Ekm

Artı Eğitim Dergisi Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri’nin 10.’su sahiplerini buldu. 14 dalda kurum ve yöneticilere ödülleri takdim edilirken, Yılın Geçmişten Geleceğim Eğitim Mirası’ ödülü Kabataş Erkek Lisesine verildi. Okulumuz adına ödül Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr.Tamer Yılmaz tarafından Müdürümüz Sn. Dr. Muharrem Bayrak'a takdim edildi.

Ekm

Valimiz Davut Gül, okulumuzu ziyaret ederek, Kaymakamımız Sn.Oğuzhan Bingöl, İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Sn.Murat Mücahit Yentür ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Özcan Türkoğlu'ndan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Öğretmen ve öğrencilerimizle bir araya gelen Sayın Valimiz öğrencilerimizle sohbet etti.

Ekm

Uluslararası Gençlik Ödül Programı (The Duke of Edinburgh’s International Award) kapsamında Birleşik Krallık Edinburgh Dükü Prens Edward, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Özcan Türkoğlu ve Şube Müdürümüz Sn. İbrahim Aybek okulumuzu ziyaret ederek, öğrencilerimizle bir araya geldi.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı’nın Açılış Töreni idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve mezunlarımızın katılımıyla okul bahçemizde gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Anıl Tuğyan Pehlivan'ın gerçekleştirdiği açılış törenimiz hazırlık sınıflarımızı temsilen 500 tam puanla okulumuza yerleşen öğrencimiz Merve Gözde Özer, 2023 yılı YKS Birincisi Ahmet Berk Takır, Okulumuz mezunu Matematik Öğretmenimiz Nurdan Çalgın Tokatlı ve Müdürümüz Dr. Muharrem Bayrak'ın konuşmalarıyla başladı. Müzik Öğretmenimiz Aysun Açıkalınyiğit'in yönetimindeki okul orkestramızın dinletisiyle devam eden tören programı Kabataş Marşı'nın seslendirilmesiyle tamamlandı.

Tem

Üniversite sınav sonuçlarına göre YKS Sözel türünde Türkiye birincisi; Eşit Ağırlık türünde de Türkiye üçüncüsü olan öğrencimiz Ahmet Berk Takır'ı tebrik eder; tüm öğrencilerimize üniversite hayatlarında başarılar dileriz. Fedakarlıklarından ötürü kıymetli öğretmenlerimize,  ve değerli velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Tem

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet törenimiz büyük çoşkuyla okul kampüsümüzde gerçekleştirildi. Sayın Okul Müdürümüz Dr. Muharrem Bayrak'ın açılış konuşmasıyla başlayan törenimiz vakıf ve dernek temsilcilerinin ödül takdimiyle devam etti. Törenimiz öğrencilerimiz ve velilerimizin eşliğinde tüm öğretmenlerimizin kutlamalarıyla sonlandı. Mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar diler, katılım sağlayan başta Kaymakamımız Sn. Önder Bakan  olmak üzere, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Özcan Türkoğlu'na, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Doç. Dr. Seyhun Şahin, 1994 yılı mezunumuz Beşiktaş ve İBB Meclis Üyesi Sn.İnan Güney'e,  Şube Müdürlerimiz Sn. Selim Salih Kendir'e, Sn. İbrahim Aybek ve Sn. Ersan Öksüz'e, Vakıf ve Derneklerimizin kıymetli temsilcilerine, okul aile birliğimize, velilerimize ve öğrencilerimizin yetişmesinde her türlü fedakarlığı üstlenen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzu geleceğe taşıyacak çok yönlü olarak projelere imza atıldı.

Haz

MUN Kulübümüz tarafından düzenlenen Geleneksel KMUN'23 konferansı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Özcan Türkoğlu, Şube Müdürümüz Sn. Selim Salih Kendir, Müdürümüz Sn. Dr. Muharrem Bayrak, öğretmen ve öğrencilerimizin geniş katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi. Öğrencilerimizi tebrik eder; Danışman Öğretmenlerimiz Sn. Gürkan Kuru'ya ve Sn. Öznur Özcü'ye katkıları için teşekkür ederiz.

Haz

Çanakkale Şehitlerine Saygı kapsamındaki anma programımız Çanakkale Şehitler Abidesi Anıtı önünde okul yönetimimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin geniş katılımıyla gerçekleştirildi.

Haz

İngilizce Drama Kulübümüz müzikal tiyatronun sembol isimlerinden Stephen Sondheim'in "Into The Woods" adlı oyununu başarıyla sahneledi. Performanslarından ötürü öğrencilerimizi tebrik eder; Danışman Öğretmenlerimiz Reyhan Tavşanoğlu ile Emine Türk Bostancı'ya katkılarından ötürü teşekkür ederiz.

May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i heyet başkanı olarak Müdürümüz Sn. Dr. Muharrem Bayrak, Tarih Öğretmenimiz Sn. Fikret Ünal, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Sn. Duygu Elif Yalçın ve Sn. Burcu Aslan, Müzik Öğretmenimiz Sn. Dilşad Güngör, İngilizce Öğretmenimiz Sn. Ethan Ayhan Londres, öğrenci, veli ve mezunlarımız ziyaret etti. Söz konusu ziyarette Atatürk mozolesine çelenk sunuldu. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Destekleri için de Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı'na (KELEV) teşekkür ederiz.

May

Girişimcilik Kulübümüz tarafından düzenlenen Girişimcilik Zirvesi Yarışması (InnoVision Camp'23) öğrencilerimizin yoğun katılımıyla okulumuzda gerçekleştirildi. Katkılarından ötürü Danışman Öğretmenlerimiz Sn.Jale Kızılel'e teşekkür eder; organizasyonda emeği geçen tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

"Kabataş Erkek Lisesi Geleneksel Veda Yürüyüşü" öğretmen, öğrenci, mezun ve velilerimizin katılımıyla geniş gerçekleştirildi. Desteklerinden ötürü Kaymakamımız Sn.Önder Bakan'a, Emniyet Müdürümüz Sn.Hasan Demirbağ'a, Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Özcan Türkoğlu'na, Okul Aile Birliğimize, öğretmenlerimize ve güvenlik güçlerimize teşekkür ederiz.

May

Dönüm, Kabataş Erkek Lisesinde hem öğrencilik hem de öğretmenlik yapmış değerimiz Behçet Necatigil'in edebiyat öğretmenliği yaptığı 1952-56 yıllarında yirmi yedi sayı boyunca çıkmış, önlü arkalı tek yaprak bir edebiyat dergisi. Öğretmenlerimizin gayretleriyle yeniden hayat buldu.