İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Hazırlık sınıfında yeterlilik sınavı ve 9 uncu sınıfa geçiş başlıklı Madde 60- (3) gereğince Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin Yabancı Dil ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden hazırlık sınıfı muafiyet sınavı 1 Ekim 2021 Cuma 10.00'da yapılacaktır. İstekli öğrencilerimizin velileri tarafından dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Eylül Dönemi Sorumluluk Sınavları Bakanlığımızın yazısı doğrultusunda 6-11 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacaktır.

Sorumluluk dersleri olan öğrencilerimiz ve sınav takvimi aşağıda paylaşılmıştır.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 'nün 20/08/2021 Tarihli Genelgesi 2. maddesi gereği;

2- Sorumluluk ve hazırlık sınıflarında yeterlilik sınavları; ilgi (a) Yönetmeliğin 58 inci ve 60 ıncı maddelerinde yer alan hükümler doğrultusunda;

a) Sınavlar iki haftaya yayılarak 1 Eylül – 12 Eylül 2021 tarihleri arasında planlanarak uygulanabilecektir.

b) 2019-2020 eğitim ve öğretim yılındaki derslerden sorumlu geçen öğrenciler; bu derslerin birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumluluk sınavına tabi tutulacak ve sorumlulukları kalkana kadar girecekleri sorumluluk sınavlarında sadece 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumlu olacaklardır.

c) 2020-2021 eğitim ve öğretim yılındaki derslerden sorumlu geçen öğrenciler ise; bu derslerin birinci ve ikinci dönem konu ve kazanımlarından sorumluluk sınavına tabi tutulacaklardır.

UYARI: ÖĞRENCİLER SINAVA KİMLİĞİNİ GÖSTEREN BİR BELGE İLE GİRMEK ZORUNDADIR. (Paso, Fotoğraflı N. Cüzdanı veya Fotoğraflı öğrenci belgesi.)

Sınav saatinde salonda hazır bulunmayan, geçerli bir kimlik ibraz etmeyen öğrenci SINAVA GİREMEZ.

Ağu

2021-2022 Eğitim öğretim yılında hazırlık sınıfımıza kayıt hakkı kazanan sevgili öğrencilerimizin işlemleri 25 Ağustos 2021-3 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Aşağıdaki linki kullanarak randevu alabilirsiniz. Kayıt tarihlerinde boş /henüz alınmamış olan randevu saatleri açık görülecektir. Kayıt işlemleri için okulumuza gelmeden önce formun doldurulması ve mutlaka randevu alarak gelinmesi gerekmektedir.

Pansiyonda kalmak isteyen öğrencilerimiz 23-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında başvuru yapabilirler. Pansiyon başvuru kılavuzu, belgeleri ve formu ayrıca yayınlanacaktır.

İstanbul'da oturan öğrencilerimiz servis kullanacaklarsa 20 Ağustos 2021 tarihine kadar aşağıdaki linki kullanarak ön kayıt işlemi yapmalıdır.

Ara

09/12/2020 tarihinde yapılacak  DSD II sınavına girecek olan öğrencilerimiz 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır.

Ara

DSD Programı sınavı 09/12/2020 tarihinde yapılacaktır.

Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı