May

MUN Kulübümüz tarafından düzenlenen Kabataş Model Birleşmiş Milletler (KMUN'22) geleneksel konferansının kapanış töreni Müdürümüz Sn. Dr. Muharrem Bayrak, İngilizce Öğretmenlerimiz Sn. Gürkan Kuru ve Sn. Öznür Özcü, Öğrencilerimiz Sinan Önen, Arda Duygu, Kaya Altuntaş, Arda Mert Özşekerci, Azra Özen, Kaan Üstün, İrfan Kerem Dağlı, Arman Erdoğan'ın konuşmalarıyla tamamlandı. Etkinliğin düzenlemesinde emeMUN Kulübümüzü  tebrik ederiz. Katkılarından ötürü İngilizce Öğretmenlerimiz Sn. Gürkan Kuru ve Sn. Öznür Özcü'ye teşekkür ederiz.

May

Dönüm, Kabataş Erkek Lisesinde hem öğrencilik hem de öğretmenlik yapmış değerimiz Behçet Necatigil'in edebiyat öğretmenliği yaptığı 1952-56 yıllarında yirmi yedi sayı boyunca çıkmış, önlü arkalı tek yaprak bir edebiyat dergisi. Hasan Pulur, Hilmi Yavuz, Demir Özlü, Hikmet Sami Türk gibi kalemi kuvvetli yazar ve şairlerin eserleri ilk defa Dönüm'de yayınlanmış.

Dönüm, 2019 yılında edebiyat zümremizin karar ve gayretleri ile başta Behçet Necatigil olmak üzere, Dönüm'ün mimarları anısına yeniden hayat buldu.

Dönüm'ün 4. sayısını okurlarımızla buluşturuyoruz. Okurunu bulması dileğiyle.

May

Trafik Kültürü'nü geliştirmek amacıyla Trafik Haftasında  9. Sınıflarımızla sunum gerçekleştirildi. öğrencilerimizle soru cevap etkinlikleri de yapılarak Trfik bilincinin güçlenmesine katkı sağlandı.

May

MUN Kulübümüz tarafından düzenlenen  Kabataş Model Birleşmiş Milletler (KMUN'22) geleneksel konferansı Şube Müdürümüz Sn. İbrahim Aybek, Müdürümüz Sn. Dr. Muharrem Bayrak, Özyeğin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Evren Balta ve geniş öğrenci katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi. Konferansa katılan tüm öğrencilere başarılar dileriz. Katkılarından ötürü İngilizce Öğretmenlerimiz Sn. Gürkan Kuru ve Sn. Öznür Özcü'ye teşekkür ederiz.

May

Girişimcilik Kulübümüz tarafından düzenlenen InnoVision Camp'22 öğrencilerin geniş katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi. Katkılarından ötürü Danışman Öğretmenlerimiz Sn. Jale Kızılel ve Sn. Fikret Ünal'a teşekkür ederiz. Organizasyonda emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Milli edebiyat öncüsü, Türk dilinin en önemli sembol isimlerinden büyük hikayeci okulumuzun efsanevi edebiyat öğretmeni Ömer Seyfettin'in anısına ödüllü yazar Kosta Kortidis'in usta kalemiyle sahneye taşıdığı yeni tiyatro oyun "Deli Şair Ömer Seyfettin" iki farklı gösterimle okulumuzda sahnelendi. Katkılarından ötürü İstanbul Kabataş Erkek Liseliler Derneği'ne (İSKADER) teşekkür ederiz.

May

Akdeniz Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Ulusal Akdeniz Matematik Olimpiyatlarında altın, gümüş ve bronz madalya  almaya hak kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz. Danışman Öğretmenimiz Sedat Temel'e katkılarından ötürü teşekkür ederiz.

Madalya Alan Öğrencilerimiz;

✔️Betul Akdaş altın madalya,

✔️Şevket Onur Yılmaz gümüş madalya,

✔️Muhammed Kızılkaya gümüş madalya,

✔️Bunyamin Kalaycı gümüş madalya,

✔️Selma Nur Tosunoğlu bronz madalya.

May

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfının (KELEV) destekleriyle gerçekleştirilen Dr. Merih Ergin Ödül Töreninde Türkiye Satranç Şampiyonasında Türkiye ikincisi olarak okulumuzu başarıyla temsil eden kız satranç takımımıza ödülleri Müdürümüz Sn. Dr. Muharrem Bayrak,  Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı Sn. Ahmet Çağlar tarafından takdim edildi. Danışman Öğretmenlerimiz Sn. Erdinç Canbazlar ve Sn. Gökhan Bayrakdar'a katkılarından ötürü teşekkür ederiz.

May

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Satranç Türkiye Şampiyonasında okul kız takımımız Türkiye ikincisi oldu. Öğrencilerimize ödüllerini Milli Eğitim Eski Bakanı, Sivas Milletvekili Sn. İsmet Yılmaz takdim etti. Kız takımımızı tebrik ediyoruz.

May

Geleneksel boğaz turumuz okul yönetimimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve okul aile birliğimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

May

"Geleneksel Veda Yürüyüşümüz" öğretmen, öğrenci, mezun ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.
Desteklerinden ötürü Kaymakamımız Sn.Önder Bakan'a, Emniyet Müdürümüz Sn.Hasan Demirbağ'a,Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Özcan Türkoğlu'na, güvenlik güçlerimize teşekkür ederiz.
❤️

Nis

Geleneksel Kabataş Erkek Lisesi 'V.Ulusal Büyüteç Tarih Sempozyumu'nun açılış programı "Endüstriyel Devrim ve Sömürgecilik" üst başlığıyla başladı. Program Müdürümüz Sn.Dr.Muharrem Bayrak, Türk Tarih Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Sn. Prof.Dr. Selim Karahasanoğlu, Ankara Hacı Bayramı Veli Üniversitesi Yakın Çağ Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nuri Güçtekin'in açış konuşmalarıyla İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Özcan Türkoğlu ve Şube Müdürlerimiz Sn. İbrahim Aybek ve Sn. Selim Salih Kendir'in katılımıyla gerçekleştirildi.  Katkılarındna ötürü Tarih Öğretmenlerimiz Sn. Abid Yaşaroğlu'na ve Sn. Fikret Ünal'a teşekkür ederiz. Böylesi anlamlı etkinliğe imza atan öğrencilerimizi kutluyoruz.

Nis

Öğrencilerimizin, Bakanlığımız tarafından hazırlanan 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde verimli vakit geçirmelerini, hızlı düşünme becerilerini geliştirmelerini, bilgilerini taze tutmalarını, yeni bilgiler edinmelerini, zihinlerini çalıştırmalarını ve eğlenmelerini sağlamak amacıyla "Çevrimiçi Bilgi Yarışması" düzenliyoruz.

Nis

Gökberk Eğitim ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, Liderlik Eğitimcisi, Öğrenme Yoldaşı Sn. Kayhan Karlı, "Platinum Kuşak" konusuyla öğrencilerimizle bir araya geldi.

Nis

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar programımız okul yönetimimiz, okul aile birliğimiz, öğretmenlerimiz ve personelimizin katılımıyla okulumuzda gerçekleşti.