T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Kabataş Erkek Lisesi´nde Bir Kitap, Bir Şair

Kabataş Erkek Lisesi Şiir Kulübü öğrencileri "Bir Kitap, Bir Şair" isimli söyleşi programında Mustafa Akar´ı  ağırladı. 
         

 Kabataşlı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşinin başında Şiir Kulübü adına Abdullah Velî Uçar "Kıymetli şairimiz  Mustafa Akar ile başladığımız bu etkinliklerimizle şiir ve şairin hayatımızdaki tesirini artırmak, rutin ve güncel olanın tasallutundan kendimizi kurtarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. 
           

 Şair  Mustafa Akar, öncelikle  Giresun´dan İstanbul'a uzanan hikâyesini; edebiyat ve özellikle şiir ile kurduğu bağın hangi vesilelerle oluştuğunu anlattı. Yerel basın ile başlayan ve önemli ulusal gazete ve dergilerde devam eden yayıncılık serüveninden de bahseden Akar, şiirin önemine ilişkin şu ifadeleri kullandı:


              "Şiir tarih boyunca insanın kendini özgürce  ifade edebildiği, sözün en rafine halidir. Şiir, insanının kendini bilmesi/bulması açısından resim, müzik vb. sanat dalları gibi insana son derece önemli imkânlar sunar. Hayatın bize getirdikleri ya da bizden götürdüklerine dair muhasebe imkânına ancak şiirle ulaşılabiliriz."


            Akar, edebiyatın insanı her türlü kısırlaştırıcı, aynılaştırıcı ve körleştirici  mekanizmalardan uzak tutarak, kendisine yabancılaşmaktan koruduğu üzerinde durarak sözlerine şöyle devam etti:   "Bir çeşit devamı olduğumuz geleneğin, şifahi kültürün ise türkülerle, manilerle bize hayat veren, bizi besleyen tarafını yeniden keşfetmek durumundayız. İçinde bulunduğumuz kıskaçlardan bu kaynaklara dönerek kurtulabiliriz. Şiirimizi besleyen de bu hafızadır."


            Programda öğrencilerin sorularını da cevaplayan Akar bir soru üzerine son kitabı "Berhayat " taki şiirlerin yazılış süreçlerinden bahsetti: 

            "Sıkıntılı zamanlarıma denk gelen bir dönemde kaleme alındı "Berhayat " taki çoğu şiir. Ölmeden önce cümlemizi tamamlama telaşımız  sanki şiir diye düşündüm belki de onun için çok kısa bir zamanda iki kapak arasına girdi bu şiirler." 


              Baştan sona samimi bir ortamda gerçekleşen program sonunda Mustafa Akar kitaplarını imzaladı.

12-01-201812-01-201812-01-201812-01-201812-01-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2018 - Güncelleme: 09.01.2022 18:17 - Görüntülenme: 658
  Beğen | 3  kişi beğendi

Etiketler :
şiir, seminer,