Doç. Dr. Yavuz Samur'un Konferansı

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yavuz Samur "Teknoloji Bağımlılığı" konusunda öğrencilerimizle bir araya geldi. Konferansta, teknoloji kullanımı, ekran süresi ve teknoloji bağımlılığı konusunda farkındalık sağlayıcı önemli bilgiler paylaştı. Doç. Dr. Yavuz Samur, "Yasaklar yok, sınırlamalar var. Bunun için uygulamalar var, bunları kullanıp ekran sürenizi kontrol altına alabilirsiniz" diyerek bireysel kontrolün önemine vurgu yaptı. Öğrencilerimizin teknoloji kullanımında kendilerine bazı sorular sormaları gerektiğini söyleyerek; Teknolojiden başka ne yapmaktan hoşlanıyorum, ekransız ne yapmayı seviyorum, sorularını kendilerine yönelterek ekran dışındaki alanlarda da etkin olmalarını önerdi. Evde ailelerle birlikte "ekransız akşam" etkinlikleri yapmaları, bir arada daha çok vakit geçirmeleri konusunda tavsiyeler verdi. Bu değerli bilgiler ve paylaşımları için Doç. Dr. Yavuz Samur'a teşekkür ediyoruz.

22-03-202222-03-202222-03-202222-03-2022

Yayın: 22.03.2022 - Güncelleme: 25.03.2022 08:41 - Görüntülenme: 527