kişi beğendi