Kas

Okulumuz Best Budies kulübü 22 kasım 2016 tarihinde Best Buddies Turkey proje koordinatörü Sercan Duygandan Liderlik eğitimini aldı

Kas

Kabataş Erkek Lisesi, kurulduğu 1908 yılından beri bir asrı geçen tarihi boyunca sayısız Proje ve başarılara imza atmıştır. Hali hazırda devam eden Projeleri ile de başarılara imza atmaya devam etmektedir. Kabataş East Asia & World Project´in 17 maddeden oluşan hedefleri detaylı bir şekilde www.kabataseastasia.org  websitesinde görülebilir.

Kabatas East Asia & World Project, sadece Türkiye ve Doğu Asya ülkeleri arasındaki değil aynı zamanda Türkiye ve Dünya´nın diğer ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendirmeye katkı sunmayı  hedeflemektedir. Öğretmenler günü Türkiye’de her yıl 24 Kasım’da kutlandığından dolayı proje 24 Kasım 2016 tarihi itibariyle başlamıştır. Kabataş Erkek Lisemize, 1908 yılından beri eşsiz katkılarda bulunan her öğretmen ve öğrencimiz, Kabataş East Asia & World Project’in her yıldönümünde minnettarlıkla anılacaktır. Öğrenci, veli ve mezunların, Kabataş Erkek Lisesi projelerini desteklemeleri bir gelenektir. Bütün öğretmen, öğrenci, veli ve mezunların bu projeye dahil olma hakları vardır. Proje 2016 – 2020 yılları arasında şu amaçları gerçekleştirmeyi hedeflemektedir;

Kas

Sadece Kabataş Erkek Lisesi mezunlarından olmakla kalmamış, mezun olduğu okulumuzda edebiyat öğretmenliği de yapmış değerli şair Behçet Necatigil anısına her yıl düzenlediğimiz Şiir Yazma Yarışması´nın bu yıl 7.sini düzenliyor olmanın sevinci içindeyiz. Yarışmaya her yıl artan birbirinden güzel başvurular arasından dereceleri belirlemek üzere bu yıl bizlere kıymetli şairlerimiz A.Ali Ural, Şeref Birsel yardımcı olarak şeref verecekler. Yarışma jürisinde ayrıca şair öğretmenlerimizden Hüseyin Akın, Emrah Ayhan ve Ümmühan Fazlıoğlu da olacak. İstanbul´daki tüm lise öğrencisi genç şairlerimizi katılımları için bekliyoruz.

Kas

Okulumuzda 2015 Yılında başlayan ve yoğun bir ilgiyle karşılanan  Osmanlı Türkçesi Kursumuz bu yıl da yeni katılan öğencilerimizle devam ediyor..Tarih Öğretmenimiz  Sema Sunay başkanlığında yürütülen kurs sonunda başarılı olan ōgrencilere sertifika verilmektedir...

Kas

Okulumuzun en kapsamlı kulüplerinden biri olan Almanca Kulübü bu yılki açılış törenini 250’den fazla üyesinin katılımı ile Hamdi Saver Salonu’nda gerçekleştirdi. Törende yıl içerisinde imza atılacak projeler ve kulüp sekreteryası tanıtıldı.

Kas

10 Kasım Atatürk´ü anma törenlerimiz 9:00 da Okul Müdürümüz başta olmak üzere Vakfımızın,Derneğimizin ve Okul Aile Birliğimizin başkanları, Öğretmenlerimiz, Öğrencilerimiz ve bütün personelimizin katılımı ile okul bahçemizde bulunan Atatürk anıtına çelenklerin konulması ile başladı. Saygı duruşunun ardından işaret dili eşliğinde İstiklal Marşımız okundu. Eş zamanlı olarak 15 öğrencimiz ve 1 öğretmenimiz Beşiktaş meydanda bulunan Atatürk anıtı önündeki törene katıldılar. Törenimizin ikinci bölümü Feriye tarafında bulunan salonumuzda devam etti. Hüznün ve gururun hakim olduğu törenimizde harmandalı ile coşku zirveye çıktı. Atatürk´ün sevdiği şarkılar öğrencilerimizin sesinden birbaşka anlamlı hissedildi. Çalışmalarda ameği geçen öğretmen öğrenci bütün çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz.

Kas

Kabataş Erkek Lisesi´nde öğretmenlik yapmış önemli edebiyatçılarımızdan Faruk Nafiz Çamlıbel´i, vefatının  43.yıldönümünde hayatı ve şiirleriyle, okulumuzdaki Faruk Nafiz Çamlıbel Müzesi´nde andık.

Kas

Siyaset Bilimi ve Hukuk Kulübümüz İstanbul Eski Defterdarı Sayın Alper KUŞ´U Hamdi Saver salonumuzda davetli öğrencilerle buluşturdu.

Kas

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Münazara eğitimlerimiz beşinci haftasında.

Kas

2016-2017 dönemi "Sessizliği Kulak Ver" projesi kapsamında işaret dili derslerimiz başlamıştır.

Kas

Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Topluluğu KEL´TT atölye çalışmalarına başladı. Oyunumuz için beklemede kalın!

Kas

Yahya Kemal Beyatlı, vefatının 58.yıldönümünde şiirleriyle iskele grubunun organize ettiği ´Kabataş Erkek Lisesi Serbest Kürsüsü´ndeydi.