T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Avustralya´dan okulumuza ziyaret ve Meclis Başkanı´nın mektubu

Avustralya Sidney´deki kardeş okulumuz Strathfield South Lisesi´nden Biyoloji öğretmeni Nalan Shahettin okulumuzu ziyarete geldi. Eğitim, tarih ve kültür içerikli sohbette her iki okul öğrencileri arasında karşılıklı değişim programının nasıl uygulanabileceği hakkında detaylar konuşuldu. Okul müdürü Simon Paterson´ın hediyesini sunan Nalan hanıma, kardeş okulumuz ve müdürüne iletilmek üzere hediyeler takdim edildi. Öğrencilerimiz, Sidney´in başkent olduğu Yeni Güney Galler Eyaleti Meclis Başkanı Sayın Shelley Hancock´a, Kabataş ve Strathfield South Liseleri arasındaki kardeş okul anlaşmasından ve karşılıklı yapılan etkinliklerden bahseden bir mektup göndermişti

Kardeş okul anlaşmasının en anlamlı maddesi Gelibolu´da hayatını kaybeden Kabataş Erkek Lisesi şehit öğrencilerimiz ve diğer şehitlerimiz ile Avustralyalı askerleri her iki okulun öğrencilerinin hem Gelibolu´da hem de Sidney´de anmasıdır. Gelibolu´ya Anma Törenleri için gelen kardeş okulumuzun bulunduğu eyaletin temsilcilerini öğrencilerimiz mektup vesilesiyle okula davet etti.

Avustralyalı Meclis Başkanı, öğrencilerimizin bu davetine pozitif yaklaştı. Her iki okul arasındaki kardeş okul anlaşmasına memnuniyetle destek sunacaklarını ifade eden bizzat imzaladığı bir mektup ile de öğrencilerimize yanıt verdi.

 

07-10-201807-10-201807-10-201807-10-201810-10-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.10.2018 - Güncelleme: 06.01.2022 21:47 - Görüntülenme: 964
  Beğen | 0  kişi beğendi