T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Kabataş Erkek Lisesi Şiir Hatları Vapuru

 

Kabataş Erkek Lisesi geleneksel hale getirdiği kültürel etkinlikleri ile göz dolduruyor. Behçet Necatigil Şiir Yazma Yarışması ödül töreni sonrasında bu sene ikincisi düzenlenen Şiir Hatları Vapuru etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti.

Ortaköy Şehir Hatları İskelesi'nden hareket eden Şiir Hatları Vapuru'nda şiir ve müzik eşliğinde İstanbul Boğazı'nın eşsiz güzelliklerini seyreden katılımcılar, birçok şair ve yazarla da buluşma imkânı buldu. Şiir Hatları Vapuru 'nun bu seneki konukları şairler Şeref Bilsel, Alper Gencer, Özcan Ünlü, Hüseyin Akın, Süleyman Unutmaz, Atakan Yavuz, Bünyamin K. oldu. Ayrıca santur sanatçısı Sedat Anar birbirinden güzel besteleri ile etkinliğe ayrı bir güzellik kattı.

Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Fatih Güldal, "Şiir gibi bir şehir olan İstanbul'un en güzide liselerinden biri olan Kabataş Erkek Lisesi'nde böylesine anlamlı bir programda kıymetli şair ve yazarlarımızı ağırlamaktan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. " ifadeleri ile katılımcıları selamladı.

Şair-yazar Hüseyin Akın ise "Şiir yüksek bir hassasiyetin ürünü olmakla birlikte bizi dünyanın ağırlığından kurtaran bir kıymettir. Elbette başarılar önemlidir ancak hayat dediğimiz şey bunlardan ibaret değildir. Bunu bize şiir hatırlatır." ifadelerini kullandı.

Kabataş Erkek Lisesi Şiir Kulübü öğrencileri etkinlik boyunca kendi yazdıkları şiirleri katılımcıların beğenisine sundu. Müzik kulübü öğrencileri söyledikleri türküler ve şarkılarla etkinliği renklendirdi.

09-05-201809-05-201809-05-201809-05-201809-05-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.05.2018 - Güncelleme: 09.01.2022 17:20 - Görüntülenme: 787
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
şiir,