Etiket Sonuçları: cumhurbaşkanı

Ock

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Yahya Efendi Camiinde öğrencilerimizle bir araya gelerek öğrencilerimizle sohbet etti.

Nis

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan Deak Ferenc Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinden oluşan heyetimizi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 18 Nisan Perşembe günü kabul etti.

Sayın Cumhurbaşkanımız, Galiçya Cephesi'nde şehit düşen askerlerimizi anmak üzere 17 – 24 Mart arası Macaristan´a giden öğrencilerimiz ile aynı kapsamda 12 – 19 Nisan arası Macaristan´dan Türkiye´ye gelen Deak Ferenc Lisesi öğrencileriyle sohbet ederek, yer aldıkları proje ile ilgili öğrencilerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde bulunan ve Çekya (12 - 19 Ocak 2019) , Macaristan (17 - 24 Mart 2019) ve Polonya'yı (10 - 17 Haziran 2019)  kapsayan Projemizin resmi sponsorları da şu şekildedir; Gençlik ve Spor Bakanlığı, TİKA, THY ve Yunus Emre Enstitüsü.

15 Nisan Pazartesi günü Macaristan ve Türkiye'nin Galiçya Cephesi ve 1.Dünya Savaşı'nın diğer cephelerinde hayatını kaybeden askerleri ve halkı hatırasına Anma Programı okulumuzda Macar kardeş lisemizin katılımıyla sunuldu. 16 - 17 ve 18 Nisan tarihlerinde de Tekirdağ, Çanakkale ve Ankara'ya eğitim, tarih ve kültür içerikli ziyaretler gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'i de ziyaret ettik.

Ara

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan,  "Galiçya Şehitlerimiz" hatırasına öğrencilerimizin, Çekya, Macaristan ve Polonya'ya ziyarette bulunma hususunda destek talebini kabul etmiş ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla THY bilet, TİKA'da konaklama sponsorumuz olmuştu. Çekya'ya düzenleyeceğimiz ziyaretin programı netleşmeye başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 18 Eylül 2018 tarihinde eğitim-öğretim dönemi açılışı vesilesiyle Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un da içerisinde bulunduğu bir heyetle okulumuza teşrif etmişti.

Kabataş Erkek Lisesi Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi üyesi öğrencilerimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza "Galiçya Şehitlerimiz" hatırasına Macaristan, Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne gerçekleştirmek istedikleri ziyaretlerle ilgili destek talebini içeren mektubu bizzat elden takdim etmişti.

Sayın Cumhurbaşkanımız bahsi geçen mektubu okumuş ve 1.Dünya Savaşı esnasında Osmanlı toprakları dışında en çok şehit verdiğimiz cephe olan Galiçya Cephesi'nde şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizi ziyaret etmemiz adına her ülkeye 12 şer kişi olmak üzere heyetimiz için gerekli talimatları vermiştir.

Eyl

2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılı ve Kabataş Erkek Lisesi Galip (Baba) Vardar Kültür Merkezi açılışına Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk'un yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Vali Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, Vakıf, Dernek ve Okul Aile Birliği Başkanlarımız, öğretmenlerimiz ile öğrencilerimiz katıldı. Bakanımız Ziya Selçuk ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, özellikle  öğretmen ve öğrencilere seslendikleri konuşmalarında eğitime verdikleri önem ve özeni vurguladılar.