Etiket Sonuçları: tarih

Mrt

MEF Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Tarih Kulübümüzün V. Ulusal Büyüteç Tarih Sempozyumu programının açılış konuşmacısı olarak öğrencilerimizle bir araya geldi.

May

Tarih kulübümüzün bu yıl 3.sünü gerçekleştirdiği Genel Kültür Yarışmasına 200  öğrenci katıldı elemeler sonucu 4 grubumuz finalde yarışmaya hak kazandılar.Okul şenliğimizde gerçekleştirdiğimiz yarışma büyük beğeniyle izlendi.

1. EKİBİMİZ

Zeynep Müge Topaloğlu
Hilal Su Mutlu
Yelda Zümre Baş

2. EKİBİMİZ

Sıla Uysal
Zübeyde Gazanker
Merve Artış

3. OLAN EKİBİMİZ

Umut Demirbaş
Berk Gündoğan
Tuna Torlak

TARİH KULÜBÜMÜZÜN KONUĞU SAYIN VEYSEL DONBAZ

Sümerce, Akadca, Asurca, Babilce ve Hititçe. Veysel Donbaz, 5 ölü dil biliyor. Türkiye'nin sayılı Sümerologlarından. Bugüne kadar çivi yazısıyla yazılmış 10 bine yakın kil tablet okudu. Envanterini tuttuğu tablet sayısı 60 bin. Uzun yıllar İstanbul Arkeoloji Müzesi'nde Tablet Arşivi şefliği yapan Donbaz, artık emekli ama hâlâ yoğun ve bu yoğunluğunda bize zaman ayırdı öğrencilerimizle keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ekm

Tarih kulubumuzun kabataslı herodotlar etkinliği PERŞEMBE günü 12.15–12.40  arasında kimya anfisinde gercekleştirildi. Öğrencimiz AYBARS KAĞAN BAŞARAN´IN sunumu ile gerçekleştirilen etkinik öğrencilerimizden yoğun ilgi gördü.

May

Okulumuz Tarih kulübünün düzenlemiş olduğu "FATİH VE FETİH" konulu söyleşimiz öğrencilerimizin yoğun ilgisi ile gerçekleştirildi.

Söyleşi tarihçi yazarımız sayın Erhan Afyoncu´nun İstanbul´un fethinin fikri temellerini derinlemesine analizi ile başladı, akabinde öğrencilerimizin sorularına verdiği cevaplarla devam etti.

Söyleşi sonrası öğrencilerimiz kitaplarını imzalatma imkanı elde ettiler.

Programın düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Son İstanbul Çelebilerinden Kültür tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, 24 Şubat 2016 tarihinde bir çok baskı yapan kitabı "Ayaklı Kütüphaneler" ile ilgili bir söyleşi için okulumuz öğrencileriyle buluşacak. Sosyal ve kültürel tarihçiliğimizin en önemli isimlerinden Gürlek, 13:15´te okulumuz Hamdi Saver salonunda vereceği seminer sonrası öğrencilerimize kitaplarını imzalayacak.

BİLETLER ÜCRETSİZDİR, İSTANBUL KULÜBÜ TARİH KULÜBÜ VE MÜDÜR YARDIMCILARIMIZDAN TEMİN EDİLEBİLİR.