May

2018-2019 Türkiye Okul Sporları Grup Yarışmaları Yalova grubu Genç Kız Kategorisinde okul kız satranç takımımız namağlup bölgesinde Şampiyon olarak Karaman´da yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır. Hedef Türkiye Şampiyonluğu.
Öğrencilerimiz:

• Selin ATABEYOĞLU
  • Cemre ÇETİN
  • Damla ELMALI
  • İremsu GÜNYÜZ

May

1. Psikoloji Günü (11.05.2019) okulumuzda gerçekleştirildi.

May

Kozmos Yazılım Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kod Savaşları Yarışmasında hazırlık sınıfları öğrencilerimizden Muhammet Faik Ekiciler ve Yavuz Selim Vurgun´ dan oluşan takımımız turnuva da 2. oldular. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

May

International Telecom Union liderliğinde yapılan, Cisco tarafından da 52 ülkede her yıl düzenlenmekte olan ‘Girls Power Tech Day– Bilişimde Kızlar Günü 2019´ etkinliğine MEB BT Eğitimleri Protokolü kapsamında okulumuzda CİSCO Eğitimi alan kız öğrencilerimiz ile katılım sağladık. Etkinlikte günümüz ve gelecek teknoloji trendleri hakkında fikir alışverişi yaptık, teknoloji sektöründe fırsat eşitliği ve çeşitlilik amacı ile kariyer olanakları hakkında kız öğrencilerimizi bilgilendirerek güzel bir gün geçirdiler.

May

Okulumuz tiyatro kulübü sunar. Gösteri tarihleri;

• 13 Mayıs Pazartesi Kağıthane Sahnesi saat 19.00
  • 14 Mayıs Salı günü saat 13.00 okulumuzda
  • 17 Mayıs Cuma günü saat 17.00 okulumuzda

May

Fikr-i Takip projemizin son etkinliği olarak İstanbul Üniversitesi Sosyoloji bölümünden Prof. Dr. Yücel Bulut ile Oryantalizmin Kısa Tarihi kitabı üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Hocamıza ve katılan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz

May

Kabataş Erkek Lisesi Çoksesli Korosu katıldığı SANSEV 7. İstanbul Uluslararası Çoksesli Koro Festivali´nde En İyi Koro Şef Uyumu ödülüne layık görülmüştür.

May

Kabataş Erkek Lisesi Şiir Kulübü tarafından"Halk Şiiri" temalı şiir dinletimiz sergilendi. 13.yy´da Yunus Emre´den başlayıp 20. yy´da Aşık Veysel ve Aşık Mahsuni Şerif´e kadar uzanan geniş bir yelpazede; Karacaoğlan, Dadaloğlu,Pir Sultan Abdal gibi Halk şiirinin en usta aşıklarının şiirlerinin okunduğu dinletimizde ayrıca izleyicilerimize enfes bir türkü ziyafeti de çekildi. Dinletide görev alan tüm öğrencilerimize ve emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

May

Kabataş Erkek Lisesi Bisiklet Takımı Türkiye Şampiyonasına katıldı. Şampiyonaya katılan öğrencilerimiz Berat Çabuk, Melih Erdoğan, Emir Berat Cömert ´i tebrik ederiz.

May

26-28 Nisan tarihleri arasında Sapanca´da gerçekleşen Türkiye Büyükler Şampiyonası ve Deniz Küreği Federasyon Kupası yarışlarında okulumuz öğrencisi Aylin Karapınar deniz küreği kadınlar 1x ve 4x+ kategorilerinde altın madalyanın sahibi olmuştur. Öğrencimizi 2 senelik kürek geçmişinde çalışma azmi ve sorumluluğuyla yakaladığı üstün başarıdan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

May

Cağaloğlu Anadolu Lisesinin düzenlemiş olduğu Ulusal Fizik Olimpiyat yarışmasında Kabataş Fizik Olimpiyat takımından Kağan Kağanoğlu 5. Olmuştur.