Nakil Yeterlilik Sınavı

Nakil yeterlilik sınavı hazırlık sınıfı dışındaki ara sınıf öğrencileri için 30 Eylül 2022 Cuma günü yapılacak,  sınav saat 10.30´da başlayacaktır.

Sınava girebilmek için nakil başvurusunun e-okul ya da e-devlet ortamında yapılmış olması gerekmektedir. Nakil sınavı, sistemde başvurusu olan öğrenciler için olup başvurusu bulunmayan öğrenci sınava giremez.

Sınava girecek öğrencilerin 30 Eylül 2022 Cuma günü saat 10.00´da okulumuzda hazır bulunması gerekmektedir.

Sınav, ingilizce hazırlık sınıfı okumamış öğrenciler için yapılacaktır. Önceki okulunda ingilizce hazırlık sınıfı okuyan ve başarılı olan öğrencilerin durumlarını gösterir belge/transkript ile okul idaremize başvurmaları gerekmektedir.

İngilizce/Almanca sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Ayrıca Hazırlık Türk Dili ve Edebiyatı sınavı da yapılır. Hazırlık Türkçe kitabına buradan ulaşabilirsiniz.

Başka bir okulda hazırlık atlama sınavı ile üst sınıfa geçen ve nakil gelmek isteyen öğrenciler ancak okulumuz hazırlık atlama sınavında başarılı oldukları taktirde okulumuza kabul edilirler.

Öğrencilerin kimlik belgeleri ile kalem ve silgilerini yanlarında bulundurmalarını hatırlatır, başarılar dileriz.

Yayın: 26.05.2022 - Güncelleme: 28.09.2022 13:18 - Görüntülenme: 2904

Etiketler :