T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Sayın Cumhurbaşkanımız

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 Eylül 2018 tarihinde eğitim-öğretim dönemi açılışı vesilesiyle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un da içerisinde bulunduğu bir heyetle okulumuza teşrif etmişti.

Kabataş Erkek Lisesi Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi üyesi öğrencilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza "Galiçya Şehitlerimiz" hatırasına Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne gerçekleştirmek istedikleri ziyaretlerle ilgili destek talebini içeren mektubu bizzat elden takdim etmişti.

Sayın Cumhurbaşkanımız bahsi geçen mektubu okumuş ve 1.Dünya Savaşı esnasında Osmanlı toprakları dışında en çok şehit verdiğimiz cephe olan Galiçya Cephesi'nde şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi ziyaret etmemiz adına her ülkeye 12 şer kişi olmak üzere heyetimiz için gerekli talimatları vermiştir.

Cumhurbaşkanlığı makamının talimatı üzerine THY tarafımıza 36 bilet tahsis etmiş ve TİKA'da konaklama sponsorumuz olmuştur.

2019 yılı içerisinde 3 ülkeye gerçekleştireceğimiz ziyaretlerin tarihleri şu şekildedir; 12 – 19 Ocak Çek Cumhuriyeti, 17 – 24 Mart Macaristan ve 10 – 17 Haziran Polonya.

Okulumuz tarafından 24 Kasım 2016 tarihinde başlatılan Kabataş Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi sadece Türkiye ve Uzakdoğu Asya ülkeleri değil aynı zamanda Türkiye ve Dünya'nın diğer ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendirmeye katkı sunmayı hedeflemektedir.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde eğitim-öğretime başlayan lisemizin birçok mensubu ve mezunu başta Balkan Savaşları olmak üzere Çanakkale Muharebeleri ve çeşitli cephelerde son olarak da Kurtuluş Savaşı'nda vatanları için savaşmış şehitlik ve gazilik mertebelerine kavuşmuşlardır. Kabataş Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi'nin, 3. maddesi Balkan, Çanakkale, l. Dünya Savaşı'nda çeşitli cepheler ve Kurtuluş Savaşı´na iştirak edip şehit düşen Kabataş Erkek Lisesi öğrencilerimizin ve şanlı tarihimiz boyunca şehit düşen atalarımızın hatıralarını en güzel şekilde öğrencilerimize aktarmayı içermektedir

Galiçya Seferi´ne (1916-1917) çoğunluğu Çanakkale Savaşı'nda yer alanlar olmak üzere 35.000 kadar askerimiz gönderilmiştir. Projemizin hedefleri arasında Galiçya Cephesi´nde şehadet şerbetini içip istirahatgahları Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna´da Türk Şehitliklerinde bulunan vatan evlatlarını (12.000'den fazla) yerinde ziyaret yer almaktadır

Sayın Cumhurbaşkanımıza, Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri, öğretmenleri ve camiası olarak  "Galiçya Şehitlerimiz" hatırasına Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Polonya'ya düzenleyeceğimiz ziyaretlere sponsorluk desteği sunulması talimatı vermesinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Ayrıca Projemize sundukları destekten dolayı Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürümüz Büyükelçi Sayın Hasan Doğan'a, Varşova Büyükelçimiz Sayın Tahsin Tunç Üğdül ve Büyükelçilik personellerine, Budapeşte Büyükelçimiz Sayın Ahmet Akif Oktay ve Büyükelçilik personellerine, Prag Büyükelçimiz Sayın Ahmet Necati Bigalı ve Büyükelçilik personellerine, Dışişleri Bakanlığımızın İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Sayın Murat Tamer ve Şube Müdürü Özkan Durmaz'a, TİKA Başkanımız Sayın Serdar Çam, Özel Kalem Müdür Yardımcısı Sayın Uğur Tanyeli, Macaristan eski koordinatörü Sayın Süleyman Kızıltoprak ve yeni koordinatörü Sayın Ayşe Şaraç, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Sayın Şeref Ateş, Strateji Geliştirme Müdürü Sayın Bülent Uçpunar, Strateji Geliştirme Müdürlüğü Uzmanı Sayın Mustafa Aydoğdu, Varşova Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sayın Öztürk Emiroğlu ve personellerine, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Sayın Yakup Gül ve personellerine, THY Anonim Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı ,Yönetim Kurulu üyeleri ve THY Genel Müdürü Sayın Bilal Ekşi'ye, THY Sponsorluk biriminden Sayın İlker Kavas, Sayın İlknur Razgiratlı, Sayın Cemre Erol ve Sayın Melda Tekin'e, Kabataş Erkek Lisesi Eğitim Vakfı Başkanımız Sayın İlyas Tunaoğlu ve Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ederiz.

Gülermak A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Güleryüz ve Yönetim Kurulu üyelerine de Polonya Varşova'da bulunan kardeş okulumuz Tadeusz Czacki Lisesi'nin öğrenci ve öğretmenlerinin İstanbul'a gelmesi için 8 tane uçak biletine sponsor olmalarından dolayı çok teşekkür ederiz.

Şu bilgiyi de aktarmak isteriz; Galiçya Cephesi'nde Kabataş Erkek Lisemizin iki öğretmeni yer almıştır; 1. TBMM İstiklal Madalyası sahibi Tarih öğretmenimiz Galip Vardar. 10 Kasım 1958 Pazartesi günü  Atatürk´ü Anma Günü´nde, Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün Çanakkale Savaşları´ndaki kahramanlıklarını okulumuzda öğrencilerine anlatırken saat 10´u 10 gece hayata gözlerini yummuştur. Okulumuzun bir binasına Galip hocamızın ismi verilmiştir. 2.Kimya Öğretmenimiz Hasan Hilmi Dilmen Galiçya Cephesi´nde ağır yaralanmıştır ve kendisine "Harp Madalyası" verilmiştir. Gazi hocamız hatırasına okulumuz mezunu öğrencisi eski Vali Mehmet Aldan "Galiçya ve Sonrası Hasan Hilmi Dilmen'in Öyküsü" kitabını yazmıştı.

Bu vesileyle, 1.Dünya Savaşı'nın bitiminin 100. Yılına denk gelen Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu toprakları bize vatan kılmak için tarihimiz boyunca mücadele eden tüm gazilerimiz ile şehitlerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyoruz. Bu vatan ve millet size minnettardır.

 

 

 

14-11-2018

14-11-201814-11-201814-11-201814-11-201814-11-201814-11-201814-11-201814-11-201814-11-201814-11-201814-11-201820-11-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.11.2018 - Güncelleme: 06.01.2022 21:24 - Görüntülenme: 1738
  Beğen | 3  kişi beğendi