T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Avustralya´dan Strathfıeld South Lisesi İle Kardeş Okul Anlaşması İmzaladık

Avustralya Sidney'den Strathfield South Lisesi ve Kabataş Erkek Lisemiz arasında öğrencilerimize eğitim alanında çeşitli fırsatlar sunacak ve onların Dünya hakkındaki vizyonlarını geliştirecek kardeş okul anlaşması her iki okul müdürünün imzasıyla 16 Şubat itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Çanakkale Savaşı'na birçok öğrencimiz katılmış olup Gelibolu'da şehit düşüp ismi tespit edilebilen 28 Şehit öğrencimizin ismi okulumuzun bahçesinde ki Çanakkale Şehitleri Anıtı'nda bulunmaktadır.

Avustralya'dan 50.000 kadar asker, Çanakkale Savaşı'nda yer almış ve 8700'e yakın asker hayatını Gelibolu'da kaybetmiştir.

Avustralya Sidney'de bulunan Türk Başkonsolosluğumuza, Kasım 2017 itibariyle Avustralya'dan bir lise ile kardeş okul anlaşması imzalayıp Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybederek ebedi istirahatgâhları Gelibolu'da olan her iki ülkenin askerlerini dostluk içerisinde birlikte ziyaret etme talebimizi iletmiştik.

Sidney'deki Türk Başkonsolosluğumuz talebimiz hususunda katkıyı sağlayıp Strathfield South Lisesi ile kardeş okul anlaşması imzalamamız için gerekli adımları atmıştır.

Kardeş okul anlaşmasında, Çanakkale Savaşı'nda ebediyete intikal eden Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerimizi, Türk ve Avustralyalı askerleri, her iki okulun öğrencilerinin Gelibolu ve Avustralya'da birlikte anması da yer almıştır.

Kardeş okul anlaşması imzalanmasına vesile olan Kabataş Uzak Doğu Asya ve Dünya Projesi'nin hedefleri arasında özellikle Uzak Doğu Asya ülkelerinden Japonya, Kore ve Çin ile ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunmak yer almaktadır. Bu kapsamda ağırlıklı olarak Uzak Doğu Asya kökenlilerin okuduğu bir okul olan Avustralya Sidney'deki Strathfield South Lisesi ile imzalanan anlaşma Projenin 12.maddesi'nde yer alan hedeflere ulaşılmasını da kolaylaştıracaktır;

12. Hemen hemen bütün öğrencilerimiz Korece, Çince ve Japonca bilmediklerinden dolayı, İngilizce öğrenciler arasında iletişim dilidir. Uzak Doğu Asya kökenli milyonlarca insan, ana dili İngilizce olan Avustralya, Britanya, Kanada ve ABD'de ikamet etmektedir.

Ana dili İngilizce olan ülkelerde yaşayan Uzak Doğu Asya kökenlilerle projenin amaçlarını gerçekleştirmek için işbirliği yapmayı amaçlıyoruz.


STRATHFİELD SOUTH LİSESİ & KABATAŞ ERKEK LİSESİ KARDEŞ OKUL ANLAŞMASI                

Strathfield South Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi; iki saygıdeğer kuruluş arasındaki anlayışı, kardeşliği geliştirmek, eğitim ve uluslararası değişim programlarını gerçekleştirmek amacıyla bir kardeş okul anlaşması imzalamıştır.

Kardeş okul anlaşması öğrencilerin etraflarındaki dünyayla ilgili olan farkındalıklarını arttıracak ve hayat değiştiren eğitim fırsatlarına imkan tanıyacaktır.

Bu işbirliği ile oluşturulan anlaşmanın amacı :

  1. İki okulda da küresel eğitim programlarını güçlendirmek ve genişletmek,
  2. Bilgi teknolojileri kullanımıyla değişimlerde bulunmak
  3. Personelin profesyonel öğrenim imkanlarını okullarda geliştirmek.

Bu anlaşma, küresel eğitimin öğrencilerimiz için gerekli bir yatırım olduğuna olan güçlü inancımızdan dolayı yapılmış olup; bu ortaklık sayesinde, iki okul da yenilikçi eğitim ve kültürel değişim programlarını teşvik edeceklerdir.

Kardeş okul faaliyetleri şunları içerecektir: müfredat, okul politikası ve okul etkinliklerini içeren bilgi alışverişini,

  • öğretim kaynakları, ders materyalleri ve öğretme stratejileri alışverişini ,
  • bilgi teknolojileri vasıtasıyla her iki okulun öğrencileri arasında iletişimi; mesela öğrencilerin mektup, fotoğraf, video, çizim  kitaplar ve çeşitli çalışmalarını karşılıklı paylaşması
  • okul aktiviteleri hakkında fikir alışverişinde bulunulması,
  • her iki ülkenin diplomatik temsilciliklerinin destekleriyle, Avustralya ve Türk kültürlerini geliştirecek ortak kültürel programlar düzenlemeyi ve iki ülke arasındaki karşılıklı bağları zenginleştirmeyi ,
  • Avustralya ve Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmeye katkı sağlayacak çeşitli etkinlikler düzenlemeyi ,
  • Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybetmiş her iki ülkenin askerlerini Gelibolu ve Sidney'de birlikte anmak

20-02-2018

20-02-201820-02-201820-02-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.02.2018 - Güncelleme: 09.01.2022 17:54 - Görüntülenme: 940
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
kardeş okul,