ULUSLARARASI PROJELER AKADEMİSİ

Türkiye'nin en köklü ve başarılı eğitim kurumlarından Kabataş Erkek Lisesi, dünyada Kanada Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere 16 ülkenin öğrenci değişim programlarını ve uluslararası projelerini yürüten, Türkiye'nin en büyük öğrenci değişim programı Worldwide Cultural Exchange Program (W.C.E.P Turkey) Türkiye Ofisi ile uluslararası eğitim alanında önemli bir iş birliği protokolüne imza attı. W.C.E.P Türkiye Genel Müdürü Sn.Volkan Cerrahoğlu ve Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Sn.Selman Küçük, 04.01.2019 tarihinde okulda düzenlenen törenle katılımcılar eşliğinde protokolü imza altına aldılar. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı itibariyle faaliyete geçecek olan protokol, tüm dünyada tanınan AP Programını, T.C Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen Çanakkale Şehitlerine Saygı Projesinin Kanada ayağını, karşılıklı öğrenci değişim programlarını, uluslararası müfredatları, uluslararası test hizmetlerini, öğretmen eğitimlerini, proje ortaklıklarını kapsamaktadır. Protokol, uluslararası projelerden faydalanmak isteyen öğrencilere yol gösterici olarak Türkiye ve dünya üniversitelerinin kapılarını açacaktır.

Akademinin ilk icraatı AP Programı olacaktır. ABD'de uygulanan ve oradan tüm dünyaya yayılan bir program olan Advanced Placement, ABD´nin dışında 60´tan fazla ülkede uygulanmakta ve tanınmaktadır. İleri Düzey Yerleştirme Programı olarak da adlandırılan Advanced Placement eğitimde mükemmeliyeti hedefleyen güçlü, kapsamlı ve çok çalışmayı gerektiren bir programdır. AP programı 6 farklı alanda 38 farklı dersten oluşmaktadır. Advanced Placement programının amacı; üniversite düzeyinde akademik eğitim vermektir. AP programı olan liselerde verilen eğitim sayesinde, oldukça zorlayıcı ama başarılı bir sistem üzerine kurulmuş AP programını lise eğitimi boyunca alan öğrenciler gerek yurtdışı üniversitelerinde, gerekse de ülkemizde AP programını kabul eden üniversitelerde kredi muafiyeti ve burs imkânları kazanabilmektedirler. Türkiye'de programa katılan üniversiteler arasında Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi vb. birçok üniversite sayılabilir.

06-01-201906-01-201906-01-201906-01-201906-01-201906-01-2019

Yayın: 06.01.2019 - Güncelleme: 05.01.2022 20:00 - Görüntülenme: 2442