T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Behçet Necatigil 11. Şiir Yarışması Kitabı Yayınlandı

Güzide okulumuzun köklü tarihinden ülkemize mal olmuş usta bir şairimizin adını yaşatmak ve hafızalarda kalmasını sağlamak amacıyla geleneksel hale getirdiğimiz Behçet Necatigil Şiir Yarışması ile bizlerin hayatına şiirleri ile dokunan ve toplum tarafından beğeni kazanan Behçet Necatigil'e olan vefa borcumuzu da bir anlamda adını yaşatarak ödemiş olmanın heyecan ve mutluluğunu paylaşıyoruz. 

Yarışmaya gönderilen birbirinden seçkin 47 şiirden iki tur sonucundaki ön elemede 10 şiir belirlendi. Bu şiirlerimizden 4'ü dereceye girdi. Diğer 6'sı ise "dikkate değer şiirler" kategorisine girmiş oldu. Yarışmada yer alan deneyimli jüri üyeleri, kıymetli şairlerimiz Ali Ural, Recep Yılmaz, Recep Usta'ya yürekten teşekkür ederiz. Bu anlamlı yarışmanın her aşamasında emekleri olan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sn. Emrah Ayhan'a ve şiirleriyle yarışmaya renk katan tüm öğrencilerimize de ayrıca teşekkür ederiz.

Cumhuriyet dönemi Türk şairleri arasında, kendisinden önceki ve çağdaşı şairlerden farklı olarak kendine mahsus bir tarz ortaya çıkarmış ve bu tarzıyla kimseye benzemeyen sıradışı bir üslup oluşturmuş önde gelen şairlerden biri olan 1931 yılı okulumuz mezunu büyük şair Behçet Necatigil ve onun sanat anlayışı hiç kuşkusuz ki siz gençlerimiz için esin kaynağı oluşturmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle hayatının her dönemi "şiir burcu"nda geçmiş değerli şairimizi saygı ve sevgiyle selamlıyoruz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.04.2022 - Güncelleme: 21.04.2022 13:30 - Görüntülenme: 382
  Beğen | 1  kişi beğendi