T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

THY Resmi Sponsorumuz Oldu

Dünyada en fazla ülkeye ve en fazla noktaya uçan havayolu şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yollarımız, "Galiçya Şehitlerimiz" hatırasına gerçekleştireceğimiz Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya ziyaretlerimizin resmi sponsoru oldu.

Okulumuz tarafından 24 Kasım 2016 tarihinde başlatılan Kabataş Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi sadece Türkiye ve Uzakdoğu Asya ülkeleri değil aynı zamanda Türkiye ve dünyanın diğer ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendirmeye katkı sunmayı hedeflemektedir.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde eğitim-öğretime başlayan lisemizin birçok mensubu ve mezunu başta Balkan Savaşları olmak üzere Çanakkale Muharebeleri ve çeşitli cephelerde son olarak da Kurtuluş Savaşı'nda vatanları için savaşmış şehitlik ve gazilik mertebelerine kavuşmuşlardır. Kabataş Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi'nin, 3. maddesi Balkan, Çanakkale, l. Dünya Savaşı'nda çeşitli cepheler ve Kurtuluş Savaşı´na iştirak edip şehit düşen Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerimizin ve şanlı tarihimiz boyunca şehit düşen atalarımızın hatıralarını en güzel şekilde öğrencilerimize aktarmayı içermektedir

Galiçya Seferi´ne (1916-1917) çoğunluğu Çanakkale Savaşı'nda yer alanlar olmak üzere 35.000 kadar askerimiz gönderilmiştir. Projemizin hedefleri arasında Galiçya Cephesi´nde şehadet şerbetini içip istirahatgahları Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna´da Türk Şehitliklerinde bulunan vatan evlatlarını (12.000'den fazla) yerinde ziyaret yer almaktadır.

Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı'na "Galiçya Şehitlerimiz" hatırasına Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya ziyaretlerimize resmi sponsor olunması için Ekim ayı içerisinde resmi başvuruda bulunmuştuk ve talebimize pozitif yanıt verilmiştir.

Dünya'nın en iyi havayolu şirketi olarak edreams kullanıcıları tarafından 2018 yılı içerisinde seçilen THY ile ilgili şu düşüncemizi de belirtmek isteriz; Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılında 29 Ekim 2018 tarihinde açılan ve bütün etapları tamamlandığında Dünya'nın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Havalimanı, THY'ye ABD'li uçak şirketlerinin uzun yıllardır süren en çok yolcu taşıma ünvanını ellerinden alıp 1 numaraya yükselmesini ve Dünya'nın en geniş filosuna sahip uçak şirketi haline gelmesini sağlayacağına inanıyoruz.

Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve camiası olarak  "Galiçya Şehitlerimiz" hatırasına Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya'ya düzenleyeceğimiz ziyaretlere sponsorluk desteği sunmasından dolayı Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı'na çok teşekkür ederiz.

Bu vesileyle, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün "İstikbal Göklerdedir." hedefini daha da ileriye taşımak için görev yaparken hayatını kaybedip sevenlerine veda etmek zorunda kalan tüm Türk Hava Yolları çalışanlarını da rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

14-11-2018

14-11-201814-11-201814-11-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2018 - Güncelleme: 06.01.2022 21:23 - Görüntülenme: 962
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
çanakkale,