T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

ALMANYA ERLANGEN´DEN KARDEŞ LİSE PROTOKOLÜ

Japonya, Avustralya, Kanada, Polonya ve Macaristan´dan liselerle okulumuz eğitim, tarih ve kültür içerikli kardeş okul anlaşmalarına daha önce imza atmıştı. Almanya Erlangen´de 1873 yılında kurulan Christian Ernst Lisesi´nin müdürü Thomas Kellner, Erlangen Belediye Başkan Yardımcısı Elisabeth Preuß ve Dış İlişkiler Koordinatörü Silvia Klein eşliğinde kardeş okul anlaşması detaylarını görüşmek üzere 14 - 16 Mayıs tarihleri arasında Beşiktaş Belediyesi´nin desteğiyle İstanbul´a geldi.

Kardeş belediye olan Beşiktaş Belediyesi ve Almanya´nın Erlangen Belediyesi işbirliği ile ilçemizde daha önce Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi, Etiler Anadolu Lisesi ve Beşiktaş Anadolu Lisesi Erlangen´den liselerle kardeş okul anlaşmaları imzalamıştır.

Her iki okul müdürü yapılan görüşmelerde 2019 - 2020 eğitim-öğretim dönemi Eylül ayından itibaren her iki lisenin öğrencileri ve öğretmenlerinin birer haftalık karşılıklı değişim programı uygulaması hususunda fikir birliğine varmıştır.

Kabataş Erkek Lisesi camiası olarak Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Erlangen Belediye Başkanı Florian Janik, Erlangen Belediye Başkan Yardımcısı Elisabeth Preuß, Dış İlişkiler Koordinatörü Silvia Klein, Beşiktaş Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Özge Önsen Belen ve Turizm Danışma Bürosu sorumlusu Pınar Kızılpınar Çakmak´a  kardeş okul anlaşması imzalamamız hususunda katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.

CHRISTIAN ERNST LİSESİ & KABATAŞ ERKEK LİSESİ KARDEŞ OKUL ANLAŞMASI TASLAĞI  - TEMMUZ 2019 DA İMZALANDIĞINDA YÜRÜRLÜĞE GİRECEKTİR  

Christian Ernst Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi; iki saygıdeğer kuruluş arasındaki anlayışı, kardeşliği geliştirmek, eğitim ve uluslararası değişim programlarını gerçekleştirmek amacıyla bir kardeş okul anlaşması imzalamıştır.

Kardeş okul anlaşması öğrencilerin etraflarındaki dünyayla ilgili olan farkındalıklarını arttıracak ve hayat değiştiren eğitim fırsatlarına imkan tanıyacaktır.

Bu işbirliği ile oluşturulan anlaşmanın amacı :

  • İki okulda da küresel eğitim programlarını güçlendirmek ve genişletmek,
  • Bilgi teknolojileri kullanımıyla değişimlerde bulunmak
  • Personelin profesyonel öğrenim imkanlarını okullarda geliştirmek.

           Bu anlaşma, küresel eğitimin öğrencilerimiz için gerekli bir yatırım olduğuna olan güçlü inancımızdan dolayı yapılmış olup; bu ortaklık sayesinde, iki okul da yenilikçi eğitim ve kültürel değişim programlarını teşvik edeceklerdir.

Kardeş okul faaliyetleri şunları içerecektir:

  • müfredat, okul politikası ve okul etkinliklerini içeren bilgi alışverişini
  • öğretim kaynakları, ders materyalleri ve öğretme stratejileri alışverişini
  • bilgi teknolojileri vasıtasıyla her iki okulun öğrencileri arasında iletişimi; mesela öğrencilerin mektup, fotoğraf, video, çizim  kitaplar ve çeşitli çalışmalarını karşılıklı paylaşması
  • okul aktiviteleri hakkında fikir alışverişinde bulunulması
  • her iki ülkenin diplomatik temsilciliklerinin destekleriyle, Alman ve Türk kültürlerini geliştirecek ortak kültürel programlar düzenlemeyi ve iki ülke arasındaki karşılıklı bağları zenginleştirmeyi
  • Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmeye katkı sağlayacak çeşitli etkinlikler düzenlemeyi

        Selman KÜÇÜK                                                                      Thomas Kellner

Kabataş Erkek Lisesi Müdürü                                                  Christian Ernst Lisesi Müdürü

22-05-201922-05-201922-05-2019

22-05-201922-05-201922-05-201922-05-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.05.2019 - Güncelleme: 04.01.2022 20:20 - Görüntülenme: 1510
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
kardeş okul,