Şanlı Okulumuz 115 Yaşında!

Kuruluşumuzun 115. yıldönümü münasebetiyle Taksim Cumhuriyet Anıtında gerçekleştirilen Çelenk Sunma Törenimiz okul yönetimimiz, okul aile birliğimiz, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız, velilerimiz, lisemizi destekleyen vakıf ve derneklerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Söz konusu çelenk sunma töreninde Okul Müdürlüğümüzün yanı sıra lisemizi destekleyen vakıf ve derneklerimiz sırasıyla; Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı (KELEV), BJK-Kabataş Vakfı, Kabataş Erkek Liseliler Derneği (KELDER), İstanbul Kabataş Erkek Liseliler Derneği (İSKADER), Kabataş Erkek Liseli Hukukçular Derneği, Kabataş Erkek Lisesi Mezunlar Derneği, Kabataşlılar Yardımlaşma Derneği, Kabataşlı Beşiktaşlılar Derneği Taksim Cumhuriyet Anıtına çelenklerini sundular.

Okul Müdürümüz Sn. Dr. Muharrem Bayrak, 6 Şubat günü ülkemiz tarihinin en büyük doğal afetlerinden biriyle sarsıldığına değinerek 10 ilimizi doğrudan etkileyen, bazı şehir merkezlerimizde hayal edilmesi imkansız bir tahribata neden olan deprem afetinin tüm yurtta olduğu gibi Kabataşlılar olarak bizlerin de yüreğini dağladığını ifade etti. Bu elim zaman diliminde acımızın çok büyük, yüreğimizin ise deprem bölgesinde olduğunu vurgulayarak hiçbir kelimenin yaşanan acıyı tarif etmeye yetmediğini söyledi. Ayrıca "Karanlığı Ezenlerin Lisesi" olarak tüm Kabataş Camiasının bütün kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik halinde depremden etkilenen herkesin acısını paylaşmakta olduğunu deprem sebebiyle oluşan yaraların bir an önce sarılmasına katkı sunabilmek için de fedakarca çalışmakta olduğunu belirtti. Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, istiklal ve egemenliğimiz uğruna eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün gazilerimizi, okulumuzun kurulduğu günden bu yana izleri ve hatıraları yıllarca unutulmayan, Kabataşlıların gönlünde ölümsüzleşen tüm mezunlarımızı, hizmetlilerimizi, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi şükran ve minnetle anarak hayatını kaybeden Kabataşlılara da yüce Allah'tan rahmet diledi.

Köklü bir tarihi geçmişi ve gelenekleri olan, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara duyarsız kalmayan büyük Kabataş Camiası olarak, söz konusu depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar ve yakınlarına sabır dileyerek konuşmasını tamamladı.

Şanlı okulumuzun 115. kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

26-02-202326-02-202326-02-202326-02-202326-02-202326-02-202326-02-202326-02-202326-02-202326-02-2023

Yayın: 26.02.2023 - Güncelleme: 26.02.2023 14:26 - Görüntülenme: 313