T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Kabataş Erkek Lisesi Veli Akademisi

29-12-2018

 

6 Ocak 2019 Pazar günü ‪10.00 - 12.00‬ saatleri arasında Galip Vardar Kültür ve Sanat Merkezi'nde  bir araya geleceğiz. Mindfulness eğitmeni Güneş Ulus ile beraber "Farkındalıkla Ebeveynlik" konuşacağız.

Seminer detayları aşağıdadır.

Seminer çalışmasına katılım için tıklayıp yaptırmanız gerekmektedir. Sizleri aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.

Sevgiler;

Kabataş Erkek Lisesi

Rehberlik Servisi

 

Farkındalıkla Ebeveynlik Semineri

 • Çocuğunuzla birlikteyken,  anın keyfini almak yerine, zihniniz hep bir sonraki programda mı?

• İyi ebeveynlik yapmaya çalışırken kendinizi hep sabrederken mi buluyorsunuz?

• İçinizden çıkmasını istemediğiniz tepkiler çıkıyor ve bunlarla başa çıkmakta zorlanıyor musunuz?

• Onun için her şeyin en iyisi olsun isterken, yetersizlik duygusu ile başa çıkmakta zorlanıyormusunuz? 

Tüm bu zor anlarda benim ebeveyn olarak duygularımı düzenlemeye ihtiyacım var. Peki bunu nasıl yapabilirim? Hayatıma ebeveyn olarak mindfulness pratiklerini katarak. Son nörobilim araştırmaları günlük olarak düzenli yapılan mindfulness pratikleriyle beynin duygusal düzenlemeden sorumlu bölgesindeki hücrelerde %22.8 artış göründüğünü söylüyor. Eğer ben kendiduygularımı düzenleyebilirsem, çocuğumun duygularını düzenlemesine de destek olabilirim.

Farkındalıkla ebeveynlik, ana dikkat vererek, açık bir merakla, şefkatle ve yargısız bir tutumla yaklaşan ebeveynlik yaklaşımıdır. Seminerde pratikleri nasıl hayatımıza alırız konusunu ebeveynlik ekseninde konuşacağız.

Güneş Ulus kimdir? 

1979 yılında İstanbul'da doğdu. Yüksek lisanslarını Bilgi Üniversitesi'nde tamamladı. Kızları Nisan ve Cemre'nin doğumuyla kendi kendisiyle yeniden tanıştı. Üsküdar Üniversitesi'nde Psikoloji eğitimine devam etmekte olan Ulus, yurtdışında mindfulness, koçluk ve masal anlatıcılığı, bağlanma oyunları eğitimleri aldı, halen deneyimsel oyun terapisi uygulayıcı eğitimine devam etmektedir.  Eş zamanlı olarak kendi hayatında "mindfulness" pratikleri üzerine yoğunlaştı. 2017 yılında 'Anneliği Like Et-Bir Annenin Farkındalık Notları' adlı kitabını yayımladı. Mindfulness ve iç çalışmalarının uzun bir yolculuk olduğuna inanan Ulus, 2012 yılından bu yana paylaşımlarını gunesanne.com sitesinde yapıyor. Oyun ve ebeveyn koçluğu yapıyor ve 'mindfulness' eğitimleri veriyor.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.12.2018 - Güncelleme: 09.01.2022 16:56 - Görüntülenme: 799
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
seminer,