ÇEKYA ve SLOVAKYA DİPLOMATİK TEMSİLCİLİKLERİNİN MİLLİ GÜN DAVETİ

Slovakya Ankara Büyükelçisi Sayın Anna Turenicova ve İstanbul Başkonsolosu Sayın Veronika Lombardini 18 Eylül Çarşamba günü Slovakya Milli Günü ve Çekya İstanbul Başkonsolosu Sayın Jiri Cistecky 25 Eylül Çarşamba günü Çekya Milli Günü'ne katılım için okulumuzda davetiye gönderdiler.

Slovakya ve Çekya Milli Günlerinde okulumuzu temsilen öğretmenlerimizden bazıları davetlere icabet etmiştir. Her iki davette de yer alan çeşitli ülkelerin Başkonsolosları ve üst düzey diplomatları ile öğretmenlerimiz görüşmeler yapmış ve okulumuz için faydalı sonuçlara ulaşmışlardır. Daha önce de İstanbul'daki Başkonsolosluklar çeşitli etkinliklere katılım için okulumuza davetiyeler iletmişlerdi.

Kabataş Erkek Lisesi camiası olarak Slovakya Ankara Büyükelçisi Sayın Anna Turenicova, İstanbul Başkonsolosu Sayın Veronika Lombardini ve Çekya İstanbul Başkonsolosu Sayın Jiri Cistecky'e okulumuza davetiye gönderdiklerinden dolayı çok teşekkür ederiz.

Dünya barışına katkı sunmak, Türkiyemizin tanıtımına en güzel bir şekilde destek verip Milletler arasında "Dostluk ve Gönül Köprüsü" kurmak ve öğrencilerimiz için çeşitli eğitim fırsatlarına kapı açmak niyetiyle 24 Kasım 2016 tarihinde başlattığımız Kabataş Uzakdoğu Asya ve Dünya Projesi kapsamında okulumuza gelen üst düzey yabancı isimler şu şekildedir;

a) Japonya İstanbul Başkonsolosu Sayın Norio Ehara

b) İstanbul'un Japonya'da kardeş şehri olan Shimonoseki Belediye Başkanı Sayın Shintaro Maeda

c) Kanada İstanbul Başkonsolosu Sayın Ulric Shannon

d) Avustralya Ankara Büyükelçisi Sayın Marc Innes-Brown