Kabataş Erkek Lisesi Tiyatro Kulübü KEL´TT, her ay düzenli olarak yapmayı planladığı söyleşilerinden ilkini tiyatro sanatçısı ve seslendirmen Deniz Salman ile gerçekleştirdi. Söyleşi sırasında yaptığı seslendirmelerden örnekler ve oyunlardan tiratlar da sunan sanatçı, tiyatroya gönül vermiş öğrencilere bu sanatla ilgili bir takım tiyolar da verdi.

İstanbul'un Japonya'da kardeş şehri olan Shimonoseki'nin Belediye Başkanı ve Japon heyeti 18 Nisan 2017 tarihinde okulumuza ziyarette bulunmuştu. İstanbul ile Shimonoseki Belediyesi arasında kardeş şehir işbirliği kurulmasının 45.yılı vesilesiyle düzenlenen etkinlikte Japonya İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara, Shimonoseki Belediye Başkanı Shintaro Maeda ve Shimonoseki Dans ve Müzik grubu yer almıştı. Kabatas Uzak Doğu Asya ve Dünya Projesi kapsamında Japon Belediye Başkanı'na, Shimonoseki'de bir kardeş lise talebi iletilmişti.

Shimonoseki Belediye Başkanı'nın talebimizi uygun görmesiyle, Shimonoseki'nin en eski lisesi olan ve 1884 yılında kurulan Shimonoseki Ticaret Lisesi ile ekte detayları bulunan kardeş lise anlaşmasına 14 Kasım 2017 itibariyle Kabataş Erkek Lisemiz imza atmış durumdadır.

Kabataş Erkek Liseliler Derneği ve Okul Aile Birliğimiz ile birlikte oraganize ettiğimiz geziye Okul müdürümüz Fatih GÜLDAL, Kabataş Erkek Liseliler Derneği başkanı Anıl CANSIZOĞLU, Okul Aile Birliği Başkanımız Meryem ÖZTEMİR,İN öncülüğünde; öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, mezunlarımız ve velilerimiz yoğun katılım gösterdi.

Cumhuriyet Bayramını muhteşem bir törenle kutladık. Hamdi Saver solonunda gerçekleştirdiğimiz törende öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin performansı muhteşemdi. Edebiyat öğretmenleri Cihat Ünal Keramettin Topkara Müzik öğretmenleri Ali Salih Köse ve Aysun Açıkalınyiğit koordinatörlüğünde hazırlanan tören Tarih öğretmenimiz Abit Yaşaroğlu´nun konuşmaları ile başladı. Törende öğrencilerimizin şiirleri okul koromuz ve zeybek gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı.

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 94´ÜNCÜ YILDÖNÜMÜ TÖRENLERİ 28 EKİM 2017 CUMARTESİ GÜNÜ DÜZENLENEN ÇELENK KOYMA TÖRENİ İLE BAŞLADI.

Beşiktaş Atatürk Cumhuriyet ve Demokrasi Anıtı önünde düzenlenen törene hazırlık sınıfı kız ve erkek öğrencilerimizle birlikte katıldık. Törende 10-F sınıfı öğrencilerimizden Selen Tuba ÖZDEMİR "Akdeniz´e Doğru" şiiri seslendirdi.

CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 94´ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN

Ekm

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ve öğrencilerin sanatsal, kültürel ve bilimsel ilgilerini geliştirme ve destek olmak amacıyla EBA üzerinden  düzenlemiş olduğu belgesel yarışmasında öğrencimiz Melih Adar Alış´ın yönetmenliğini yaptığı "BİR ÖMÜR BÖYLE GEÇTİ" FARUK NAFİZ ÇAMLIBEL  belgeseli Türkiye ikincisi olmuştur. Belgeselin yapımında emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Okulumuz 9F sınıfı öğrencilerinden  Yağmur Tomruk
21-22 Ekim 2017 tarihleri arasinda Yunanistan ın Orestia  şehrinde yapilan yüzme yarışlarında
200m karışık da altın
200m kurbağalama da altın
200m sırt da gümüş
200m serbest de bronz ve 4x100m serbest bayrak yarışlarında altın madalya kazanmıştır.

Ekm

Fırat Gencan´ın "Ve İnsan/ Kavanozda Balık Misali" dipnotlu çizimini ikinci sayısının kapağına taşıyan isKELe Fanzin´in yeni sayısı okurlarıyla buluştu.
Edebiyat öğretmeni Emrah Ayhan´ın danışmanlığını yaptığı fanzin´in sene sonuna kadar çıkan sayılarının büyük boy ve renkli olarak ciltlenmesi planlanıyor.
Bu sayıda şiirleriyle Yankı Yüksel, Abdullah Uçar, Emre Can Küçükyıldız, Venüs Ertürk, Ebrar Nur Yüzer, Asya Uçak, Defne Çetenay Çelem; düzyazılarıyla Beyda Yüksel, Çağla Selek, Ahmet Konyalıoğlu ve Roza Öztürk dergiye imzasını atanlar.

Ekm

KIZILAY GENELMÜDÜRLÜĞÜ VE BEŞİKTAŞ ŞUBE İŞBİRLİĞİ İLE BU GÜN ÖĞRENCİLERİMİZE DEPREMDEN KORUNMA KONULU SEMİNER VERİLDİ. SEMİNERİ KIZILAY-YEŞİLAY KULÜBÜ VE SİVİL SAVUNMA KULÜBÜ ORGANİZE ETTİ.

Ekm

Bisikletliler Derneğinin 15 Ekim'de Dünya Kalp Günü bisiklet turuna okul bisiklet kulübümüz ve gönüllü öğrenciler öğretmenimiz Sedat TEMEL´İN organizasyonu ile katıldı. Türk Kalp Vakfı, Kalp ve beyin sağlığı koruma derneği ve Kadıköy Belediyesi işbirliğince yapılacak olan bisiklet turu Kalamış Parkı'ndan başlayacak ve Caddebostan, Sahil yolu, Bağdat Caddesi boyunca devam edecek.

Ekm

Bugün İstanbul Kulübümüz Haliç´in tarihi semtlerine bir gezi düzenledi. Öğretmenlerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen gezimizde eski istanbul evlerini ve tarihi mekanlarını yeniden keşfettik.

Ekm

Tarih kulubumuzun kabataslı herodotlar etkinliği PERŞEMBE günü 12.15–12.40  arasında kimya anfisinde gercekleştirildi. Öğrencimiz AYBARS KAĞAN BAŞARAN´IN sunumu ile gerçekleştirilen etkinik öğrencilerimizden yoğun ilgi gördü.

Ekm

Öğrencimiz Begüm Yavuz DSD Okulları arası Almanca Okuma Yarışmasında iki öğrenci ile birlikte birinciliği paylaştı.

Nis

Türkiye'nin ilk liseler arası ulusal tarih öğrenci sempozyumu Kabataş Erkek Lisesinde gerçekleştirildi.Okulumuz Tarih Kulübü tarafından planlanan ve organize edilen 1.Büyüteç Tarih Ulusal Öğrenci Sempozyumu 8-9 Nisan 2017 tarihlerinde yapıldı.

Tarih Öğretmenimiz Sema Sunay rehberliğinde gerçekleştirilen sempozyuma İstanbul,Ankara,Antalya,Sakarya ve Erzurum'dan 12  Lise katıldı.