T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BEŞİKTAŞ - Kabataş Erkek Lisesi

Büyük Kabataş Buluşması "Geleneksel Pilav Günü" Hk.

Değerli Mezunlarımız,

Köklü okulları farklılaştıran gelenekleridir. Bu geleneklerin başında; arkadaş bağlılıkları, aynı mekanlarda yaşanmışlıklar ve yıllar boyu değişmeden günümüze kadar ulaşan ritüeller gelir. Okulun her mezunu kendi hikayesini anlatırken aslında sadece kendisini anlatmaz, aynı zamanda hikayelerde var olan diğer kahramanları da anlatır. Bu kahramanlar bazen sıra arkadaşları, bazen okul çalışanları, bazen derslere giren öğretmenler, bazen de okul yöneticileridir.

115 yıllık eğitim yuvası olarak yetiştirdiği kıymetli öğrencileriyle Türk eğitim ve kültür tarihinde haklı bir üne sahip olan okulumuzun en önemli özelliğini öğrencilerinin gerek okulda gerekse hayata atıldıktan sonra aralarındaki köklü arkadaşlık bağı ve dayanışmanın var olması, okul anılarının yaşatılmasıyla birlikte söz konusu kardeşlik bağının sürekli devam etmesi oluşturmaktadır.

1958 yılı mezunumuz Aydın Ilgaz’ın deyimiyle “Türkiye’nin her yerinden ve farklı sosyo-ekonomik kökenden gelen çocukların bulunduğu bir yer” olan okulumuz 115 yıldır Türk toplumunun refah ve mutluluğunun artırılmasında, ulusal birlik ve bütünlük içinde ekonomik, toplumsal ve kültürel kalkınmanın hızlandırılmasında toplumsal bir rol üstlenmektedir. Bu açıdan ülkemizin en büyük zenginliği olan gençlerimizi evrensel ilkeler ve fikirler ışığında çağın gerektirdiği bilgi, donanım ve beceriyle yetiştirmeyi dün olduğu gibi bugün de en büyük görev addediyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, okulumuzun kurulduğu günden bu yana Kabataş için elini taşın altına koyarak eşsiz fedakârlıklarıyla Kabataşlıların gönlünde ölümsüzleşen tüm mezunlarımızı, hizmetlilerimizi, öğretmenlerimizi ve yöneticilerimizi şükran ve minnetle anıyor, hayatını kaybeden Kabataşlılara yüce Allah’tan rahmet; sizlere de sağlıklı, mutlu, nice güzel günler diliyoruz.

Karanlığı Ezenlerin Lisesinin bir ferdi olarak 11 Haziran 2023 Pazar saat: 11.00'da okulumuzda gerçekleştireceğimiz Büyük Kabataş Buluşması "Geleneksel Pilav Günü" etkinliğinde sizleri aramızda görmekten onur duyarız.

Saygılarımızla.

01-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.05.2023 - Güncelleme: 01.06.2023 23:54 - Görüntülenme: 784
  Beğen | 19  kişi beğendi