Etiket Sonuçları: liderlik

Ock

Kabataş Erkek Lisesi Genç Liderlik Kulübü, Deneysel Liderlik eğitimleri çerçevesinde Sokak Röportajları´nda çalışan Jaki Baruh´tan ve eğitmenleri Selim Eraydın´dan sanal ve sosyal liderlik dersleri aldı.
Eğitimde sanal liderlerin özelliklerinden ve etki alanlarından konuşuldu. Hepimizin kullandığı sosyal medyanın hayatımızda sahip olduğu yönlendirici etkiden ve bu etkiyi doğru yönetebilmek adına neler yapılması gerekildiğinden bahsedildi. Bir "youtube içerik üreticisi" olan Jaki Baruh ile mesleğinin güzel ve zorlu yanlarından bahsedildi. Bu konularda örneklendirme ve soru cevap yapılarak açıklayıcı bir eğitim olması sağlandı.

Ock

Kabataş Erkek Lisesi Genç Liderlik Kulübü, Dünyanın 1001 hali sunucusu Emin Çapa´ yı 245 Kabataşlı öğrencinin katılımı ile okulumuzda ağırladı. Günümüzdeki gelişim ve değişimlerin liderlik üzerindeki etkilerinden bahsedildi. Emin Çapa ile teknoloji ve mesleklerin gidişatı hakkında konuşuldu ve öğrenciler gelecek planlarını bir başka bakış açısından daha görerek yeniden gözden geçirdiler. Öğrencilerden gelen büyük ilgi sonucu konferans çıkışında öğrencilerin bir kısmı Emin Bey´e ekstra sorular yönelttiler. Emin Çapa tarafından bu yoğun istek üzerine Kabataşlıları kırmayarak ekstra bir soru cevap kısmı yapıldı ve bizim kafamızdaki soruları cevaplamamıza yardımcı oldu.

Ock

Mezunumuz Arçelik CFO´su  Polat Şen  Kabataş Erkek Lisesi Genç Liderlik Kulübü´nün davetlisi olarak Profesyonel Liderlik eğitimi kapsamında okulumuza gelerek kendi liderlik yolculuğunu 180 Kabataşlı ile paylaşarak Kabataşlıların sorularına içtenlikle cevap verdi, hayat yolunda daha bilinçli adımlar atmaları için rol modellik yaptı.

Ock

Kabataş Erkek Lisesi Genç Liderlik Kulübü, Sercan Duygan ve Güzel İşler Derneği´yle birlikte Deneysel Liderlik eğitimlerine başladı.
Sekiz farklı bölümden oluşan eğitim sürecinin ilk konusu olarak "Kendinle İletişim Yetisi" dersinde;
* İletişim nedir? Senin için iletişim ne anlama gelir?
*Gerçekten kendin misin yoksa başka birinin isteği üzerine başka bir role mi büründün ve onunla mı yaşıyorsun?
*Sen kimsin? Kim olmak istiyorsun? Kim gibi davranıyorsun?
*Kendini keşfetmek istiyor musun?
*Öz gözlem nedir ve nasıl yapılır?"
*Sevgi nedir?
sorularını tartışarak cevaplarını bulmaya çalıştık.
Böylelikle Kabataş Erkek Lisesi Genç Liderlik Kulübü üyeleri olarak liderlik yolunda önce özünle sonra da çevrenle iletişimin inceliklerini öğrendik.