MİLLİ MÜCADELEMİZİN 101. YILINDA ÇANAKKALE CEPHESİ'NDE Kİ TÜM ASKERLERİMİZ HATIRASINA

Çanakkale Cephesi'ne Kuzey Makedonya ve Kosova'dan gönüllü olarak gelip mücadele eden Kahramanların ve tüm Askerlerimizin hatırasına 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında Kuzey Makedonya ve Kosova'da Anma Konserleri sunmak için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda Çanakkale Türküsü'ne özel bir klip hazırladık.

Kuzey Makedonya ve Kosova'dan gönüllü olarak gelip Çanakkale Cephesi'nde Osmanlı Devleti ordusunda yer almış olanlardan ülkesine dönebilenlerin sayısı çok azdır. Kuzey Makedonyalı ve Kosovalı birçok şehidimizin ebedi istirahatgahları Gelibolu'dadır. 1.Dünya Savaşı'nda gönüllü olarak çeşitli cephelere giden Kabataş Erkek, İstanbul Erkek, Vefa Lisesi ve diğer liselerden öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de en çok Çanakkale Cephesi'nde şehitlik makamına kavuşmuştur.

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Milli Mücadele'yi başlatmasının 100. yılı dolayısıyla Kabataş Erkek Lisesi, Vefa Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi olarak Osmanlı ve Cumhuriyet döneminde ki (1912 - 1923) muharebelerde mücadele eden gazi ve şehit olan kahramanlarımız hatırasına 17 Mayıs 2019 da Anma Konseri düzenlemiştik. Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda ki Anma Konseri'nde, 3 lisenin öğrencilerinden oluşan koromuz, vatanın selameti için mücadele edip gazilik ve şehitlik mertebesine kavuşan tüm askerlerimizin kahramanlıklarını ve fedakarlıklarını türkülerle dile getirmişti. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanımız Sayın Mustafa Şentop konser vesilesiyle tebrik telgrafları göndermişti.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ve 3 tarihi lisenin camialarının desteğiyle her iki ülkede Devlet yetkilileri, lise öğrencileri ve halkın da katılımıyla Anma Konserleri düzenlemek istiyoruz. Milli Mücadelemizin 100. yılı kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda 17 Mayıs 2019 da öğrencilerimizin seslendirdiği bazı türküleri ve aşağıda belirtilen eserleri Anma Programı'nda  sunmak niyetindeyiz;

- "Annem Beni Yetiştirdi", "Şu Kışlanın Kapısına", "Ah Bir Ataş Ver" ve "Çanakkale Türküsü"" eserleri ile Michael Jackson'ın "Heal The World" şarkısı

- Osmanlı Devleti dönemini yansıtan "Ceddin Deden Neslin Baban" ve "Tuna Nehri Akmam Diyor" eserleri

- Dünya'ya barış mesajı vermek için "Bir Başkadır Benim Memleketim" şarkısı

- Programın içeriğine uygun Makedonya/Kosova'dan birer şarkı

Bu vesileyle, Milli Mücadelemizin 101.ve TBMM'nin kuruluşunun 100.yılında başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Cephesi'nde vatanımızın bir karış toprağını çiğnetmemek adına mücadele edip gazilik ve şehitlik mertebesine kavuşan Kuzey Makedonya ve Kosova'dan gelen Gönüllüleri ve tüm Askerlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.

Bu vatan ve millet onlara minettardır...

NOT: Çanakkale Cephesi'nde yer alan Boşnaklar ve tüm askerlerimiz hatırasına da Aralık 2019 içerisinde Çanakkale Türküsü'ne özel bir klip hazırlamış ve Saraybosna'da Anma Konseri sunmak için çalışmalara devam ettiğimizi şu haber başlığı ile websitemizde paylaşmıştık; "Çanakkale Cephesi'nde şehit olan Boşnaklar ve tüm şehitlerimiz hatırasına Anma Konserimiz." Ayrıca websitemizde yer alan "Milli Mücadelemizin 100.yılında Şehitlerimiz Hatırasına Anma Konseri" haberinde 3 tarihi lisenin öğrencilerinin seslendirdiği eserler yer almaktadır.

13-05-202013-05-202013-05-202013-05-202013-05-202013-05-202013-05-202013-05-202013-05-202013-05-202013-05-2020

Yayın: 13.05.2020 - Güncelleme: 06.01.2022 16:04 - Görüntülenme: 1591