Etiket Sonuçları: ıb

Ekm

(IB) Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'nun mesleki gelişim programları kapsamında  atölye çalışması okulumuzda gerçekleştirildi. Okulumuzun liderlik ekibi üyelerine katkıları için teşekkür ederiz.

Eyl

(IBDP) Uluslararası Bakalorya Organizasyonu'nun mesleki gelişim programları kapsamında programın temel öğelerinden olan "Öğrenen Profili - ATL Becerileri" konusuyla  Uluslararası Bakalorya Organizasyonu (IB) Eğitmeni Sn.Seden Chouseinoglou öğretmenlerimizle bir araya geldi. Söz konusu atölye çalışmasına yönelik katkıları için okulumuzun liderlik ekibi üyelerine teşekkür ederiz.

Mrt

Edebiyat dünyamızın mümtaz şahsiyetlerinden, emekli öğretmenimiz Faruk Nafiz Çamlıbel'in birbirinden kıymetli şahsi eşyalarının sergilendiği müzemizdir.

Şbt

"Cambridge IGCSE" veli bilgilendirme toplantımız Müdürümüz Sn.Dr.Muharrem Bayrak'ın başkanlığında Müdür Yardımcımız Sn. Gülay Akgül'ün koordinatörlüğünde Cambridge International Avrupa Bölge Müdürü Sn.Burcu Benderli ve Danışman Sn.Dr.Sıla Sagun'ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuz Kabataş Erkek Lisesi,

Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, köklü bir tarihi geçmişi ve gelenekleri olan, çağdaş ve bilimsel düşünceyi temel alan, sorgulayan ve sorumluluk üstlenen gençler yetiştirmeyi amaç edinen, 21.yüzyıl Türkiye'sinde yetiştirdiği gençlerin söz sahibi olmalarını amaçlayan, kendine güvenen, toplumsal ve evrensel sorunların farkında olan, bu sorunlara duyarsız kalmayan hassas çözümler üreten, hak aramasını bilen, toplum kurallarına saygılı, etik değerlere önem veren, uluslararası düşünebilen, barışçıl, demokratik, katılımcı, yaratıcı ve ileri görüşlü, Türkçeyi ve en az bir yabancı dili yaşamında etkin biçimde kullanan gençleri yükseköğretime hazırlamayı hedef edinmiştir.

As Kabataş Erkek Lisesi,

We aim to raise young people who are committed to Atatürk's principles and revolutions, who have a deep-rooted historical background and traditions, who are based on contemporary and scientific thought, who question and assume responsibility, who aim to have a say in the 21st century Turkey, who are self-confident, who are aware of social and universal problems, who are not indifferent to these problems, produce sensitive solutions, know how to seek rights, respect the rules of society, attach importance to ethical values, think internationally, who are peaceful, democratic, participatory, creative and forward-thinking, and use Turkish and at least one foreign language effectively in their lives to prepare for higher education.

May

Kabataş Erkek Lisesi Türkiye Geneli Liseler Arası Faruk Nafiz Çamlıbel 2. Piyes Yazma yarışması ödül ve anma törenimiz 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü gerçekleştirilmiştir. Yarışmada dereceye girenler:
1. Mersin/Anamur Şehit İbrahim Armut Fen Lisesinden "Meşalenin Ucundakiler" adlı eseriyle Öykü Rana Yılmaz
2. Sakarya Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesinden "Levla; Bir İstasyon Hikayesi" adlı eseriyleŞevval Ilayda Ordu
3. Adana Nurten Yetimoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden "Kronograf" adlı eseriyle Ömer Ünal kazanmıştır.
Mansiyon ödülleri ise
* Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinden "Yunus-u Guyende" adlı eseriyle Aylin Atamer
* Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesinden "Ölüsüyle Dirisiyle" adlı eseriyle Sevcan Özel kazanmıştır.