T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması

Bakanlığımız ile TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenen Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması'nın final sergisi ve ödül töreni, 26-29 Aralık 2022 tarihleri arasında Ankara Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenecektir. Etkinlik, 26-27 Aralık 2022 tarihleri arasında proje sergisinin, 28 Aralık 2022 tarihinde sosyal etkinlik gününün, 29 Aralık 2022 tarihinde ise ödül töreninin düzenlenmesi şeklinde planlanmıştır. Bu bağlamda, yarışmanın final aşamasına davet edilen proje sahibi öğrenciler ve danışmanları 25 Aralık 2022 tarihinde Ankara'ya davet edilmektedir.

Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması" ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî örgün ortaöğretim kurumlarında öğrenimine devam etmekte olan öğrenciler; bilimsel düşünme, araştırma yapma, akademik çalışmalara alt yapı oluşturabilecek analitik düşünme becerilerini geliştirerek yeni bilgiler üretmeleri konularında teşvik edilecek.

 

Yarışma ile ayrıca bilimsel gelişmelerin paylaşılacağı platformların oluşturularak öğrencilerin; bilim insanları, akademisyenler ve yeni teknolojilerin araştırma alanlarına yönelik çalışmalar yapan sektör temsilcileri ile bir araya getirilmesi amaçlanıyor.

Bakanlığımız ile TÜBİTAK iş birliğinde ilk defa düzenlenen "Lise Öğrencileri Ulusal Öğrenci Kongresi ve Poster Sunumu Yarışması"nın final sergisi ve ödül törenine davet edilerek okulumuzu temsil edecek 12. sınıf öğrencilerimiz Mehmet Alp Topuz ve Esra Erkoca'yı tebrik eder; öğrencilerimize başarılar dileriz. Katkılarından ötürü Danışman Öğretmenimiz Halil Yakıt'a teşekkür ederiz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.12.2022 - Güncelleme: 18.12.2022 11:36 - Görüntülenme: 502
  Beğen | 2  kişi beğendi

Etiketler :
Tübitak,