KelRot #5655 FRC Takımımız Frc2022 İstanbul Regional' a Hazırlanıyor

Okulumuz "FRC-First Robotics Competition" 2022 İstanbul" yarışması için aralıksız çalışmalarına devam ediyor.

Kabataş Erkek Lisesi Robotik Takımı "FRC-First Robotic Compitition İstanbul" yarışması için Fizik Öğretmeni Gürsel Tekin ve Bilişim Teknolojileri öğretmeni İsmail Kurt danışmanlığında 26 öğrenci ile çalışmalarına devam etmektedir.

"FRC-First Robotics Competition" uluslararası liseler arası robotik yarışmasıdır. Her yıl, lise öğrencilerinden oluşan takımlar, koçlar ve mentorlar, altı haftalık zaman diliminde 56 kilo ağırlığında oyun oynayan robot inşa ederler. Robotlar topları hedef yerlere atmak, diskleri belirli hedeflere atmak, barlara asılmak ve robotları denge kirişlerinde dengelemek gibi görevleri tamamlarlar. Oyun gerekli görevlerle her yıl değişir. Takımlara standart parça seti verilirken aynı zamanda kendilerine bir bütçe yaratıp özel parçalar almaları veya üretilmesine teşvik edilir. Yarışma, her sene gerçekleşir ancak takımlar tekrardan aynı bileşenleri kullanmak isterlerse sadece önceki yılın materyallerinden yararlanabilirler. Robotlar, tampon ve akü hariç, 56 kilogramı aşmayacak şekilde ayarlanmalıdır. Her takıma tahsis edilen kitler standart parçalar içerir. Her sezon yarışma detayları ocak ayının ilk cumartesi günü duyurulur.

Yarışma 2022 yılında Türkiye' de iki organizasyonla yapılmaktadır, İzmir ve İstanbul' da yapılacak yarışmalarda okulumuz 14-17 Mart tarihleri arasında İstanbul-Volkswagen Arena' da yapılacak yarışmaya katılacaktır. Okul takımımız Aralık ayında yenilenerek açılışı yapılan yeni atölyelerinde çalışmalarına devam etmektedir.

Öğrencilerimiz için bu yaşlarda attıkları her adımın gelecek hayatlarında ve meslek seçimlerinde çok önemli bir yere sahip olduğu bu organizasyonlara katılmalarında maddi ve manevi desteği veren tüm paydaşlarımıza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize 14-17 Mart tarihinde yapılacak yarışmada başarılar diliyoruz.

25-02-202225-02-202225-02-202225-02-202225-02-202225-02-2022

Yayın: 25.02.2022 - Güncelleme: 05.04.2022 13:59 - Görüntülenme: 738