İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Ock

Dün sosyal medyaya yansıyan bir lisemizde yaşanan olayla ilgili ivedilikle Bakanlık müfettişi görevlendirilerek inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma süreci Bakanlığımızca yakinen takip edilmektedir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli ve manevi şahsiyetlerimize yönelik saldırılara, kimden ve nereden gelirse gelsin müsamaha gösterilmeyecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ock

T.C.

İSTANBUL VALİLİĞİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü

BASIN AÇIKLAMASI

(2022/1)

08.01.2022 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan "Tarihi Okulda Utanç Görüntüleri" başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki söz konusu olaya ilişkin işlemler, 20.12.2021 tarihinde okul yönetimince başlatılmış olup 27.12.2021 tarihinde ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulanmıştır.

Bu kapsamda konuyu ayrıntılı olarak araştırmak ve inceleme/soruşturma işlemini yürütmek üzere müfettiş görevlendirmesi yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 08.01.2022 - Saat 21.45

Ara

2023 Eğitim Vizyonu Belgesi'nde belirtilen hedefler doğrultusunda, Bakanlığımıza bağlı okul pansiyonlarında hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla her eğitim öğretim yılının birinci ve ikinci dönemlerinde "Pansiyonlu Okul Öğrenci Memnuniyet Anketi" ve "Pansiyonlu Okul Veli Memnuniyet Anketi" uygulanacaktır.

Pansiyonda kalan tüm öğrencilerimizin ve velilerinin belirtilen adreste yer alan anketi 31 Aralık 2021 tarihine kadar doldurmaları rica olunur.

Sayın Veliler, Sevgili Öğrencilerimiz,

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde okulumuzda yapılacak sınavların takvimi ve sınav günlerinde uygulanacak gün akışı aşağıda belirtilmiştir.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Sevgi ve saygılarımızla.

Ekm

Okulumuzda yapılan ortak sınavlarda Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere 9,10,11,12. sınıflarımızda, kelebek sınav sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde öğrenciler kendi sınıflarında değil, her sınavda farklı yerlerde, farklı düzeylerde öğrencilerle birlikte sınava alınmaktadır. Öğrencilerimize hangi sınav salonunda sınava alınacakları sınav olunacak ders saatinden önceki ders içinde bildirilmektedir.  9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz  her sınavdan bir ders önceki ders süresi içinde bu duyuruya ekleyeceğimiz listeden hangi salon ve sırada sınava gireceklerini öğrenebilirler.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ara

Üsküdar Erkek Yurdumuzda aşçı unvanıyla görev yapan personelimiz Sn. Yüksel Bozkurt'un muhterem babasının vefatını üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Ara

Dünya Sanat ve Bilim Akademisi'ne (WAAS) ülkemizden 8. bilim insanı olarak kabul alan Prof. Dr. Türker KILIÇ, 27.12.2021 tarihinde saat 20:00'de çevrim içi olarak veli ve öğrencilerimizle birlikte olacak.

Ara

Öğrenci ve öğretmenlere sunulan kaynakların çeşitliliği artırılarak hazırlanan destek paketlerinin üçüncüsü erişime açıldı. Kaynak destek paketinde bulunan 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için çeşitli derslerden konu tekrarlarının ve soru çözümlerinin yer aldığı videolar aracılığı ile öğrenciler öğrenme ortamlarını çeşitlendirme, kendilerini değerlendirme ve tekrar imkânı bulacak.

Ara

Yarışma şartnamesine ulaşmak için tıklayınız

Kas

Okulumuz Satranç Kulübü organizasyonuyla 11-12 Aralık 2021 tarihlerinde Kabataş Erkek Lisesi 4. Liseler Arası Takım Satranç Turnuvası düzenlenecektir. Turnuvada sporcular açık kategoride yarışacaktır. Turnuva kontenjanı 20 okul takımı ile sınırlıdır. 15 okul takımı online kayıt yöntemiyle alınacak olup, 5 takım ev sahibi ve davetli takımlardan oluşacaktır. Başvurular www.istanbul.tsf.org.tr adresinden online olarak yapılacaktır. Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı (KELEV) tarafından ilk 3'e giren takımlara sürpriz ödüller verilecektir. Turnuva hakkında detaylı bilgi için aşağıda linki bulunan turnuva yönergesini inceleyebilirsiniz.

Kas

Değerli Velilerimiz; bilgi edinme, sorularınıza cevap alabilme, düşünce, fikir ve önerilerinizi iletebilmenizin yanı sıra öğrencilerimizin eğitim öğretim süreçleri ile ilgili genel değerlendirme yapılabilmesi amacıyla aşağıdaki program doğrultusunda 15-17 Kasım 2021 Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinde programda belirtilen zamanlarda çevrimiçi veli toplantısı yapacağız.

Kas

Öğrencilerimizin akademik, sosyal, kültürel vb. gelişiminde, okul aile işbirliğinin etkisi kaçınılmaz olduğundan öğretmen veli görüşmelerine büyük önem vermekteyiz. Bu görüşmelerin daha verimli geçmesi amacıyla öğretmenlerimizle belirlenen zaman dilimlerinde bireysel görüşme yapabilir ayrıca okul yönetimiyle de haftaiçi mesai saatlerinde görüşebilirsiniz.

Ekm

Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı (KELEV) Olağan Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Sn. Ahmet ÇAĞLAR ve Yönetim Kurulunu tebrik eder, yeni görevlerinde başarılar dileriz.

2017-2019 ve 2019-2021 dönemleri boyunca Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı (KELEV) Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Sn. İlyas Tunaoğlu ve Yönetim Kurullarına değerli katkılarından ötürü şükranlarımızı sunarız.

Eyl

Okul Aile Birliği okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, iletişimi ve işbirliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek üzere kurulmuştur. Bu nedenle dayanışmayı sağlamak amacı ile 17 Ekim 2021 Pazar saat 11:00 de Galip Vardar binamızdaki konferans salonumuzda Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı yapılacaktır.

Belirtilen tarih ve saatte Sağlık Bakanlığının belirlemiş olduğu eğitim kurumlarında uygulanan hijyen önlemleri kapsamında COVİD 19 pandemi tedbirlerini alarak toplantıya katılmanızı önemle rica ederim. Toplantı için yeterli çoğunluğun sağlanamaması halinde 24 Ekim 2021 Pazar günü saat 11.00'de aynı yerde toplantı yapılacaktır.

Eylem AYAN

Okul Aile Birliği Başkanı