2021 Yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Ana Eylem 2

Associated partner olarak yer aldığımız "Joint Venture of Curriculum Studies and Artificial Intelligence in Sign Language" isimli proje 2021 Yılı Teklif Çağrısı Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim için İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) Proje Başvuru sonuçlarında kabul aldı.

Okul olarak bu projede; sağır Kültürü fakındalık eğitimlerine, kısa süreli işaret dili farkındalık eğitimlerine, A1 seviyesi işaret dili eğitimlerine, yapay-zeka temelli işaret dili çevirisi programının, lise düzeyinde de kullanılarak, etkinliğinin test edilmesi için bir pilot uygulama yapılmasına ve bunun gibi projede amaçlanan "toplumun her kesiminde Sağırların yaşadığı toplumsal problemlere dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal farkındalığı artırmak" için düzenlenecek olan benzer faaliyetler içinde yer almayı amaçlıyoruz. Projede emeği geçen İngilizce Öğretmenimiz Sn. Birgen Işık ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

27-12-2021

Yayın: 27.12.2021 - Güncelleme: 06.01.2022 08:06 - Görüntülenme: 1032