İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Etiket Sonuçları: sınav

Ekm

Sayın Veliler, Sevgili Öğrencilerimiz,

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 1. Döneminde okulumuzda yapılacak sınavların takvimi ve sınav günlerinde uygulanacak gün akışı aşağıda belirtilmiştir.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Sevgi ve saygılarımızla.

Ekm

Okulumuzda yapılan ortak sınavlarda Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere 9,10,11,12. sınıflarımızda, kelebek sınav sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde öğrenciler kendi sınıflarında değil, her sınavda farklı yerlerde, farklı düzeylerde öğrencilerle birlikte sınava alınmaktadır. Öğrencilerimize hangi sınav salonunda sınava alınacakları sınav olunacak ders saatinden önceki ders içinde bildirilmektedir.  9,10,11 ve 12. sınıf öğrencilerimiz  her sınavdan bir ders önceki ders süresi içinde bu duyuruya ekleyeceğimiz listeden hangi salon ve sırada sınava gireceklerini öğrenebilirler.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Hazırlık sınıfında yeterlilik sınavı ve 9 uncu sınıfa geçiş başlıklı Madde 60- (3) gereğince Hazırlık sınıfı öğrencilerimizin Yabancı Dil ve Türk Dili ve Edebiyatı derslerinden hazırlık sınıfı muafiyet sınavı 1 Ekim 2021 Cuma 10.00'da yapılacaktır. İstekli öğrencilerimizin velileri tarafından dilekçe ile başvuru yapılması gerekmektedir.

Eyl

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Eylül Dönemi Sorumluluk Sınavları Bakanlığımızın yazısı doğrultusunda 6-11 Eylül 2021 tarihlerinde yapılacaktır.

Sorumluluk dersleri olan öğrencilerimiz ve sınav takvimi aşağıda paylaşılmıştır.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü 'nün 20/08/2021 Tarihli Genelgesi 2. maddesi gereği;

2- Sorumluluk ve hazırlık sınıflarında yeterlilik sınavları; ilgi (a) Yönetmeliğin 58 inci ve 60 ıncı maddelerinde yer alan hükümler doğrultusunda;

a) Sınavlar iki haftaya yayılarak 1 Eylül – 12 Eylül 2021 tarihleri arasında planlanarak uygulanabilecektir.

b) 2019-2020 eğitim ve öğretim yılındaki derslerden sorumlu geçen öğrenciler; bu derslerin birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumluluk sınavına tabi tutulacak ve sorumlulukları kalkana kadar girecekleri sorumluluk sınavlarında sadece 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumlu olacaklardır.

c) 2020-2021 eğitim ve öğretim yılındaki derslerden sorumlu geçen öğrenciler ise; bu derslerin birinci ve ikinci dönem konu ve kazanımlarından sorumluluk sınavına tabi tutulacaklardır.

UYARI: ÖĞRENCİLER SINAVA KİMLİĞİNİ GÖSTEREN BİR BELGE İLE GİRMEK ZORUNDADIR. (Paso, Fotoğraflı N. Cüzdanı veya Fotoğraflı öğrenci belgesi.)

Sınav saatinde salonda hazır bulunmayan, geçerli bir kimlik ibraz etmeyen öğrenci SINAVA GİREMEZ.