T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

JAPONYA SHİMONOSEKİ´NİN EN ESKİ LİSESİ İLE KARDEŞ OKUL ANLAŞMASI İMZALADIK

 

 

İstanbul'un Japonya'da kardeş şehri olan Shimonoseki'nin Belediye Başkanı ve Japon heyeti 18 Nisan 2017 tarihinde okulumuza ziyarette bulunmuştu. İstanbul ile Shimonoseki Belediyesi arasında kardeş şehir işbirliği kurulmasının 45.yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikte Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Shimonoseki Belediye Başkanı Shintaro Maeda ve Shimonoseki Dans ve Müzik grubu yer almıştı. Kabatas Uzak Doğu Asya ve Dünya Projesi kapsamında Japon Belediye Başkanı'na, Shimonoseki'de bir kardeş lise talebi iletilmişti.

 

Shimonoseki Belediye Başkanı'nın talebimizi uygun görmesiyle, Shimonoseki'nin en eski lisesi olan ve 1884 yılında kurulan Shimonoseki Ticaret Lisesi ile ekte detayları bulunan kardeş lise anlaşmasına 14 Kasım 2017 itibariyle Kabataş Erkek Lisemiz imza atmış durumdadır.

Kabataş Uzak Doğu Asya ve Dünya Projesi'nin 14. Maddesi;

 

14. Kardeş Okul işbirlikleri, öğrencilerin çevrelerinde ki dünya hakkında bilinçlerini geliştirir ve hayat değiştiren eğitim fırsatlarını canlandırır.

 

Kore, Japonya, Çin, Avustralya, Britanya, Kanada ve ABD'den liselerle, dostluk, karşılıklı anlayış ve kültürel farkındalığı geliştirmek adına kardeş okul anlaşmaları imzalamayı amaçlıyoruz.

 

Kabataş Erkek Lisesi'nin İstanbul'da yer alması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dünya genelinde birçok kardeş şehri bulunmasından dolayı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin anlaşmalar imzaladığı şehirlerde yer alan okullarla kardeş okul anlaşmaları imzalamayı hedefliyoruz.

 

İnanıyoruz ki; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ve İstanbul'un kardeş şehirleri arasındaki ilişkileri güçlendirmeye katkı sunmak için kardeş okul anlaşmaları imzalamada Kabataş Erkek Lisesi'ni destekleyecektir.

 

SHIMONOSEKi TİCARET LİSESİ & KABATAŞ ERKEK LİSESİ  KARDEŞ OKUL ANLAŞMASI

                 

Kabataş Erkek Lisesi ve Shimonoseki Ticaret Lisesi; iki saygıdeğer kuruluş arasındaki anlayışı, kardeşliği geliştirmek, eğitim ve uluslararası değişim programlarını gerçekleştirmek amacıyla bir kardeş okul anlaşması imzalamıştır.

 

Shimonoseki ve İstanbul Belediyeleri'nin kardeş şehir olmasından dolayı, bu anlaşma iki şehir arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine de katkı sağlayacaktır.

 

Kardeş okul anlaşması öğrencilerin etraflarındaki dünyayla ilgili olan farkındalıklarını arttıracak ve hayat değiştiren eğitim fırsatlarına imkan tanıyacaktır.

 

Bu işbirliği ile oluşturulan anlaşmanın amacı :

 

  1. İki okulda da küresel eğitim programlarını güçlendirmek ve genişletmek,
  2. Bilgi teknolojileri kullanımıyla değişimlerde bulunmak
  3. Personelin profesyonel öğrenim imkanlarını okullarda geliştirmek.

 

Bu anlaşma, küresel eğitimin öğrencilerimiz için gerekli bir yatırım olduğuna olan güçlü inancımızdan dolayı yapılmış olup; bu ortaklık sayesinde, iki okul da yenilikçi eğitim ve kültürel değişim programlarını teşvik edeceklerdir.

 

Kardeş okul faaliyetleri şunları içerecektir:

 

- müfredat, okul politikası ve okul etkinliklerini içeren bilgi alışverişini,

- öğretim kaynakları, ders materyalleri ve öğretme stratejileri alışverişini ,

- bilgi teknolojileri vasıtasıyla her iki okulun öğrencileri arasında iletişimi; mesela öğrencilerin mektuplaşması, fotoğraf, video, çizim , kitaplar ve çeşitli çalışmalar yapması

- okul aktiviteleri hakkında fikir alışverişinde bulunulması,

- Shimonoseki ve İstanbul Belediyeleri'nin destekleriyle, Japon ve Türk kültürlerini geliştirecek ortak kültürel programlar düzenlemeyi ve iki ülke arasındaki karşılıklı bağları zenginleştirmeyi ,

- Shimonoseki ve İstanbul Belediyeleri arasındaki ilişkileri güçlendirmeye katkı sağlayacak çeşitli etkinlikler düzenlemeyi ,

- 1890 yılında Japonya'da hayatlarını kaybetmiş olan Ertuğrul fırkateyni şehitlerini ve gazilerini Kushimoto, Wakayama'yı ziyaret ederek anmak

 

14-11-201714-11-201714-11-2017

 

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2017 - Güncelleme: 09.01.2022 18:30 - Görüntülenme: 1100
  Beğen | 1  kişi beğendi

Etiketler :
kardeş okul,