T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Okul Müdürümüze Veda

Üç seneden beri okul müdürlüğümüzü büyük bir fedakarlık ve başarı ile yürütmekte olan Fatih GÜLDAL İstanbul Erkek Lisesi´ne müdür olarak tayin olmuş ve okulumuzda ki görevinden ayrılmıştır.

Müdürümüzün yeni görevine başlaması mutlu bir tesadüfle doğum günü olan 14 Ağustosa rastlamıştır. Bizler de Kabataş camiası olarak hem müdürümüzün doğum gününü kutlamak hem de kendisine veda etmek için küçük bir tören düzenledik. Törene Vakıf başkanımız İlyas TUNAOĞLU Dernek başkanımız Anıl CANSIZOĞLU okul aile birliği başkanımız Meryem ÖZTEMİR idareci, veli, öğretmen ve öğrencilerimiz katılmıştır.

Törende hizmetlerinden dolayı Fatih GÜLDAL´a çiçek ve plaket takdimi yapılmış yapılan konuşmalarda Kabataş camiası adına kendisine teşekkür ve şükranlarımız arzedilmiştir. Müdürümüzü yeni görevine uğurlarken Kabataşlılar olarak başarılar diliyor kendisini herzaman iyi bir Kabataşlı olarak hatırlayacağımızı ifade ediyoruz.

Müdürümüzün veda mesajı aşağıdadır.

 

 

Sevgili Kabataşlılar,

Bu satırları yirmi dört saatin büyük bir kısmını geçirdiğim odamda, göz yaşlarıma hakim olamayarak yazıyorum. 3 yıldır büyük bir bahtiyarlıkla yürüttüğüm Kabataş Erkek Lisesi Müdürlüğü görevim bir başka güzide okulumuz İstanbul Erkek Lisesine yine müdür olarak atanmam hasebiyle nihayete ermiştir. Birinci evim, yuvam olan bu kutsal eğitim ocağında hayatımın en güzel günlerini yaşadım. Elimden geldiğince okulumuzun başarısı için çalıştım. Binalarımızın ilelebet ayakta kalabilmesi gayesiyle restorasyonları için uğraştım. Denizin dalgası ile birlikte inşaatlarımızın tozunu soludum. Öğrencilerimizin mutluluğu, iyi bir eğitim alabilmesi ve okulumuzu evleri gibi görmeleri için ne gerekiyorsa yapmaya çalıştım. Bunları ne kadar başarabildiğim sizlerin takdiridir.

Bu süreç içerisinde okulumuzun başarısı için benimle birlikte dur durak bilmeden çalışan birçok kıymetli dost edindim. Öncelikle çok kıymetli idareci arkadaşlarıma benimle birlikte maarif davasına inandıkları, Kabataş için gecelerini gündüzlerine kattıkları için canı gönülden teşekkür ederim. Eğer bir muvaffakiyet elde edebildiysek onların bana sağladıkları samimi destekle bunu başardık. Eşi doğum yaparken pansiyon binasında ranza taşıyan birisi hakkında hangi cümleleri kurayım ki müdür yardımcısı arkadaşımın hakkını teslim edebilmiş olayım. Allah her müdüre böyle idarecilerle çalışmayı nasip etsin. Ali Fuat Güney, Şakir Voyvot, Hüseyin Mısırlıoğlu, Süheyla Öztığ, A.Furkan Bostancı sizlerle birlikte mesai harcamak benim için büyük bir şanstı. Sağ olun var olun.

İkinci olarak sahadaki elimiz kolumuz, öğrencilerinin yetişmesi için çırpınan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür etmek isterim. Hepsi özel hayatlarından fedakarlık yaparak günlerinin 3-4 saatini yollarda geçirerek bu okula geldiler. Tek gayeleri ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizin yüreklerine dokunabilmek, onları hayata daha iyi hazırlamaktı. Onlar da bizler gibi Kabataş'a gönül verdiler. İşlerini sadece profesyonellikle değil büyük bir samimiyetle de yaptılar. Gerçek bir takım arkadaşı gibi yüreklerini ortaya koyarak çalıştılar. Kıymetli mesai arkadaşlarım sizleri hiç unutmayacağım. Her şey gönlünüzce olsun.

Üçüncü olarak Kabataş ailesinin sivil üyeleri, çocuklarımızın velileri, mesai içi ve dışı birlikte çalıştığımız Aile Birliğimize teşekkür etmek isterim. Yeri geldi çocuklarımıza evlerinden fedakarlık yaparak gece saatlerinde kek yaptılar, yeri geldi okulun sıralarını taşıdılar. Günün her anında daha iyi bir Kabataş için canı gönülden, hiçbir karşılık beklemeden mesai harcadılar. Her zorlukta yanımızda onları gördük. Sevincimizle mutlu olup hüznümüzle üzüldüler. Her daim bize ve öğretmenlerimize omuz verdiler. Onların gayretlerini kelimelerle anlatmak kafi gelmeyeceği için uzatmıyorum. Atom karınca gibi çalışan Başkanımız Meryem Öztemir ve fedakar ekibine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu okulun huzurlu bir ortama sahip olmasında emekleriniz büyük. Çocuklarınızla birlikte sizlere mutlu bir hayat diliyorum

Kabataş Erkek Lisesi'nin bu kadar büyük bir camia olmasındaki en önemli faktörlerden biri hiç kuşkusuz Mezunlar Derneğidir. Elimizin ulaşamadığı yerlerde hep onlardan yardım istedik. Okullarına olan inanılmaz aşkları ve bağlılıkları daha önce hiçbir yerde görmediğim bir hasletti. Bu kutsal eğitim yolculuğunun en başında hep onlar oldu. Mezunlar Derneği Başkanımız Hasan Anıl Cansızoğlu, bu camianın sembol isimlerindendir. Kabataş'ı onun kadar seven kaç kişi var bilmiyorum. Benim için bir dernek başkanından öte kardeş, ağabey mesabesinde oldun, iki cihanda aziz ol. Fedakar yönetim kurulu üyelerinle birlikte tüm ekibinize her şey için çok teşekkür ederim.

Yine, okulumuzun en önemli partnerlerinden Eğitim Vakfımızın yönetim kurulu üyelerine özellikle birlikte çalışmaktan büyük onur duyduğum eski vakıf başkanımız Sayın Alper Kuş'a teşekkürü borç bilirim.

Elbette ki büyük Kabataş camiasının burada ismini zikretmesi sayfalar dolduracak, destekleriyle her daim yanımızda olan bakanlarına, milletvekillerine, bürokratlarına, belediye başkanlarına, meclis üyelerine, eski vakıf ve dernek başkanlarına; okulu her sabah birlikte açtığımız güvenlik görevlilerine, temizlik ekibine, memurlarımıza ve isimsiz kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.

Ve burada olma gayemiz, kendi çocuklarımdan hiçbir zaman ayrı görmediğim öğrencilerim,

Şu, su gibi akıp geçen 3 yıl içerisinde sizleri düşünmediğimiz bir an dahi oldu mu bilmiyorum. Sizler, bir asrı çoktan geçmiş olan bu eğitim ocağının her şeyisiniz. 110 yıl önce kurulmuş bu kurumun karanlığı aydınlatmak için yaktığı meşaleyi söndürmeden ileriye sizler taşıyacaksınız. Hepimizin bildiği gibi okul idareleri öğrencilerin çok da sevdiği makamlar değildir. Öyle ya hoşunuza gitmeyen, bazen çok saçma bulduğunuz kuralları uygulamakla mükelleftirler. Bizlerle ilgili duygularınız ne olursa olsun, ben sizi çok sevdim ve sevmeye devam edeceğim. İleride ülkemiz için her türlü fedakarlığı yaparak bu aziz vatanı ilelebet payidar kılacağınızdan zerre şüphem yok. Tıpkı Balkan Savaşlarında, Çanakkale Muharebelerinde ülkeleri için canlarını gözlerini kırpmadan veren ağabeyleriniz gibi yeri geldiğinde, mesele vatan olduğunda aynı kararlılıkla mücadele edeceğinizi adım gibi biliyorum. Ülkemizin vatanperver Kabataşlılara her daim ihtiyacı olduğunu hiç unutmayın. Her şey gönlünüzce olsun.

Son olarak 3 yıl boyunca okulum için ihmal ettiğim, destekleriyle ayakta durma gücü bulduğum eşime ve iki oğluma canı gönülden teşekkür ediyorum. İhmalkarlıklarımdan dolayı umarım beni affederler.

Sevgili dostlar, kırmızı siyahtan, sarı siyaha, aynı kutsal ideallere sahip bir camiaya gidiyorum. Hoşçakalın

 

15-08-201815-08-201815-08-201815-08-201815-08-201815-08-201815-08-201815-08-2018

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.08.2018 - Güncelleme: 06.01.2022 11:11 - Görüntülenme: 5568
  Beğen | 10  kişi beğendi

Etiketler :
tören, müdür,